نمايشگاه تخصصي تجهیزات صنعت نفت خوزستان با حضور 215 شركت در اهواز آغاز به كار كرد
 

 

اين نمايشگاه پس از نمايشگاه تهران تنها نمايشگاه رسمي وزارت نفت در زمينه بومي‌سازي تجهيزات صنعت نفت است كه با هدف افزايش تعامل و تبادل دانش و تجربيات لازم براي توسعه ساخت داخل و خوداتکایی و توسعه کشور برگزار مي‌شود. بنا بر اعلام شركت ملي مناطق نفت‌خير جنوب رونمايي از چند تجهيز ساخت داخل، انعقاد قرارداد با سازندگان داخلي و برگزاري نشست‌هاي تخصصي در خصوص ساخت داخل از جمله برنامه‌هاي جانبی اين نمايشگاه  است.
معاون وزير نفت در افتتاحيه ششمين نمايشگاه تخصصي ساخت تجهيزات صنعت نفت گفت: تلاش متخصصان و خلاقيت، ابتكار و نوآوري بخش هاي پژوهشي و مهندسي ساخت داخل در سال هاي اخير افق تازه اي به روي اين صنعت گشوده است. «ركن الدين جوادي» افزود: دانش فني و توليد انبوه قطعات حساس و ماشين آلات پيچيده بخشي از ثمرات اين تلاش است كه اين اقدامات علاوه بر ايجاد وضعيت پايدار در توليد و اجراي بهنگام پروژه ها رونق واحدهاي صنعتي و ايجاد فرصت هاي شغلي را به همراه داشته است. مديرعامل شركت ملي نفت ايران اظهار كرد: برگزاري نمايشگاه ساخت تجهيزات صنعت نفت در استان نفت خيز خوزستان كه پيوند ديرينه با نفت دارد يك فرصت ارزشمند است كه بخش خصوصي توانمند و شركت هاي دولتي مي توانند با تبادل دانش تجربه در راستاي قطع وابستگي به خارج و خودكفايي صنعت نفت گام هايي برداشته اند. جوادي همچنين با اعلام حمايت از صنعتگران و سازندگان و مراكز تحقيقاتي كشور كه در برنامه راهبردي بومي سازي تجهيزات و فناوري مورد نياز صنعت نفت مشاركت دارند،‌ از تلاش سازندگان داخلي و مراكز تحقيقاتي و پژوهشي كه همواره در كنار شركت ملي نفت ايران بودند و به تحقق اهداف عالي نظام كمك كرده اند،‌ تقدير كرد.
    مديرعامل شركت ملی مناطق نفت‌خيز جنوب نيز در اين نمايشگاه از بومي سازي بيش از 12 هزار قلم قطعات مرتبط با صنعت نفت در اين شركت تا پايان سال جاري خبر داد.  بیژن عالي‌پور اظهاركرد: شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب به عنوان بزرگترين توليدكننده نفت ايران و مهم‌ترين بخش بالادستي صنعت نفت كشور يكي از معدود شرکت‌‌هايي است كه به سبب توسعه مستمر، همواره حجم عظيمي از پروژه هاي عملياتي و پشتيباني توليد را در دستور كار دارد.
 وي افزود: این شرکت متناسب با برنامه‌هاي بلندمدت خود به‌طور متوسط حدود 800 پروژه و زير پروژه فعال را در دست اجرا داشته و در شرايط عادي در هر سال حداقل يك‌صد پروژه را به اتمام رسانده است. بديهي است اجرا و تكميل بهنگام اين پروژه در كنار تعمير و نگهداري تاسيسات متنوع نفت و گاز، نيازمند تامين بهنگام كالا و تجهيزات استاندارد و با كيفيت است.
 عالی‌پور ادامه‌داد: روند تامين كالا تا پيش از پيروزي انقلاب اسلامي تابع سيستمي بسيار منظم بود كه از طريق دفاتر خارج از كشور به سرعت نيازهاي كالايي صنعت نفت تدارك و تحويل داده مي‌شد. با وجود نظم ظاهري ايراد بزرگي به اين سيستم وارد بود. قطع اميد از بازار داخل و وابستگي كامل صنعت نفت به كالاي توليدي در آمريكا و اروپاي غربي در عمل بخش مهمي از درآمدهاي نفتي كشور را از اين طريق به باد مي‌داد اما با پيروزي انقلاب اسلامي و ايجاد تحول در ساختارهاي سياسي، اجتماعي و اقتصادي كشور، صنعت نفت ايران نیز كه تا آن زمان به عنوان نماد وابستگي به غرب شناخته مي‌شد، پيشگام خوداتكايي و قطع رشته‌هاي وابستگي از هر حيث شد.
 مدیرعامل شرکت ملی مناطق‌ نفت‌خیز جنوب خاطرنشان‌کرد: طليعه خودباوري در اين صنعت آنگاه دميده شد كه راهبري عمليات توليد، از اكتشاف تا صادرات در بالادست و پايين‌دست بدون حضور مستشاران و كارشناسان خارجي تحقق يافت.
 وی گفت: راهبرد ساخت داخل كه از نخستين سال پس از پيروزي انقلاب در دستور كار شركت ملي نفت ايران قرار گرفته بود، در مناطق نفت‌خيز جنوب نيز با جديت تمام دنبال شد و به تدريج با ايجاد بستر و زمينه لازم در بخش خصوصي و همكاري دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي و ايجاد ساختارهاي منظم پژوهشي در درون صنعت، توسعه و تكوين يافت؛ به گونه‌اي كه هم‌اكنون اجراي دقيق برنامه‌هاي ساخت داخل منجر به توليد انبوهي از قطعات و تجهيزاتي شده است كه طراحي و ساخت آن‌ها در داخل به منزله نقطه شروعي در توسعه صنعتي كشور به شمار مي‌آيد.
