وزير ارتباطات:
 
سرعت اينترنت خانگي زياد نمي‌شود
 
نرخ تعرفه اينترنت موبايل بازنگري مي‌شود وايبر محدود نمي‌شود
 

شهروند| در شرایطی که اختلال‌های مقطعی هر ابزار ارتباطی این روزها با یک شایعه همراه می‌شود و آن را مرتبط با بحث هوشمند‌سازی فیلترینگ می‌کنند، روز گذشته وزیر ارتباطات با کلامی قاطع همه شایعات را رد کرد. محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات که صبح دیروز  در حاشیه یک نشست تخصصی در حضور رسانه‌ها  صحبت می‌کرد 4 خبر مهم برای علاقه‌مندان فضای ارتباطی جدید داشت.
او به صورت خلاصه خبر داد که اپلیکیشن‌های رایگان ارتباطی به دلیل منافع اقتصادی اپراتورها فیلتر نمی‌شوند. تعرفه اینترنت موبایل تا 2هفته دیگر بازنگری می‌شود و اختلالات موبایل تا ماه آینده برطرف می‌شود. خبر دیگر او نیز این بود که سرعت اینترنت خانگی تا زمان اجرای شبکه ملی اطلاعات (یعنی‌ سال 94) همچنان به اندازه فعلی خواهد ماند.
اپراتورها حق اختلال اپلیکیشن ندارند
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به کارشکنی اپراتورها برای دسترسی مردم به اپلیکیشن‌های ارتباطی رایگان (وایبر، واتس آپ،تانگو و..) اعلام کرد: دولت به هیچ‌عنوان قصد ندارد به دلیل منافع اقتصادی اپراتورها، دسترسی مردم به اپلیکیشن‌های ارتباطی رایگان را محدود کند و اگر وزارت ارتباطات در این‌باره گزارشی دریافت کند با اپراتور متخلف برخورد می‌کند.
او که در حاشیه سمینار گذر از ip4 به ip6 به سوالات خبرنگاران جواب می‌داد، در ادامه افزود: درباره دسترسی به تماس تصویری نیز وزارت ارتباطات پیشنهادهای خود را به مرکز ملی فضای مجازی ارایه داده و بحث و گفت‌وگو در این‌باره ادامه دارد اما تصمیم‌گیری نهایی برعهده شورایعالی فضای مجازی است.
بازنگری تعرفه اینترنت موبایل تا 2هفته دیگر
چندی قبل کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اعلام کرد: هر کیلوبایت اینترنت موبایل 2.5ریال نرخ‌گذاری شده است. این در شرایطی است که وزیر ارتباطات پیش از این تأکید کرده بود نرخ اینترنت موبایل در نسل سوم خدمات تلفن همراه، مطابق تعرفه اپراتور سوم و تنها 0.5ریال خواهد بود.  واعظی  در پاسخ به این
خلف وعده گفت:   تعرفه‌های اعلام شده پیشنهاد اپراتورهای تلفن همراه بوده اما این تعرفه‌ها هنوز به تصویب نرسیده است و طی دو هفته آینده مورد بازنگری قرار می‌گیرد. ضمن این‌که وزارت ارتباطات برای تعیین تعرفه‌ها نظرسنجی‌های عمومی انجام داده است و بررسی شکایات مردم به سامانه 195 نیز نشان می‌دهد که بیشترین انتقاد افراد به گرانی تعرفه‌های اینترنت موبایل است اما اپراتورها در پاسخ به این انتقاد اعلام کرده‌اند که بسته‌های تشویقی با قیمت‌های مناسب در اختیار مردم قرار داده‌اند که افراد با استفاده از این بسته‌ها می‌توانند هزینه اینترنت همراه خود را به نحو قابل‌توجهی کاهش دهند، بنابراین به مردم توصیه می‌کنم حتما از بسته‌های تشویقی اپراتورهای تلفن همراه استفاده کنند و از مصرف اینترنت به صورت آزاد پرهیز کنند.
سرعت اینترنت خانگی تغییر نمی‌کند
واعظی درباره بهبود سرعت اینترنت نیز توضیح داد: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده دستورالعمل‌هایی برای ارتقای سرعت اینترنت در مراکز پژوهشی و دانشگاه‌ها، مراکز اقتصادی و ... تنظیم شده اما سرعت اینترنت خانگی تا زمان راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات به اندازه فعلی خواهد ماند.
