سال گذشته خرمای نخلداران به قیمت هر کیلو 12هزار ریال توسط دولت خریداری شد تا کشاورزان متضرر نشوند ولی امسال قیمت خرید خرما 11هزار ریال اعلام شده است که شاهد کاهش در نرخ خرید خرما هستیم و کشاورزان نیز از این نظر بسیار ناراضی هستند.
بهگزارش مهر، شهرستان دشتی یکی از قطبهای کشاورزی استان بوشهر محسوب میشود و افراد بسیاری در این شهرستان به کشاورزی مشغول هستند که در این زمینه نخلداری و تولید خرما بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای کشاورزی شهرستان محسوب میشود. تولید خرما با مشقات بسیار زیادی روبهرو است و نخلداران سختیهای بسیار زیادی را متحمل میشوند تا بتوانند نخلهای خود را به ثمر رسانده و آن را برداشت کنند که میتوان به مراحل آبیاری، کوددهی، شخمزنی، هرسکردن، بارورکردن، جمعآوری نخالهها و... اشاره کرد که برخی از این کارها در طولسال چندین بار انجام میشود.
سختیهای کار نخل با توجه به اینکه اغلب کارها در ارتفاع انجام میشود، کشاورزی در باغات نخل را تخصصی کرده و با وجود اینکه تعداد افراد ماهر در این زمینه کم و دستمزدها نیز بالا است کشاورزان برای هر اصله نخل خود متحمل هزینههای بسیار زیادی میشوند. هزینههای بالا و سختیهای کار نخل را که کنار بگذاریم، فروش محصولات نیز همواره یکی از دغدغههای اساسی نخلداران است که در سالهای اخیر شاهد افزایش این مشکلات بودهایم. دولت نیز که مجددا کار خرید تضمینی خرما از نخلداران را آغاز کرده است، این خرید را با قیمت پایینی انجام میدهد که هیچ تناسبی با سختیها و هزینههای صورت گرفته برای تهیه خرما ندارد. امسال نیز اقدامات خرید خرما از کشاورزان صورت گرفته است ولی امسال شاهد کاهش قیمت خرید خرما توسط شرکتهای تعاونی نسبت بهسال گذشته هستیم.
سال گذشته خرمای نخلداران به قیمت هر کیلو 12هزار ریال توسط دولت خریداری شد تا کشاورزان متضرر نشوند ولی امسال قیمت خرید خرما 11هزار ریال اعلام شده است که شاهد کاهش در نرخ خرید خرما هستیم و کشاورزان نیز از این نظر بسیار ناراضی هستند.
رئیس هیأت اجرایی خانه کشاورز شهرستان دشتی در اینباره اظهار داشت: امسال خرمای کشاورزان شهرستان بستهبندی و آماده است ولی تعاون روستایی میگوید فعلا قصد خرید خرما نداریم.
الیاس صالحاحمدی افزود: سالگذشته حدود 8 هزار تن خرما از دشتستان به قیمت 12هزار ریال خریداری شده ولی خرمای امسال را که تازه است میخواهند با قیمت 11هزار ریال خریداری کنند. وی تصریح کرد: باتوجه به اینکه کشاورزان از همین طریق امرار معاش میکنند درخواست میشود یک سهمیه ویژه برای کشاورزان شهرستان لحاظ شود.
رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان دشتی نیز اظهار داشت: دستور خرید خرما صادر شده ولی دولت زمانی وارد میشود که دیگر هیچ راهی برای کشاورز باقی نمانده باشد ولی بحمدالله درحال حاضر بازار خرما خوب است و مشکلی وجود ندارد.
حسامالدین جلالی دوقزلو افزود: امسال خرید به صورت امانی است یعنی تعاون روستایی یک سردخانه بزرگ اجاره میکند و بعد قراردادی بین کشاورز و اداره امضاء خواهد شد و کشاورز نیز خرمای بستهبندی با کیفیت مناسب و
درجه یک را به مدت 4 ماه در این سردخانه بهصورت امانی میگذارد.
وی تصریح کرد: کشاورز در این مدت فرصت دارد مشتری برای خرما پیدا کند و خرمای خود را بهفروش برساند اگر خرما به فروش رفت هزینه نگهداری باید پرداخت کند.
رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان دشتی اضافه کرد: ولی اگر خرما در این مدت به فروش نرفت دولت به همان قیمت از قبل اعلام شده خرما را خریداری میکند.
مدیرکل تعاون روستایی استان بوشهر نیز گفت: در تولید باید به سمتی برویم که مزیت داشته باشد، شرایط امروز مثل 20سال قبل نیست، امروز ارتباط جدید، بازاریابی جدید و تغییر ذائقه مصرفکننده یک محدودیت برای تولیدکننده و بازاریاب ایجاد کرده است.