 عالی‌پور تاکیدکرد: نگاهي به عملكرد دستاوردهاي شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب در زمينه ساخت داخل نشان دهنده اين واقعيت است كه نقش اين مجموعه عظيم در تحول و تكوين نهضت خودكفايي و گشودن افق‌هاي جديد پيش روي سازندگان و توليدكنندگان كالاي ايراني بسيار چشمگير و نمايان بوده است.
 وی عنوان‌کرد: پيشگام بودن مناطق نفت‌خيز جنوب در طراحي و ساخت رشته‌هاي تكميلي درون چاهي، طراحي و ساخت قطعات سرد و گرم توربين‌هاي گازي و توليد انواع روتور و پره‌هاي داغ اين نوع توربين‌ها، توليد تجهیزات سرچاهي و شيرهاي ايمني درون چاهي و انوع لوله‌ها و بومي‌سازي مواد شيميايي پرمصرف و بومي‌سازي فناوري ساخت مته‌هاي حفاري در داخل، از تحولاتي است كه اين مجموعه با مشاركت بخش‌خصوصي توانمند داخلي و مراكز برتر تحقيقاتي به آن دست يافته است.
 مدیرعامل شرکت ملی مناطق‌ نفت‌خیز جنوب تصریح‌کرد: بر اين اساس با اتكا به اين تجارب موفق تدوين برنامه بلندمدت براي ساخت ديگر تجهيزات استرات‍ژيك نظير مجموعه كامل توربين‌ها، كمپروس ها و پمپ‌هاي فرآيندي، بخش ديگري از راهبرد شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب براي تحقق گام به گام اهداف بومي‌سازي است كه با اجراي دقيق آن توليد مهم‌ترين قطعات و تجهيزات مورد استفاده در كمترين زمان توسط سازندگان داخلي محقق خواهد شد.
 عالی‌پور افزود: نگاه ملي به توليد داخلي در كنار توجه سازندگان به حفظ و ارتقا روزافزون كيفيت، قدرت ما را در چانه‌زني‌هاي بين‌المللي افزايش داده و برنامه‌ريزي‌های دشمنان كشور و نظام را در زمينه تحريم‌هاي ظالمانه را نقش برآب خواهد ساخت.
 وی عنوان‌کرد: برخورداري برنامه منسجم و هدفمند براي بهره‌گيري حداكثري از توان توليدكنندگان داخلي و  ورود به عرصه‌هاي جديد نيازمند تعامل سازنده ميان شركت‌هاي بزرگ دولتي و بخش‌خصوصي است و اين مساله امري است كه نمايشگاه درپي ايجاد و گسترش بستر مناسب براي تحقق آن است. اگرچه پيشرفت‌هاي موجود نتيجه از خودگذشتگي و تلاش دلسوزانه سازندگان در كنار همه همكاران مرتبط در صنعت نفت بوده است اما پوشيده نيست كه نهال نوپاي ساخت داخل در كشور ما تا رسيدن به رشد و كمال قطعي و تبديل به درختي تناور راهي دشوار
پر پيچ و خم و البته خوش فرجام را در پيش دارد.
 عالی‌پور خاطرنشان‌کرد: اين نمايشگاه پس از نمايشگاه بين‌المللي نفت تهران، ظرفيت و قابليت جلب و جذب بيشترين تعداد شركت‌كنندگان را دارد و قادر است در مسير تكامل و تكوين بومي‌سازي نقش كليدي ايفا كند. حمايت وزارت نفت و شركت‌هاي تابعه از جمله شركت ملي نفت ايران از اين رويداد بيانگر حسن توجه و اهتمام وزارت نفت به توسعه خوزستان به عنوان پايتخت صنعت نفت ايران است.
 مدیرعامل شرکت ملی مناطق‌ نفت‌خیز جنوب گفت: حضور 220 شركت و سازنده برتر تجهيزات صنعت نفت در اين نمايشگاه، منهاي 70 شركتي كه به دليل كمبود فضا موفق به حضور نشدند، نشان‌دهنده اقبال و توجه سازندگان و اميدواري آن‌ها به مثمر ثمر بودن حضورشان در اين عرصه است. همچنين مشاركت شركت‌هاي دانش‌بنيان، مراكز تحقيقاتي دانشگاه‌ها و انجمن‌هاي صنفي مرتبط با ساخت تجهيزات، مايه دلگرمي برگزاركنندگان و فراهم‌كننده تمهيدات عبور از دشواري‌ها و پيچ و خم‌هاي تحريم است و اميدواريم مسئولان نمايشگاه بين‌المللي خوزستان براي سال آينده برنامه توسعه فضاي استاندارد نمايشگاهي و افزايش سالن‌هاي جديد را در دستور كار قرار دهد.
 وی یادآورشد: انعقاد 12 قرارداد، برگزاري 4 سمينار و ميزگرد تخصصي، حضور متمركز دانشگاه‌هاي استان، شركت‌هاي دانش‌بنيان، مراكز تحقيقاتي و رونمايي
 از 8 قلم كالاي راهبردي ساخت داخل از ديگر ويژگي هاي اين نمايشگاه  است.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/15634/نمايشگاه-تخصصي-تجهیزات-صنعت-نفت-خوزستان -با-حضور-215-شركت-در-اهواز-آغاز-به-كار-كرد