دعوای ادامه‌دار بدنه سینما با گروه هنر و تجربه
 

 

امین فرج‌پور – شهروند| از همان ابتدای راه‌اندازی گروه هنر و تجربه در سینمای ایران رقابتی پنهان میان این گروه با بدنه سینمای ایران آغاز شد. چنین به نظر می‌رسید که بدنه سینمای ایران این گروه را رقیبی بالقوه می‌دید و حس می‌کرد با محکم شدن پای فیلمسازان جوان، ممکن است حضور عده‌ای از آنها در سطح اول سینمای ایران با مشکل مواجه شود. در حقیقت جز این نمی‌شد دلیل دیگری برای مخالفت با سینمای هنر و تجربه برشمرد. هنر و تجربه نه سالن‌های زیادی را از سینمای ایران کاسته بود و نه این‌که گردش مالی بالایی داشت و در نتیجه چیزی نمی‌ماند جز هراس از زیاد شدن دست‌ها.
هنر و تجربه نیز در این میان البته اشتباهاتی داشت. از نادیده گرفتن و دچار مرور زمان کردن شماری از فیلم‌ها به نفع فیلم‌های رفقا، تا اکران فیلم‌هایی چون لانتوری و فروشنده که می‌گفتند اکران اینها برای افزودن به آمار فروش به انجام رسیده و بنابراین وقتی در 19 فروردین امسال شورای صنفی نمایش اعلام کرد اکران فیلم‌های دارای سرگروه و اکران آزاد در گروه هنر و تجربه ممنوع است، جز شخص مدیر گروه، در بین فیلمسازان مخالفت چندانی با این قضیه صورت نگرفت و این امیرحسین علم‌الهدی بود که در نامه‌ای که مهمترین جمله‌اش این بود: تجربه موفقی را خراب نکنید؛ خرابه‌ها را آباد کنید؛ واکنش نشان داد.
اما بعد از ممنوعیت اکران فیلم‌های سرگروه در گروه هنر و تجربه، سینما فرهنگ نیز از این گروه گرفته شد، نامه‌ای به مدیر موزه سینما برای حذف سانس‌های هنر و تجربه ارسال شد و... که علم‌الهدی واکنش تندی نشان داد و گفت در صورت عملی شدن تهدیدها، تمام فعالیت‌های این گروه متوقف خواهد شد. مدیر گروه هنر و تجربه شورای صنفی نمایش را متهم کرده که بیش از یک‌سال است با دلایل واهی درحال چوب لای چرخ گذاشتن مهمترین دستاورد دولت یازدهم در حوزه فرهنگ و هنر است! اما مهمترین بخش، جملات پایانی بود که در آن از متوقف کردن احتمالی هنر و تجربه تا ورود رئیس سازمان سینمایی به این موضوع خبر داده بود؛ موضوعی که واکنش تند رئیس شورای صنفی نمایش را در پی داشت: اگر آقای علم‌الهدی جرأت ندارند، ما آمار فروش‌شان را منتشر می‌کنیم!
همایون اسعدیان، رئیس شورای صنفی نمایش در واکنش به نامه علم‌‌الهدی اما، مدعی شد دیگر چیزی به اسم گروه هنر و تجربه وجود ندارد و مدت‌هاست این گروه به محفل تبدیل شده، وگرنه به راحتی درباره توقف آن صحبت نمی‌شد. او با اشاره به این‌که شورای صنفی نمایش مخالفتی با ذات هنر و تجربه ندارد، ادامه می‌دهد: خیلی متأسفم که باید بگویم چیزی به نام گروه هنر و تجربه دیگر وجود ندارد و مدت‌هاست به یک محفل با تمام خصوصیات محفلی آن تبدیل شده است که اگر محفل نبود ایشان هر وقت تمایل داشتند، تهدید به متوقف کردن فیلم‌های این گروه نمی‌کردند. ظاهرا آن‌جا به ملک شخصی‌شان تبدیل شده است. اسعدیان با بیان این‌که دعوا بر سر گروه هنر و تجربه نیست، ادامه می‌دهد: رئیس سابق سازمان سینمایی بدون هیچ پژوهش و کارشناسی، سینما فرهنگ را در اختیار این گروه قرار داده است. اگر آقای علم‌الهدی جرأت ندارند آمار فروش و مخاطبانشان را در این سالن‌ اعلام کنند، هر وقت ضروری باشد قطعا ما آن را اعلام می‌کنیم.
و به نظر می‌رسد این بازی هنوز ادامه دارد...


 
http://shahrvand-newspaper.ir/News/Main/105214/دعوای-ادامه‌دار-بدنه-سینما-با-گروه-هنر-و-تجربه