تذکر جدی برخی وزرای دولت نهم و دهم
به احمدینژاد
تسنیم نوشت: صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی در دولت دهم با بیان اینکه رفتارهای امروز آقای احمدینژاد نگرانکننده است، گفت: بنده با رفتارهای آقای دکتر احمدینژاد موافق نیستم و به نظرم ایشان در مسیر درستی حرکت نمیکند؛ دولتهای نهم و دهم خدمات قابل توجهی به کشور و مردم داشته است و ما نگرانیم که این خدمات با رفتارهای نادرست و افراطی زیر سوال نرود. اصل نظام و ولیفقیه دو معیار اصلی و غیرقابل خدشه برای وزرای دولت نهم و دهم است، ما تبعیت از رهبر معظم انقلاب اسلامی را واجب شرعی و عقلی میدانیم و تحت هیچ شرایطی نمیپذیریم که برخی بخواهند با حاشیهسازی برای کشور تابع معظمله نباشند. اگر آقای دکتر احمدینژاد امروز میگوید که دلسوز کشور و تابع امام است باید این ادعا را در عمل با تبعیت از بیانات مقام معظم رهبری ثابت کند؛ رفتارهای ایشان این نگرانیها را ایجاد کرده که آقای احمدینژاد با تحتتأثیر قرار گرفتن از سوی چند نفر قصد دارد خدمات خود را از بین ببرد؛ اطلاع دقیق دارم که وزرای آقای احمدینژاد به ایشان تذکر داده و تصریح کردهاند که به طور کامل گوش به فرمان مقام معظم رهبری بوده و تنها از بیانات ایشان تبعیت میکنند. عضو کابینه دولت دهم با بیان اینکه قاطبه وزرای دولت نهم و دهم با رفتارهای غیرقانونی احمدینژاد مخالف هستند، گفت: برخی از دوستان ما که در کابینه نهم و دهم آقای احمدینژاد حضور داشتند، در دیداری حضوری با ایشان اتمام حجت کردند؛ توصیه دوستان ما این بود که ایشان در چارچوب قانون اساسی مباحث خود را دنبال کرده و از مواضع غیراصولی و غیرقانونی پرهیز کند.
نگرانی آیتالله یزدی از افتتاح قهوهخانه
در قم
مهر نوشت: آیتالله محمد یزدی با بیان اینکه برای حفظ مدیریت استان لازم است فاکتورهای خاص مدیریتی در نظر گرفته شود، گفت: صرف وجود مراجع و حوزه علمیه در شهر برای پیشرفت استان کافی نیست، بلکه باید فاکتورهای خاص مدیریتی را در نظر گرفت. اگر چه گلایههایی نسبت به مسائل فرهنگی در شهر قم هست، اما با کارهایی که شده انتظار این است به مسائل فرهنگی شهر قم توجه بیشتری شود و شاهد بدحجابی در بعضی از قسمتهای شهر نباشیم. قم از استانهای پرتردد زائران است، همه این مسائل میطلبد تا مسئولان اطلاعاتی و امنیتی به این شهر توجه جدی کنند و اگر چه فعالیتهایی در این عرصه صورت گرفته است.
او با بیان اینکه افتتاح قهوهخانه در قسمتی از شهر به دلیل مشکلات فرهنگی و اجتماعی نگرانیهایی را برای دلسوزان استان به وجود آورده است، گفت: کسی منکر شادی مردم نیست، اما نباید این شادی به ناهنجاری و رقص و پایکوبی تبدیل شود به همین دلیل این مسأله و نظارت بر اماکنی مانند قهوهخانهها نیازمند توجه بیشتری است.
تلاش برای انحراف حرکت نرم و اصلاحی
جامعه ایرانی
ایلنا نوشت: احمد مازنی در واکنش به انتقادهایی که سال گذشته نسبت به جریان اصلاحات و حتی برخی چهرههای محبوب این جریان سیاسی مطرح شد، با اشاره به بالاگرفتن این انتقادها در پی ناآرامیهای دی ماه سال ۹۶ گفت: فکر میکنم دو جریان به صورت نانوشته همچون دو لبه قیچی دست به دست هم دادند تا حرکت نرم جامعه ایرانی برای اصلاح تدریجی امور را دچار مشکل کرده و جامعه را به سمت حرکت سخت و خشن ببرند. یکی جریان معاند و برانداز است که ریشه در خارج از کشور دارد که منافقین، سلطنتطلبها و دیگر گروههایی که به صورت تاریخی با انقلاب اسلامی مشکل داشته و از دیرباز دشمنی میکردند که با حمایت آمریکاییها و همراهی رسانهای در این راستا تلاش کردند و دوم جریانی که داخل کشور فعالیت میکرد؛ جریان اقتدارگرایی که مسائل را صفر و صد میبیند و تصور میکند اگر در عرصه رقابت با جریان اصلاحات میدان را از رقیب بگیرد، میدان به دست او میافتد. درمجموع اما این دو جریان عملا با یکدیگر همراهی کردند و دست به دست هم دادند که این اتفاق بیفتد.
مازنی در ادامه گفت: متاسفانه شاهدیم وقتی آقای خاتمی قصد شرکت در یک مراسم معمولی دارند، بعضا با رفتاری خارج از عرف جلوی خودروی ایشان را سد کرده و مانع از حضورشان در مراسم میشوند و طبیعی است با چنین برخوردی جریان اصلاحات نتواند انسجام خود را تقویت کند.
استعفای جهانگیری به نفع روحانی
اصلاحطلبان و کشور نیست
ایلنا نوشت: حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی درباره شایعه استعفای اسحاق جهانگیری از سمت معاون اولی ریاستجمهوری گفت: استعفای آقای جهانگیری از دولت مطرح نیست. من با ایشان حرف زدم و چنین چیزی وجود ندارد. گلایهای هم وجود ندارد و مشکلی هم نیست. ایشان نمیخواهند از دولت استعفا بدهند و قصدی هم برای شهردار شدن ندارند.
او در پاسخ به این سوال که برخی شواهد از گلایه و ناراحتی جهانگیری نسبت به عملکرد سید محمود واعظی حکایت میکند، گفت: چنین چیزی وجود ندارد و نباید آن را مطرح کرد. چنین مسائلی در دولت مطرح نیست و نباید آن را بزرگ کرد و به آن پرداخت. تحلیلی که مبتنی بر استعفای آقای جهانگیری و خروج ایشان از دولت است را غلط میدانم. آقای جهانگیری باید در دولت باقی بماند و به آقای روحانی کمک کند. دولت روحانی، دولت همه اصلاحطلبان است، نه به مصلحت آقای روحانی و نه به مصلحت اصلاحطلبان و نه به مصلحت اصلاحطلبان و نه به مصلحت کشور است که آقای جهانگیری از دولت جدا شوند.
او در پاسخ به این سوال که آیا کارگزاران مخالف تداوم حضور محمدعلی نجفی در کسوت شهردار تهران است، گفت: آقای نجفی خودشان استعفا دادند و باید به مردم توضیح بدهند که چرا استعفا دادهاند. ارزیابی حزب کارگزاران این است که ما باید به صداقت آقای نجفی اعتماد کنیم. وقتی ایشان بیماری دارند و آمادگی ندارند تا مسئولیتی را بپذیرند، چرا باید ایشان را اذیت کنیم.