او در ادامه تأکید کرد: ادعاهایی که برخی از شرکت‌ها مبنی بر ارایه اینترنت 20مگابایت و حجم‌های بالا مطرح می‌کنند تا زمان راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات از نظر زیرساختی قابل اجرا نخواهد بود و مشترکان خانگی تا این مدت تنها می‌توانند با همین سرعت‌های فعلی به شبکه اینترنت دسترسی داشته باشند.
قوانین موجود، مانع رفع  انحصار دولت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به پرسش «شهروند» درباره آزادسازی واردات پهنای باند و تعمیم اختیار آن به بخش خصوصی نیز توضیح داد: در حال حاضر قوانین موجود به صورتی تنظیم شده که اگر بخش خصوصی بخواهد در زمینه خرید و واردات پهنای باند فعالیت کند ناچار است این کار را زیرنظر شرکت ارتباطات زیرساخت انجام دهد و پهنای باند از زمان واردات تا واگذاری به مشترکان تحت مقررات این سازمان است اما اگر شرکتی ایرانی اعلام آمادگی کند که از سر مرز پهنای باند به کشور بفروشد و در این‌باره اعلام آمادگی کند ما استقبال می‌کنیم.
 رفع اختلالات تلفن همراه تا ماه آینده
وزیر ارتباطات همچنین اختلالات تلفن همراه در ماه‌های گذشته را مربوط به راه‌اندازی نسل سوم خدمات تلفن همراه دانست و گفت: در حال حاضر این اختلالات تنها مربوط به اپراتور همراه اول است که  دلیل آن گستردگی زیرساختی است. اما به مردم قول می‌دهم که این اختلالات تا ماه آینده برطرف شود و مردم بتوانند خدمات با کیفیت بالاتر دریافت کنند.
اجرای کامل فیلترینگ هوشمند تا 6ماه آینده
واعظی همچنین درباره اجرای فیلترینگ هوشمند نیز تأکید کرد:  در سراسر دنیا مراکزی وجود دارد که محتوای قرار گرفته روی شبکه اینترنت را برمبنای مقررات خاص خود مورد پالایش قرار می‌دهند در ایران نیز به تبع سایر کشورها محتوای اینترنتی مورد پالایش قرار گرفته و دسترسی کاربران به محتوای مستهجن و غیرمجاز محدود می‌شود. بحثی که در این‌جا مطرح است این است که این سیستم فیلترسازی محتوا باید متناسب با آخرین فناوری روز دنیا باشد و فیلترینگ هوشمند با توجه به همین موضوع در دستور کار قرار گرفت. وزیر ارتباطات ادامه داد: فیلترینگ هوشمند در 3مرحله پیگیری می‌شود که در مرحله اول آن تا ماه آینده بخشی از کار انجام می‌شود در مرحله دوم که ظرف مدت 3ماه آینده صورت می‌گیرد کار تکمیل شده و در نهایت در مرحله سوم و ظرف مدت 6ماه آینده این روند تکمیل می‌شود. براساس این پروسه مشترکان تنها به محتوای مجرمانه دسترسی نخواهند داشت و از این به بعد کل دامنه سایت فیلتر نخواهد شد.
ایران هم‌رده آفریقا از نظر دسترسی به ip
وزیر ارتباطات با اشاره به این‌که برای جلوگیری از شکاف اطلاعاتی میان ایران و جهان پروسه گذر از ورژن 4 IP به ورژن 6 کلید خورده است، توضیح داد:  برای این‌که ایران بتواند به بسیاری از فناوری‌های نوین جهان در زمینه فناوری اطلاعات دسترسی پیدا کند نیاز است ورژن 4 IP به نسخه جدید یعنی ورژن 6 ارتقا پیدا کند تا زیرساخت‌های دسترسی به خدماتی مانند شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیک و اینترنت اشیا مهیا   باشد.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/12331/سرعت-اينترنت-خانگي-زياد-نمي‌شود