محمدرضا عارف:
 
تریبونی شدن اختلافات به آرامش کشور لطمه می‌زند
 
در آینده‌ای نزدیک لیست اعضای فراکسیون امید اعلام می‌شود واژه «اعتدال» نباید به معنای کوتاه آمدن یا سازش تعبیر شود
 

آیت وکیلیان- شهروند| مدت‌هاست که تریبون‌های عمومی را کنش و واکنش‌های غیرمعمول در فضای سیاسی به خود اختصاص داده است؛ این رویه برای روسای قوه مجریه و قضائیه هم امری عادی شده که هر چند وقت یک‌بار با ادبیاتی غیررسمی با یکدیگر به مجادله لفظی می‌پردازند. در چند ماه اخیر حسن روحانی، رئیس‌جمهوری و آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی، رئیس قوه ‌قضائیه چندبار با یکدیگر به جدال لفظی پرداخته‌ و انتقادات تندی را علیه هم مطرح کرده‌اند. ماجرایی که معمولا با یک سخنرانی رئیس‌جمهوری شروع می‌شود و با پاسخ رئیس
 قوه قضائیه که معمولا در جلسه مسئولان عالی قضائی بیان می‌شود، ادامه می‌یابد.
برخی از مقامات رسمی و سیاستمداران نسبت به ادامه این روند و تبعات ناشی از آن هشدار داده‌اند. رئیس فراکسیون امید در دیدار با اعضای شورای مرکزی سازمان جوانان و دانشجویان حزب اعتدال و توسعه با انتقاد از تریبونی‌شدن اختلافات مسئولان با یکدیگر گفته است: «تریبونی‌شدن اختلافات مسئولان به آرامش کشور و نیز به اعتماد مردم لطمه می‌زند. دستاوردهای همه قوا ازجمله دستاوردهای دولت، عملکرد نظام محسوب می‌شود. به‌گونه‌ای سخن نگوییم که دستاوردهای نظام را زیر سوال ببریم.» رئیس شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان ریشه شعار «آرامش و امید» را در اعتدال دانست و یادآور شد: «کشور ما بیش از هر زمان دیگر به آرامش نیاز دارد.»
دو گروهی که می‌خواهند
 فراکسیون امید را به حاشیه ببرند
رئیس فراکسیون امید ماه‌هاست که تمرکز خود را روی آنچه انحراف از اصول برخی از اعضای فراکسیونی که ذیل نام اصلاح‌طلبان به مجلس راه یافته‌اند، قرار داده است؛ نزدیک به دو‌سال که از عمر مجلس دهم گذشته است، دو عامل انتخابات درون مجلس (هیأت‌رئیسه و رئیس) و جریان رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهوری دست برخی از این نمایندگان را برای تبیین این مسأله که تا چه اندازه به آرمان اصلاح‌طلبی وفادار بوده‌اند، رو کرده است.
محمدرضا عارف در بخشی از سخنان خود به کالبدشکافی و آسیب‌شناسی عملکرد این فراکسیون اشاره کرده و گفته است: «از همان ابتدای تشکیل فراکسیون امید دو گروه تلاش کردند فراکسیون امید را به حاشیه ببرند؛ یک گروه افرادی بودند که تلاش کردند با شبیه‌سازی با یکی از ادوار مجلس، تشکیل فراکسیون امید را به‌زعم خود در راستای ضدیت با نظام و تعبیرات بی‌ربطی از این دست القا کنند. گروه دوم هم کسانی بودند که با نردبان لیست امید وارد مجلس شدند و با همسو شدن با گروه اول و به بهانه آنچه دوری از تندروی نامیدند، راه‌شان را از ما جدا کردند، درحالی‌که منش و روش اعضای فراکسیون امید نشان داد هیچ میانه‌ای با تندروی ندارند و به دنبال مطالبات بحق مردم هستند و همواره به شعار اصلی خود که امید، آرامش و رونق اقتصادی است، پایبندند.»
در آینده‌ای نزدیک
 لیست اعضای فراکسیون امید اعلام می‌شود
رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان و فراکسیون امید در راستای آسیب‌شناسی از بدنه فراکسیون مذکور گویا تصمیمی جدی نیز گرفته است. عارف تصمیم راهبردی را برای انتخابات آینده مجلس که در‌ سال 98 برگزار می‌شود، گرفته که قرار است با انتشار لیستی به‌صورت رسمی میان اعضای اصلی و غیراصلی این فراکسیون تفکیک قایل شود. وی در این مورد معتقد است: «اگر تاکنون در انتشار نام اعضای فراکسیون امید تعللی صورت گرفت به دلیل ملاحظه حال برخی افراد بود که در جلسات خصوصی برخی ملاحظات شخصی را مطرح می‌کردند ولی در آینده‌ای نزدیک لیست اعضای فراکسیون امید اعلام می‌شود.»
واژه «اعتدال» نباید به معنای کوتاه آمدن
 یا سازش تعبیر شود
از جمله موضوعاتی که محمدرضا عارف در دیدار با اعضای شورای مرکزی سازمان جوانان و دانشجویان حزب اعتدال و توسعه به بیان آن پرداخته، بحث «اعتدال» و چگونگی تبیین این راهبرد در کارزارهای سیاسی آینده است. رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان «اعتدال» را یک رویکرد دانسته و با بیان این‌که شخصا تلاش کردم فعالیت‌هایم رویکرد اعتدالی داشته باشد، تصریح کرده: «واژه اعتدال نباید به معنای کوتاه آمدن یا سازش تعبیر شود. کشور ما همیشه از افراطی‌گری آسیب دیده است و بسیار خوشحالم که جوانان ما در دهه ۹۰ به موضع اعتدالی روی آورده‌اند.» ارایه این تلقی و تحلیل از مشی «اعتدال» از سوی عارف آشکارا نشان می‌دهد که رویکرد آتی جریان اصلاح‌طلب در پذیرش این راهبرد مصلحتی نیست، بلکه در راستای نیاز عاجل و وضع جاری اتمسفر سیاسی در کشور است.
ائتلاف در درون جبهه سیاسی
 با سازوکار شفاف
عارف همچنین درباره اظهارات اخیر خود درخصوص «ائتلاف» که مورد پرسش یکی از حاضران در جلسه بود، گفته است: «ما به ائتلاف در داخل یک جبهه سیاسی و گروه‌های همسو البته با سازوکار شفاف و مشخص اصرار داریم. احزاب عضو یک جبهه در چارچوب‌های مشخص می‌توانند، ائتلاف کنند و تشکیل شورایعالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هم در همین راستا بود. ائتلاف با جریانات رقیب هم به صورت اقتضایی و برحسب ضرورت می‌تواند انجام شود.» وی با تأکید بر این‌که اعلام راهبرد انتخاباتی برای انتخابات‌ سال ۹۸ بسیار زودهنگام است، مهمترین مسأله جبهه اصلاحات را درحال حاضر انسجام‌بخشی به تشکیلات دانسته و از همه نخبگان اصلاح‌طلب خواسته که در مسیر وحدت و همگرایی این جریان سیاسی گام بردارند و به انسجام‌بخشی این جریان کمک کنند. واضح و مبرهن است که تبیین عارف در بحث از پروژه «ائتلاف» در کارزارهای آتی کاملا «تاکتیکی» است.
در دهه ۶۰ جوان ۲۵ساله وزیر می‌شد
 ولی در دهه ۹۰ می‌گویند پوستر بچسباند
وی در ادامه سخنان خود با یادآوری حضور جوانان در سمت‌های مدیریتی در دهه ۶۰ اظهار کرد: «در دهه ۶۰ جوان ۲۵ساله در سمت وزارتی قرار می‌گرفت اما اکنون در دهه ۹۰ نقش جوانان به پوسترچسبانی تقلیل یافته است. چگونه آن زمان یک جوان می‌توانست وزیر شود ولی در مقطع فعلی برای سپردن پست‌های مدیریتی به جوانان اما و اگر می‌آورند؟ در دوران دفاع مقدس اکثر فرماندهان جنگ را جوانان تشکیل می‌دادند و در کارها هم بسیار موفق بودند.» محمدرضا عارف در این دیدار با مرور نقش‌آفرینی جوانان در ادوار مختلف قبل و بعد از انقلاب اسلامی گفت: «اگر گفته شود جوانان در همه رویدادهای مهم انقلاب نقش محوری و کلیدی داشتند، سخن گزافی نیست.»


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/115021/ تریبونی-شدن-اختلافات-به-آرامش-کشور-لطمه-می‌زند -