مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم در گفتوگو با «شهروند» مطرح کرد:
موافقت وزارت علوم با اعطای بورسیه به نخبگان غیرایرانی
با مصوبه جدید، ۱۰ دانشجوی افغان
با رتبههای یک و دورقمی بورسیه میشوند
شهروند| مدیرکل امور دانشجویان غیرایرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بورسیه دانشجویان غیرایرانی که در کنکورهای سراسری رتبههای یک یا دورقمی کسب کنند، سخن گفت. «عبدالحمید علیزاده» در گفتوگو با «شهروند» و در توضیح مصوبه جدید وزارت گفت: «تلاشها برای تصویب قانونی در این زمینه از 5ماه پیش آغاز شد و اکنون به صورت یک مصوبه جامع هر دانشجویی که رتبه یک یا دورقمی کسب کند، میتواند بورسیه بگیرد.» علیزاده مصوبه جدید را منحصر به افراد خاص نمیداند: «این مصوبه برای هرکسی که در کنکورهای سراسری رتبه برتر کسب کند، اعمال خواهد شد. وزارت علوم برنامه دارد که از این افراد نخبه حمایت کند که این حمایت میتواند در قالب بورسیه و دیگر موارد حمایتی باشد.» «مهدی جعفری» رتبه یک کنکور کارشناسی ارشد امسال در رشته زمینشناسی شد که به دلیل مشکلات مالی و ناتوانی در پرداخت شهریه ترجیح داد انتخاب رشته نکند. او که پیش از این و در گفتوگو با «شهروند» از پیگیریها برای حل این موضوع سخن گفته بود، دیروز هم اعطای بورسیه به خود و ۷نفر از دیگر اتباع افغان حایز رتبههای برتر در کنکور سراسری را تأیید کرد: «من ساکن مشهد هستم و هنوز نامهام را نگرفتهام، ولی دیگر دوستان بورسیه خود را گرفتند و به نظر میآید این مشکل حل شده است.»
پیش از این مصوبه، اتباع خارجی برای تحصیل در دانشگاههای دولتی ایران باید شهریهای معادل دانشجویان شبانه پرداخت میکردند که از مهر امسال افراد برتر در رشتههای مختلف و همچنین آزمونهای سراسری از پرداخت این شهریه معاف خواهند شد. دراینباره پایگاه خبری «انصافنیوز» اسامی تعدادی دیگر از دانشجویان افغانستانی را که در کنکور کارشناسی ارشد موفق به کسب رتبه یک یا دورقمی شدند، منتشر کرد: «مهدي غلامي» رتبه دو مهندسي شهرسازي، «حسين عطايي» رتبه چهار علومسياسي، «صادق بربري» رتبه ۱۵ مخاطرات محیطی، «ستاره قربانی» رتبه ۱۸ مهندسي معدن گرايش استخراج معدن، «علي مسرور» رتبه ۲۱ علومسياسی، «هادي رضايي» رتبه ٢٦ مهندسي معدن گرايش مكانيك سنگ، «مصطفي كريمي» رتبه ۲۸ مهندسي كشاورزي، «محمدصالح علوي» رتبه ٢٩ زمينشناسي، «سميه عطايي» رتبه ۶۸ روانشناسي دانشجویانی هستند که از نیمسال اول سال تحصیلی جدید بدون نیاز به پرداخت شهریه وارد دانشگاهها خواهند شد.
کاوش های غار کلدر نظریه های پیشین را رد کرد
ایران؛ زادگاه انسان
هوشمند غرب آسیا
شهروند| آخرین دستاوردهای کاوش باستان شناختی غار کلدر نشان می دهد ایران در زمره نخستین زادگاه های انسان هوشمند در غرب قاره آسیا است. کشف لایه های پارینه سنگی و آزمایش این لایه ها اطلاعاتی را نشان داد که به گفته سرپرست کاوش باستان شناختی غار کلدر نقطه عطفی در زمینه حضور انسان های هوشمند در ایران و غرب قاره آسیا است. بر اساس توضیح بهروز بازگیر تا قبل از کاوش های غار کلدر، همه توجهات روی منطقه شام متمرکز بود اما کاوشهای غار کلدر با 54هزار و 400سال قدمت، منجر به تاریخ نگاری لایه های پارینه سنگی تازه ای شد.» در حال حاضر غار کلدر با 5هزار و 400سال قدمت بیشتر، قدیمی ترین غار در زاگرس محسوب می شود و نشریه نشنال جئاگرافیک هم پیش از این، کلدر را نخستین زادگاه انسان هوشمند غرب قاره آسیا معرفی کرده است. او با ذکر پیشینه ای درباره تکامل بشر و مسیرهای مهاجرتی انسان های هوشمند، توضیح داد که گونه های انسان های هوشمند چگونه و از چه مسیرهایی به قاره اروپا رسیده اند.
این باستان شناس از تنگه جبل الطارق، سیسیلی، کریدور فلسطین و باب المندب به عنوان چهار مسیر احتمالی پراکنش و مهاجرت انسان های هوشمند (هموساپین ها) نام برد و به دو موج مهاجرتی انسان های هوشمند اشاره کرد.