اخبار دیپلماسی
 

 

نماینده ایران در آژانس:  ادعاهای وجود سایت هسته‌ای در مریوان جعلی است
«رضا نجفی» سفیر و نماینده دایم ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادعاهای آژانس درباره سایتی در منطقه مریوان را «جعلی» اعلام کرد و گفت:  چنین سایتی وجود خارجی ندارد.   به گزارش ایرنا، نماینده ایران در آژانس در نشست فصلی شورای حکام افزود:  ایران برای این‌که ثابت کند ادعاهای مندرج در گزارش نوامبر 2011 آژانس جعلی و بی‌پایه بوده، حاضر است استثنائا و داوطلبانه یک‌بار دسترسی مدیریت شده به سایت ادعایی در منطقه مریوان بدهد. نجفی اضافه کرد:  تاکنون کشوری که اطلاعات غلط را به آژانس داده محل سایت را به این نهاد اعلام نکرده زیرا درواقع چنین محلی وجود خارجی ندارد.  نماینده ایران به اعضای آژانس اعلام کرد: آن کشور مدعی آمریکا یا رژیم صهیونیستی یا باید مختصات محل ادعایی‌اش را به آژانس بدهد  یا باید اعتراف کند که اطلاعات غلط به آژانس داده و تمام اعضای آژانس را فریب داده و گمراه کرده است. وی تصریح کرد: این آزمونی برای آژانس بوده که مدعی است اطلاعاتش معتبر است یا باید مختصات جغرافیایی محل را بدهد که با بازدید از آن، دروغ کشور مدعی آشکار می‌شود  یا مختصاتی در کار نیست که باز هم دروغ گزارش آژانس فاش می‌شود.
آژانس برای مطالب ادعایی
سند موثق ارایه کند
«رضا نجفی» سفیر و نماینده دایم ایران در آژانس بین‌المللی اتمی با بیان این‌که آژانس برای مطالب ادعایی سند موثقی ارایه نکرده است، از این نهاد بین‌المللی خواست برای مطالب ادعایی سند موثق ارایه کند.  سفیر ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود:  ما قبلا درباره موارد ادعایی پاسخ داده‌ایم و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ‌ سند موثقی ارایه نکرده است تا براساس آن بحث و روشنگری کنیم. نجفی اضافه کرد: تمام مطالب، یکسری ادعاهای بدون پشتوانه است و ارزیابی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صحیح نیست. وی در عین حال اظهارات امروز یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را در نشست شورای حکام آژانس فاقد تأثیر بر مذاکرات ایران و گروه 1+5 که اکنون در وین در حال انجام است، دانست و گفت: موضوعاتی که در مذاکرات بحث می‌شود، موضوعات دیگری است. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در نشست شورای حکام آژانس به‌رغم همکاری‌های سازنده و مثبت ایران در چارچوب گام‌های عملی تعیین‌شده، مدعی شد ایران توضیحات لازم را درباره دو اقدام عملی باقی مانده نداده و به‌رغم درخواست آژانس پیشنهادی برای اقدامات عملی جدید ارایه نکرده است. آمانو همچنین به نشست‌های فنی ایران و آژانس اشاره کرد و گفت:  دو نشست فنی برای صحبت درباره اقدامات عملی باقیمانده که در ماه می‌ در گام سوم چارچوب همکاری‌ها توافق کرده بودیم، داشتیم. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در عین حال به‌رغم همکاری‌های سازنده و مثبت ایران در چارچوب گام‌های عملی تعیین‌شده، مدعی شد  ایران توضیحات لازم را درباره دو اقدام عملی باقی‌مانده نداده و به‌رغم درخواست ما پیشنهادی برای اقدامات عملی جدید ارایه نکرده است.

مقاله لیبراسیون از سفیر ایران در پاریس
پرونده هسته‌ای ایران دیر یا زود بسته می‌شود
علی آهنی، سفیر ایران در فرانسه در مقاله‌ای در روزنامه لیبراسیون فرانسه از بسته شدن پرونده هسته‌ای ایران در زمانی دور یا نزدیک خبر داده و نوشت: «با توجه به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران، احترام به تعهدات بین‌المللی و الزام‌آور بودن فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی، دیر یا زود، پرونده هسته‌ای بسته خواهد شد.»
به گزارش فارس، آهنی در ادامه نوشتار خود به روابط اقتصادی ایران و فرانسه اشاره و تأکید کرد: «در طی سال‌های اخیر، مجموعه همکاری‌های بین دو کشور منجمله در زمینه‌های فرهنگی و دانشگاهی که در گذشته و حتی در سخت‌ترین دوره روابط دو کشور از وضعیتی نسبتا مناسب برخوردار بود، بلوکه شدند و موج دانشجویان ایرانی که همواره زبان و فرهنگ فرانسه برایشان جذاب بود، به‌خاطر فضای سیاسی دو کشور و ندادن ویزا به دانشجویان، ترجیحا به سوی آلمان و کشورهای انگلیسی زبان هدایت شدند. همچنین، در زمینه مبادلات تجاری با ایران، فرانسه که زمانی با حدود 6‌میلیارد یورو، به‌طور متوسط رتبه چهارم یا پنجم را اشغال می‌کرد، الان با کمتر از 500‌میلیون یورو مبادلات سالانه به رتبه 15 یا 16 رسیده و به راحتی بازار ایران را به رقبای اروپایی و آسیایی و حتی آمریکایی خود واگذار کرده است.
وی در پایان مقاله خود تأکید کرد: «درخصوص برنامه هسته‌ای ایران، با توجه به ماهیت کاملا صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران، تعهد ما به ان.پی.‌تی (پیمان منع‌اشاعه هسته‌ای) و همچنین اهمیت الزام‌آور بودن فتوای رهبر معظم انقلاب اسلامی - که سلاح هسته‌ای را ممنوع کرده است - و حتی این فتوا از سوی رئیس‌جمهوری اوباما مورد استقبال قرار گرفته است، این پرونده، دیر یا زود بسته می‌شود و تحریم‌ها را پشت‌سر خواهیم گذارد، لذا منافع مشترک ملت ایران و فرانسه، در همه زمینه‌ها، اعم از منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین نقش تعیین‌کننده دو کشور در حل بحران‌های منطقه‌ای و مبارزه با معضل تروریسم، آنچنان اهمیتی خواهد داشت که مقامات، مسئولان و اندیشمندان دو کشور نمی‌توانند نسبت به آن بی‌تفاوت بمانند.»


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/13830/اخبار----دیپلماسی