نمایندگی ایران در نیویورک در واکنش به گزارش احمد شهید: معیار اعتبار گزارشهای حقوق بشری، رعایت اصل بیطرفی است
نمایندگی دایم جمهوری اسلامی ایران در نیویورک روز سهشنبه گزارش تهیهشده از سوی احمد شهید گزارشگر ویژه کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل درخصوص وضع حقوق بشر در ایران را ناعادلانه، بدون توجه به واقعیات جمهوری اسلامی ایران و دارای اهداف سیاسی خواند. به گزارش ایسنا، عضو نمایندگی کشورمان با قرائت پاسخ به گزارش یادشده اظهار داشت: امروز که بار دیگر با این حرکت تکراری و بیحاصل گزارشگر روبهرو شدهایم، هیاتی عالیرتبه از جمهوری اسلامی ایران در ژنو آماده میشود تا دومین گزارش ملی درخصوص موضوع حقوق بشر را به کمیساریای عالی حقوق بشر جهت انتشار در گزارش دورهای مربوطه ارایه کند، گزارشی که نشانگر قدمهای عملی اتخاذشده توسط مردم و دولت ایران میباشد.
کارشناس نمایندگی کشورمان همچنین افزود: اقدام امروز در ارایه گزارش علیه جمهوری اسلامی ایران نشانگر برخورد مغرضانه و حاصل سیاست خارجی برخی کشورهای خاص بوده که اهداف و مقاصد بانی اصلی این حرکت برای ایران کاملا مشخص است و آن چیزی نیست جز وارد آوردن فشار به دولت جمهوری اسلامی ایران برای رسیدن به مقاصد سیاسی و تضعیف تلاشهای صورتگرفته فعلی دولت ایران برای ایفای نقشی سازنده و مثبت در هر زمینه از جمله موضوع حقوق بشر و هدف نهایی که بهواسطه این اقدام دنبال میشود تحقق پروژه اسلامهراسی و ایرانهراسی است.
وی افزود: سوال ما از گزارشگر ویژه حقوق بشر این است که برگزاری جلسات ارایه گزارش از سوی گزارشگر به چه دلیل باید با میزبانی دولت کانادا یا انجام ملاقات با مقامات کانادایی در اوتاوا یا نیویورک باشد؟ آیا اینچنین رفتارها منطبق با وظیفه اصلی گزارشگر است؟ آیا بخشی از وظیفه وی انجام لابی سالانه برای تصویب قطعنامه گزینشی و ناعادلانه علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل است؟
عضو نمایندگی کشورمان با اشاره به شیوه گزارشگر فعلی برای رجوع به رسانهها و خودداری از تعامل کاری با نمایندگان کشورمان اظهار داشت: انتظار ما این است که گزارشگر ویژه ضمن رعایت دستورالعملها و چارچوب کاری گزارشگر ویژه حقوق بشر و پرهیز از پرداختن به اتهامات بیپایه و اساس، به اطلاعات ارایهشده توسط دولت جمهوری اسلامی ایران درخصوص آن اتهامات توجه کند. وی گفت: متأسفانه بهرغم ارایه اطلاعات مکرر در اینخصوص، همچنان شاهدیم که گزارشگر برای تروریستهای قاتل مردم بیگناه و افرادی که مبادرت به بمبگذاری در اماکن عمومی، خطوط انتقال نفت، حمل سلاح و مواد منفجره و افرادی که مبادرت به آدمربایی و سایر جرایم اینچنینی میکنند، برخورداری از حقوقی غیرقابل پذیرش را قایل شده است لیکن لازم است به اطلاع حضار جلسه رسانده شود که براساس قانون و مقررات ایران هر فردی که مرتکب عملی خلاف قانون شود که برای آن تنبیهی وضع شده باشد، این فرد فارغ از مسائل قومی، نژادی و اعتقادی در دادگاه صالحه و به میزانی که قانون تعیین کرده است، برای ارتکاب آن جرم مورد تنبیه قرار میگیرد. وی با ذکر مواردی از ادعاهای مندرج در گزارش گزارشگر ویژه، بیمبنا بودن آنها را برای جلسه توضیح داد.
رئیس سازمان انرژی اتمی: مراحل خوبی را در مذاکرات با آژانس میگذرانیم
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به بازدید وزیرخارجه کشورمان از تأسیسات غنیسازی کشور ابراز امیدواری کرد که آقای روحانی نیز در مقطع کنونی بازدیدی را از تأسیسات هستهای کشور به عمل آورد. به گزارش ایسنا، علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی عصر دیروز در جمع خبرنگاران درخصوص آخرین وضع نشست کارشناسی و فنی ایران و آژانس درباره بررسی دو موضوع باقیمانده از 5 موضوع مرحله سوم همکاریها که قرار بود در روزهای اخیر انجام شود، گفت: درحال گفتوگو و رایزنی هستیم و مراحل خوبی را میگذرانیم اما نمیتوانم جزییات بیشتری را مطرح کنم.
او با اشاره به بازدید محمدجواد ظریف و هیأت مذاکرهکننده هستهای کشورمان از تأسیسات غنیسازی نطنز و فردو گفت: آقای ظریف علاقهمند بودند از تأسیسات هستهای بازدید کنند و بنده به ایشان پیشنهاد داده بودم که از نزدیک با روند فعالیتها و ابعاد کار آشنا شوند چرا که بازدید از نزدیک ذهن فرد را نسبت به گستره کار تغییر میدهد و آقای ظریف آنطور که خودشان به من گفتند بسیار راضی بودند و از این بازدید استفاده کردند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه بازدید اخیر از تأسیسات غنیسازی کشور از سوی وزیرخارجه کشورمان اولین بازدید وی از این تأسیسات بوده است، افزود: این بازدید بسیار مفید و موثر بوده است و انشاءالله بازدیدی را در آیندهای نزدیک از مجتمع آب سنگین اراک خواهند داشت تا از نزدیک با فعالیتها در این مجموعه هم آشنا شوند.