اخبار دیپلماسی
 

 

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: در مذاکرات روی مسأله هسته‌ای تمرکز داریم
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره 13 آبان گفت: فارغ از حوادث روز سه‌شنبه تمرکز ما روی مذاکرات هسته‌ای قرار دارد و این حقیقت را تغییر نداده است که هدف ما برای دستیابی به توافق با ایران مهم و
ارزشمند است.
به گزارش ایسنا، جن ساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به ادعای اخیر روزنامه نیویورک‌تایمز درباره انتقال ذخایر اورانیوم ایران به روسیه که کشورمان (ایران) آن را رد کرده است، گفت: ما توافقی را که نتوانیم مورد راستی‌آزمایی قرار دهیم نمی‌پذیریم. واضح است که روس‌ها نقش مهم و سازنده‌ای در مذاکرات ایران و 1+5 داشته‌اند. آنها با تمام اعضای 1+5 برای ارایه ایده‌های منطقی و خلاقانه که به پیشبرد اهدافمان کمک کرده همکاری کرده‌اند اما من بیش از این اطلاعات دیگری ندارم.
وی افزود: واضح است که ما وعده‌هایی نمی‌دهیم که نتوانیم آنها را عملی کنیم؛ بنابراین من تنها به شما یادآوری می‌کنم که افراد زیادی این مذاکرات را دنبال می‌کنند. وی تصریح کرد: من هیچ یک از این گزارشات را تأیید نمی‌کنم اما یادآوری می‌کنم که هدف ما از ابتدا جلوگیری از دستیابی ایران به ظرفیت تولید سلاح هسته‌ای بوده است. جن ساکی افزود: این بدین معنی است که ما مانع از تولید سوخت مورد نیاز ساخت یک سلاح هسته‌ای در ایران از طریق اورانیوم یا پلوتونیوم شویم؛ بنابراین عوامل زیادی در این میان مورد بررسی قرار می‌گیرند اما از نظر من هدف ما تغییر نکرده است.
سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا تأکید کرد: هدف ما همان‌طور که قبلا هم گفته‌ایم تغییر نکرده و ما معتقدیم عدم اصول توافق بهتر از یک توافق بد است. تا زمانی که بر سر تمام مسائل به توافق نرسیم توافق نهایی حاصل نخواهد شد.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا عمان به‌عنوان محل برگزاری نشست سه‌جانبه کری، ظریف و اشتون نماینده 1+5 در مذاکرات تعیین شده، گفت: عمان در مذاکرات هسته‌ای ایران نقشی سازنده داشته که ما از آن قدردانی می‌کنیم و آنها همواره از این مذاکرات حمایت کرده‌اند و این دلیلی است که ما عمان را برای برگزاری این نشست انتخاب کرده‌ایم. وی تصریح کرد:  انتخاب عمان به‌عنوان محل بعدی مذاکرات هسته‌ای به دلیل در دسترس نبودن این کشور از حضور خبرنگاران نیست و ما به همراه وزیر امور خارجه خبرنگاران زیادی را به عمان می‌بریم.
جن ساکی ادامه داد: با این حال ما به تصمیم خود برای محرمانه نگه داشتن روند مذاکرات ادامه می‌دهیم چون معتقدیم این کار به سازنده بودن آن کمک می‌کند. وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص رویکرد آمریکا نسبت به برگزاری راهپیمایی 13 آبان در شهرهای مختلف ایران به مناسبت سی‌ و پنجمین سالروز تسخیر سفارت آمریکا در تهران، اظهار کرد: من در موضعی نیستم که بخواهم درباره شرایط سیاسی ایران تحلیلی ارایه دهم اما همان‌طور که می‌دانید مردم این کشور ‌سال گذشته رئیس‌جمهوری را انتخاب کردند که به آنها وعده بهبود اوضاع اقتصادی را داده است؛ بنابراین فارغ از حوادث روز سه‌شنبه تمرکز ما روی مذاکرات هسته‌ای قرار دارد و این حقیقت را تغییر نداده است که هدف ما برای دستیابی به توافق با ایران مهم و ارزشمند است. وی در پاسخ به این سوال که توافق با ایران می‌تواند به بهبود روابط میان دو کشور منجر شود؟ گفت: ما فاصله زیادی تا این نقطه داریم اما روی مسأله هسته‌ای تمرکز کرده‌ایم و درباره مسائل دیگر رایزنی نمی‌کنیم.

واشنگتن‌پست گزارش دادتغییر سیاست در قبال ایران پس از برگزاری انتخابات آمریکا
روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی با اشاره به انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا، نوشت: پیروزی جمهوری‌خواهان می‌تواند بر سیاست خارجی آمریکا تاثیرگذار باشد. به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن‌پست دراین‌باره نوشت: اختلافات میان رویکرد دولت آمریکا در قبال ایران و تلاش‌هایش برای کم کردن اختیارات کنگره در توافق هسته‌ای با این کشور می‌تواند در روزهای باقیمانده تا ضرب‌الاجل 24 نوامبر و انتخابات میان‌دوره‌ای در آمریکا به اوج خود برسد. قانون‌گذاران می‌توانند از پذیرش توافقی غیرقابل قبول سر باز بزنند و به دنبال خواسته‌هایشان در ازای لغو تحریم‌ها علیه ایران باشند. این خواسته‌ها می‌تواند دست کم شامل راستی‌آزمایی فعالیت‌های ایران برای تولید اورانیوم و پلوتونیوم و اعمال یک رژیم بازرسی‌های سرزده باشد که می‌تواند به‌طور دقیق و قابل اعتباری اطمینان دهد ایران به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست.به نوشته واشنگتن‌پست دولت و کنگره آمریکا پیش از این نیز در مواجهه با مذاکرات هسته‌ای ایران با اختلافاتی روبه‌رو بودند. آن زمان که باراک اوباما اعلام کرد هرگونه تصویب تحریم بیشتر علیه ایران را وتو خواهد کرد چون موجب تخریب مذاکرات می‌شود. کنگره همچنین می‌تواند خواهان اعمال نظر در یک توافق نهایی با ایران شود و حرف آخر را در توافق هسته‌ای قابل قبول بزنند.


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/11821/اخبار----دیپلماسی