یک مطالعه که بهتازگی انجام شده است نشان میدهد که مصرف مقدار زیاد مواد قندی نهتنها موجب افزایش وزن شده بلکه باعث ابتلا به افسردگی، تشویش و اضطراب نیز میشود.
بهگزارش هلث، محققان دانشگاه آتلانتای آمریکا با مطالعه روی موشها متوجه شدند که مصرف یک رژیم غذایی مملو از فروکتوز در دوران نوجوانی موجب بدتر شدن افسردگی و تشویش میشود.
آنها همچنین خاطرنشان میکنند که مصرف مقدار زیاد مواد قندی موجب تغییر واکنش مغز به تنش نیز میشود.
فروکتوز قندی است که بهطور طبیعی در میوه و سبزیجات یافت میشود اما به غذاهای پردازش شده و نوشیدنیها نیز مانند بیسکویت و بستنی افزوده میشود.
محققان متوجه شدند که فروکتوز با ابتلا به اپیدمیهای جدی مانند سرطانها، بیماری قلبی، فشار خون، آسیب کبدی، دیابت نوع 2 و حتی زوال عقل ارتباط دارد.
اما اکنون محققان میگویند: مصرف زیاد قند موجب تحریک مسیری در مغز میشود که بر واکنش مغز به تنش اثر میگذارد. این موضوع میتواند موجب وخیمتر شدن علایم مرتبط با افسردگی و تشویش شود. این اثرات بهویژه در سالهای نوجوانی حایز اهمیت هستند.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض تنش میتواند موجب افزایش فشارخون، سرکوب سیستم ایمنی بدن و افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی شود.
محققان متوجه شدند که یک مسیر ژنتیکی در مغز که نقش اساسی در تنظیم روش پاسخ مغز به تنش ایفا میکند در نتیجه مصرف رژیم غذایی قندی تغییر میکند.
این یافتهها نشان میدهند که مصرف یک رژیم غذایی مملو از فروکتوز در سالهای نوجوانی میتواند موجب تسریع رفتارهای افسردگیآور شود.