شماره ۹۴۰ | ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۷ شهريور
صفحه را ببند
خبر

وزیر آموزش و پرورش خبر داد:  اختصاص 50‌میلیارد تومان برای توسعه پیش‌دبستانی در مناطق محروم
فارس| وزیر آموزش و پرورش گفت:‌ «امسال برای نخستین‌‌بار در ردیف‌های بودجه آموزش و پرورش برای توسعه پیش‌دبستانی 50‌میلیارد تومان اعتبار با اولویت مناطق محروم و دوزبانه در نظر گرفته شده است.»
علی‌اصغر فانی ادامه داد: «بحث عدالت یکی از مباحث جدی آموزش و پرورش در دولت یازدهم است، شاخص‌های آموزشی نشان می‌دهد که چهار استان سیستان‌و‌بلوچستان، آذربایجان غربی، جنوب کرمان و هرمزگان از فضای آموزشی خوبی برخوردار نیستند.»  وزیر آموزش و پرورش گفت: «میانگین سرانه هر دانش‌آموز از فضای آموزشی در کشور بیش از 5‌هزار متر مربع و در استان سیستان‌وبلوچستان 2.7 است که نشان می‌دهد این استان نیاز به توجه دارد. در چند‌سال اخیر رشدی را در کیفیت آموزش و پرورش داشته‌ایم، یقینا شاخص‌ها اصلاح‌شده و رو به بهبود است.»  او ادامه داد: «امسال برای نخستین‌‌بار در ردیف‌های بودجه آموزش و پرورش برای توسعه پیش‌دبستانی 50‌میلیارد تومان با اولویت مناطق محروم و دوزبانه در نظر گرفته شده است. سال گذشته متوجه شدیم افت دانش‌آموزان مقطع ابتدایی در مناطق دوزبانه بیشتر است و اگر بخواهیم افت تحصیلی ‌سال اول ابتدایی را به‌ویژه در نقاط دوزبانه کاهش دهیم نیاز به تقویت و توسعه پیش‌دبستانی است.»  وزیر آموزش و پرورش گفت: «در زمینه نیروی انسانی‌ سال گذشته بیش از‌ هزار ردیف در اختیار استان قرار دادیم. تعدادی از ردیف‌های سال قبل جذب نشد. امیدواریم امسال جذب شود و به سمت افزایش نیروی انسانی حرکت کنیم زیرا در زمینه نیروی انسانی نسبت به نرم کشوری در این استان مشکل داریم.»  فانی با بیان این‌که امسال در سیستان‌وبلوچستان 7‌هزار متقاضی انتقال هستند، ادامه داد: «امیدواریم در تخصیص ردیف‌های استخدامی، این استان مانند ‌سال گذشته در اولویت قرار بگیرد. در زمینه وضع معیشتی فرهنگیان فاصله زیادی بین دریافتی فرهنگیان با بعضی ادارات وجود دارد که تلاش می‌کنیم این مشکل هم برطرف شود. تأسیس دانشگاه فرهنگیان در جنوب استان پیشنهاد شده و در دستور کار قرار دارد و شعبه دانشگاه فرهنگیان در جنوب استان تصویب شده است. امیدواریم بتوانیم بسیاری از مشکلات فضا و تجهیزات و منابع مالی و انسانی را در برنامه ششم برطرف کنیم.»

نامه عفاف و حجابی وزیر علوم به دانشگاه‌ها
دانشگاه‌ها باید هر سه ماه یک‌بار گزارشی درباره حوزه عفاف و حجاب به وزیر علوم ارسال کنند
مهر| وزیر علوم نامه‌ای با محوریت رعایت عفاف و حجاب به دانشگاه‌های کشور ارسال کرده است. مهدی صالحی، معاون دانشجویی دانشگاه ارومیه با اعلام این خبر گفت: «نامه وزیر علوم تأکید بر مصوبات‌ سال ۸۴ درخصوص عفاف و حجاب دارد و در این نامه به دانشگاه‌ها تأکید شده که در روند اجرای آیین‌نامه عفاف و حجاب توجه بیشتری صورت گیرد.»  او ادامه داد: «همچنین دانشگاه‌ها موظف هستند هر سه ماه یک‌بار گزارشی از روند فعالیت‌های خود در حوزه عفاف و حجاب را به وزیر علوم ارسال کنند.»  معاون دانشجویی دانشگاه ارومیه گفت: «براساس تأکید وزیر علوم دانشگاه‌ها باید اقدام به تشکیل کمیته‌هایی با محوریت عفاف و حجاب کنند که در دانشگاه ارومیه نیز این کمیته تشکیل شده است. اعضای کمیته عفاف و حجاب در دانشگاه ارومیه تعیین شدند و احکام لازم برای این افراد از سوی رئیس دانشگاه صادر شده است.»
او ادامه داد: «در این کمیته باید روند اجرای آیین‌نامه عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد.»

هشدار دبیر سیزدهمین کنگره بین‌المللی MS  ایران:  
موج خطرناک MS در راه است
شهروند| دبیر سیزدهمین کنگره بین‌المللیMS  ایران از افزایش تعداد مبتلایان به بیماری MS  در ایران خبر داد و گفت: «موج خطرناک MS  در راه است.»  عبدالرضا ناصر مقدسی در توضیح بیشتر با بیان این‌که در سال‌های اخیر شمار مبتلایان به این بیماری بالا رفته است، گفت: «کشور ما از نظر ابتلا در منطقه پرخطر قرار دارد و چون این بیماری بیشتر جوانان را درگیر می‌کند، پرداختن به جنبه‌های مختلف بیماری MS  که تاکنون به آنها کمتر پرداخته شده اما در زندگی بیماران نقش بسزایی دارد، بسیار حایز اهمیت است.» دبیر سیزدهمین کنگره بین‌المللی MS   ایران درباره علت‌های شیوع MS  در کشور افزود: «کمبود ویتامین دی، شیوع مصرف سیگار و قلیان، عفونت‌ها و حتی تغییر شیوه تغذیه طی 20‌ سال اخیر از عوامل مهم ابتلا به MS شناخته شده است.» این عضو مرکز تحقیقات MS  بیمارستان سینا ادامه داد: «خوشبختانه در مدارس شاهد توزیع ویتامین دی هستیم که این می‌تواند گامی مهم در پیشگیری از بیماری باشد.» به گفته مقدسی، اقدام برای کاهش مصرف مواد دخانی و قلیان در جوانان و زنان نیز می‌تواند از راه‌های مقابله با MS باشد.


تعداد بازدید :  215