10 نکته کاربردی درباره سفر اربعین
 
هر که دار د هوس کرب و بلا ...
 
ورود زائران بدون ویزا و مهر ورود به خاک عراق غیرقانونی است با توجه به ممنوع‌بودن بردن تلفن‌همراه و کیف‌دستی به داخل حرم بهتر است حتی‌الامکان از همراه‌داشتن این وسایل پرهیز شود
 

شهروند|  این روزها افراد بسیاری علاقه‌مند سفر به کربلا معلی هستند؛ برخی افراد به صورت پیاده اقدام به این سفر می‌کنند و برخی از افراد دیگر هم به صورت هوایی. زائران بسیاری از کشورهای مختلف برای حضور دراین راهپیمایی بزرگ در طی این چند روز به کشور عراق سفر کرده‌‌اند. این حرکت یکی از پرجمعیت‌ترین راهپیمایی‌ها در جهان به شمار می‌آید. قطعا رفتن به چنین سفری برای  دلدادگان امام حسین(ع) سفری رویایی است که هر سختی را با لذت می‌پذیرند، اما از آنجایی که این سفر در کشور همسایه عراق است و بعد مسافت در آن وجود دارد، بسیار ضروری است تا زائران با آمادگی بیشتری رهسپار شوند. در این گزارش هم سعی ‌کرده‌ایم به نکاتی کاربردی درباره سفر اربعین بپردازیم.
 مواظب باشید گم نشوید!
به علت ازدحام جمعیت، تعداد گمشدگان در اربعین بسیار است. برای جلوگیری از گم‌شدن سعی کنید قرارهایی که با همسفران‌تان می‌گذارید، کاملا دقیق باشد و از اینکه همه افراد کاملا متوجه زمان و مکان قرار شده‌اند، مطمئن شوید. این موضوع برای کاروان‌های زیارتی مهم است، حتما به صورت دسته‌جمعی
 حرکت کنید.

 شب‌روی نکنید!
پیاده‌روی در شب همیشه شیرینی‌های خاص خود را دارد، اما در سفر اربعین از راه‌رفتن در شب و استرحت در روز خودداری کنید. این روش با توجه به سردی هوا در شب، سختی خوابیدن در شلوغی روز، عدم امکان تغذیه مناسب در شب، تنظیم‌نشدن بدن با شرایط جدید و... سختی‌های زیادی برای شما ایجاد خواهد کرد.

  بهترین زمان برای زیارت چه ساعتی است؟
 بهتر است ابتدای صبح یا آخر ساعات شب را برای  رفت‌وآمد به حرم مقدس حضرت امام حسین(ع) انتخاب کنید. ازدحام جمعیت در طول روز بشدت زیاد است و همین مسأله می‌تواند برای زائرانی که دارای کهولت سن یا ناراحتی قلبی و عروقی هستند، مشکلاتی ایجاد کند.

  تجملی سفر نکنید
 از همراه‌بردن وسایل تجملی خودداری کنید. با توجه به ممنوع‌بودن بردن تلفن‌همراه و کیف‌دستی به داخل حرم و لزوم تحویل این وسایل به بخش امانات حرم مطهر، بهتر است حتی‌الامکان از همراه‌داشتن این وسایل پرهیز شود.
  داروهایتان را فراموش نکنید
افرادی که داروی مصرفی آنها محدودیت ساعتی دارد، حتما در موقع خروج از اقامتگاه داروهای خود را نیز همراه خود داشته باشند و مصرف آن را منوط به زمان بازگشت به محل اسکان خود نکنند. ممکن است ورود شما به اقامتگاه با تأخیر همراه شود.

   مراقب وسایل‌تان باشید
به این نکته توجه کنید در ‌سال 96 بیش از 200 دستگاه تلفن‌همراه و 170 ساک و 700 گذرنامه در کربلا پیدا شد که متاسفانه تلاش برای یافتن صاحبان ساک‌ها به نتیجه نرسید و تلفن‌های همراه هم با دشواری تمام به صاحبان آن برگردانده شد؛ یک مراقبت ساده می‌تواند سفر شیرین برای شما به ارمغان آورد.
  بدون ویزا سفر نکنید!
ورود زائران بدون ویزا و مهر ورود به خاک عراق غیرقانونی است و حداقل 3‌سال محکومیت به زندان را در پی خواهد داشت. برای همین معطلی چندساعته پشت مرز بهتر از چند‌سال زندانی‌شدن یا چندین‌ماه معطلی است. درهمین راستا، اطمینان از درج مهر خروج و ورود در گذرنامه نیز اکیدا توصیه می‌شود.

  بی‌احتیاطی نکنید!
زائران ایرانی باید توجه کنند که عراق هنوز شرایط امنیتی دارد و تازه از جنگ با گروه تروریستی داعش خارج شده و طبیعی است که نیروهای امنیتی نسبت به هرچیزی به دیده شک و تردید نگاه کنند، بنابراین از عکاسی یا فیلمبرداری از اماکن یا مراکز امنیتی و سیطره‌ها (ایست‌های بازرسی) یا انجام رفتارهای شک‌برانگیز خودداری شود و در بازرسی‌ها و تفتیش‌ها یا پرس‌وجوهای احتمالی نیز باید کاملا صبور بود و حداکثر همکاری را با نیروهای امنیتی داشت.
  با زائران عراقی همراه شویم
با زائران عراقی همراه شوید، شرکت در مراسم عزاداری در موکب‌ها از مواردی است که به زائران ایرانی توصیه می‌شود. خصوصا وقتی یک موکب عزاداری عراقی از کنار آنها عبور می‌کند، خوب است مسافتی حتی به اندازه چند قدم را با آن همراهی کنند.
«شب اربعین»؛ زمان مناسبی برای بازگشت نیست
اگر الزام و محدودیتی برای زمان بازگشت افراد از کربلا وجود ندارد (به‌عنوان مثال لزوم سفر به نجف برای بازگشت به ایران)، بازگشت از کربلا در شام اربعین به دلیل ازدحام جمعیت توصیه نمی‌شود. اگر سفر هوایی هم دارید، در فرودگاه‌های داخل عراق (بغداد، نجف یا بصره) درخصوص اجرای تدابیر قانونی و درج مهر خروج و ورود به گذرنامه صبر و حوصله نیاز است، پس ساعتی زودتر در فرودگاه
 حاضر شوید.

 


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/145923/هر-که-دار-د-هوس-کرب-و-بلا- --