گزارش رسمی مرکز آمار ایران نشان میدهد در ماه گذشته در گروههای خوراکی افزایش قیمت تا بیش از ۶۰درصد هم ثبت شده است.
به گزارش ایسنا، اخیرا مرکز آمار ایران طی گزارشی اعلام کرد در آذرماه ١٣٩٩، نرخ تورم افزایشی بوده و تورم سالانه به ۳۰.۵درصد رسیده و تورم نقطهبهنقطه ۴۴.۸ و تورم ماهانه با کاهش ۱.۲درصدی به دودرصد رسیده بود.
این درحالی است که بررسی تازهترین گزارش از تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف خوراکی در مناطق شهری نشان میدهد که در گروه «نان و غلات»، برنج ایرانی درجه یک و رشتهاش با ۴.۶درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
در گروه «گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آن«، مرغ ماشینی با۱۲.۷درصد، ماهی قزلآلا با ٧.٥درصد، کنسرو ماهی تن با ٥.٩درصد بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. همچنین گوشت گوسفند ٠.٩درصد کاهش قیمت نسبت به ماه قبل داشته است. در آذرماه بیشترین افزایش قیمت در گروه «لبنیات، تخممرغ و انواع روغن» نسبت به ماه قبل مربوط به روغن نباتی جامد با ١۱۷.۳درصد، شیر پاستوریزه با ١٤.٤درصد و روغن مایع با ١٣.٧درصد بوده است.
در گروه «میوه و خشکبار» نیز بیشترین افزایش قیمت مربوط به هندوانه با ۶۱درصد، هلو ۴۸درصد و انار با ٢٣.٥درصد افزایش نسبت به ماه قبل است.