شهروند| جمعیت باور ( بیداری، آگاهی و رشد باور) برای حمایت از افراد آسیبدیده و در معرض آسیبهای اجتماعی آغاز به کار کرد. هدف از راهاندازی این جمعیت ایجاد بیداری و آگاهی افراد نسبت به آسیبهای اجتماعی و گسترش این آگاهی به سایر افراد جامعه است. این جمعیت قصد دارد تا با انجام فعالیتهای فرهنگی، مددکاری، توانمندسازی و رشد درونی و بیرونی افراد آسیبدیده و در معرض آسيب تحت حمایت، بهزودی کار خود را آغاز کند.
سارا چرتابیان با بيش از يك دهه فعاليت در حوزه آسيبها و نزدیک به ٧سال فعالیت مستمر در جمعیت «طلوع بینام و نشانها» برای تاسیس جمعیت دیگری به نام «باور» اقدام کرده است. او در توضیح بیشتر به «شهروند» میگوید: «فعالیتهای مقدماتی را با تعدادی از یاران همدل و همدغدغه از اوایل فروردین امسال آغاز کردیم و درحال حاضر مشغول ایجاد زیرساختهای لازم برای انجام این حرکت بزرگ هستیم و با صدور مجوزهای لازم از سوی سازمان بهزیستی، وزارت كشور و ارگانهاى مربوطه، فعالیت جدی و عملیاتی خود را آغاز میکنیم. هدف ما صرفا انجام حمایتهای مالی برای افراد آسیبدیده نیست، بلکه با گذر از فرآیندهای مشخص و علمی قصد داریم فضای امنی را برای حضور این افراد در جامعه ایجاد کنیم تا آنها به انتخـــاب خود و با ايستادگى و حركت آگاهانه به افراد موثری که ایجاد ارزش براى خود و جامعهشان میکنند، تغيير يابند.» او درباره سابقه فعالیتهایش در زمینه آسیبهای اجتماعی، میگوید: «فعالیت جمعیت باور مستقل از طلوع بینام و نشانها است و با اهداف جداگانهای راهاندازی شده است. این احساس در من وجود داشت که باید از آن اتفاق عبور کرد و با حضور نیروهای داوطلب سرشار از انرژی، آگاهى و تخصص گامهای موثرتر و بزرگتری را در زمینه حمایت از قربانیان آسیبهای اجتماعی برداشت.» او درباره روند بازگشت افراد آسیبدیده به جامعه گفت: «قصد داریم برای این افراد ارزش ایجاد کنیم، یعنی به آنها آموزش دهیم و در کنارشان باشیم و با ایجاد کسب و کار، شرایط استقلال را برای این افراد فراهم کنیم. این اتفاق بزرگتر از جمعآوری کمکهای مردمی است که اگرچه در آغاز بهشدت به آن نیازمندیم، اما پایدار نخواهد بود. در جمعیت باور در انتظار حضور خیرخواهان، مدیران کسبوکارهای مختلف و انسانهای درد آشنایی هستیم که همراه ما و همراه جامعه خویش باشند.» چرتابیان ادامه داد: «اولویت برنامههایی که تا این لحظه تدوین کردهایم با زنان آسیبدیده یا در معرض آسیب مانند زنان بدسرپرست، معتاد و کارتنخواب، دختران فراری، زنان در معرض خشونتهای خانگی و موارد مشابه است، البته قرار است برنامههای خودمان را هم گسترش دهیم.» بر اساس اعلام موسس جمعیت باور (بیداری، آگاهی و رشد باور) شناخت و جذب افراد نیازمند، بهبودى، فراهم کردن اسکان در سرپناههای موقت در صورت لزوم، آموزش و ایجاد اشتغال، اتصال این افراد به خانواده و درنهایت جامعهپذیر کردن آنها از طریق توانمندسازی درونی و بیرونی، ماموریت و هدف جمعیت باور خواهد بود.
چرتابیان در اینباره میگوید: «در بخش درونی آموزشهای لازم برای ایجاد انگیزه، روانکاوی و انسانشناسی توسط استادان مجرب و گامبهگام درحالیکه ما در کنارشان حضور داریم، انجام خواهد شد و در بخش بیرونی نیز هدف، توانمندسازی برای آموزش کسبوکار یا کمک به ایجاد کسبوکارهای کوچک، اشتغالزایی در کارگاههای مخصوص جمعیت برای استقلال و مولد بودن این افراد است. درحال حاضر و در زمانی که مشغول مقدمات هستیم، نزدیک به یکصد نفر را شناسایی کرده و درحال برنامهریزی برای آغاز فعالیتهای درمانی و مددکاری آنها هستیم.» او ادامه میدهد: «ما در این جمعیت مردمنهاد بر این باوریم که در مقابل جامعه مسئولیتهایی داریم که باید بهدرستی انجام شوند.»