یارانه طرحی است که برای کمک به مردم توسط دولت درنظر گرفته شده است. با توجه به مشکلات اقتصادی جامعه، اکثر زوجهای جوان پس از ازدواج، که از پدر و مادر خود جدا میشوند و زندگی جدیدی را آغاز میکنند، قصد دارند یارانه خود را نیز از آنها جدا کنند تا با «جداکردن یارانه» کمکخرجی برای زندگی جدید خود داشته باشند، البته کار درستی است. براساس آنچه اعلام شده، افرادی که ازدواج کردهاند و تمایل به جداکردن حساب یارانه خود دارند، باید همسر بهعنوان سرپرست خانوار با دردستداشتن مدارک ازجمله اصل شناسنامه، اصل کارت ملی، اصل شناسنامه و اصل کارت ملی والدین زوج و اصل و کپی عقدنامه به شعب دفاتر پلیس+ ۱۰ مراجعه و تقاضای جداکردن یارانه از سرپرستی پدر کنند.
بهعلاوه زوجهایی که از یکدیگر جدا شدهاند، باید با انتقال یارانه بعد از طلاق با دردستداشتن مدارک خود از قبیل: شناسنامه، کارت ملی، سند طلاق و کپی تمامی مدارک به دفاتر پلیس+ ۱۰ مراجعه و تقاضای سرپرستی جدید برای دریافت یارانه کنند که فرد در این بین باید حساب یارانه جدایی برای خود را در یکی از بانکها ایجاد کند، در غیراینصورت یارانه پرداخت نمیشود.
همچنین اگر افراد مطلقه برای انتقال یارانه به تفاهم نرسند و یکی از طرفین مشکل ایجاد کند، باید به مرکز فرمانداری شهر یا استان خود مراجعه کنند.
البته درمواردی که پدر فوت کرده باشد، یارانه به حساب مادر خانوار واریز میشود که یکی دیگر از مشکلات یارانهبگیران فوت سرپرست خانوار است که درچنین مواردی یارانه اعضای خانوار بهطور موقت قطع میشود و برای حل این مشکل باید مادر و فرزندان با مدارک اصل شناسنامه و اصل کارت ملی، کپی مدارک شناسایی، کارت ملی سرپرست قبلی و گواهی فوت به مراکز پلیس+۱۰ مراجعه کنند. بعد از ارایه مدارک به مرکز فوق در برخی خانوادهها دیده میشود که با فوت پدر خانواده، فرزند ارشد سرپرستی را به عهده میگیرد و درچنین شرایطی انتقال یارانه به روش بالا انجام میگیرد.
انتقال یارانه در خانوارهای بدسرپرست نیز، در مرکز پلیس+۱۰ انجام میگیرد، اما در این موارد جهت تغییر در کفالت، حضانت و... افراد باید ابتدا به مرکز فرمانداری استان مربوطه مراجعه و همراه با نامه رسمی فرمانداری به پلیس+۱۰ مراجعه کنند.
شایان ذکر است، برای جداکردن یارانه باید حدود یک تا دوماه زمان صرف شود تا یارانه افراد پس از انتقال به حساب سرپرست خانوار واریز شود و نکته قابل توجه اینجاست که خانوارها برای دریافت یارانه و از دستندادن فرصت برای ماه پیشرو بین دهم تا بیستم هرماه این موضوع را پیگیری کنند.
گفتنی است در میان افرادی هستند که برای جداکردن یارانه خود اقدام کردهاند، ولی پس از این کار، هنوز پس از گذشتن چندماه یارانهای دریافت نکردهاند و پیگیریها نیز از سوی سازمان هدفمندی نیز راه به جایی نبرده است، همانطور که یارانه متولدین سال ۹۷ با تأخیر چندماه واریز شد، امکان واریز یارانه افرادی که اقدام به تغییر سرپرست خانوار خود کردهاند، وجود دارد، البته تمامی این خانوارها باید قید واریز یارانههای معوق که از یکماه تا چندماه است را بزنند تا شاید بتوانند یارانه خود را جدا کنند.
بنابر اعلام سازمان هدفمندی یارانهها، حتی زوجین اگر یکساعت از ازدواج آنها گذشته باشد، امکان اقدام برای جداشدن یارانه خود از خانوادهها را خواهند داشت، اما اگر مشکلی در پرداخت صورت بگیرد، عمدتا میتواند ناشی از شماره حساب بانکی باشد که زوجین اعلام کردهاند و ممکن است در این مورد مسألهای پیش آمده باشد. براین اساس، زوجین میتوانند بار دیگر با مراجعه به دفاتر پلیس+ ۱۰ یا چک شماره حساب بانکی خود، از روند واریز یارانه مطلع شوند.