شماره ۲۱۰۵ | ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۴ آبان
صفحه را ببند
آی‌سی‌یو موبایل برای کمک به بدحالان کرونا

[شهروند] روزهای ابتدایی ورود کرونا به ایران بود که خبرهایی مبنی بر کمبود امکاناتی همچون کیت آزمایش دست‌به‌دست شد.
خبرهایی که وزیر بهداشت آنها را تکذیب کرد.«کیت تشخیص این ویروس به اندازه کافی در کشور موجود است.»
هشت‌ماه از آن روزها و خبرها گذشت تا اینکه اوایل مهرماه خبرها از نبود ظرفیت خالی برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا گفتند.
در همان روزها سخنگوی وزارت بهداشت هم از تکمیل ظرفیت بیمارستان‌های معین کرونا در اصفهان خبر داد.
او گفته بود نظر می‌رسد با فرارسیدن فصل سرما و قرار گرفتن ۳۰ استان در وضعیت هشدار اوضاع بدتر شود.سخنگوی بهداشت در همان برهه معتقد بود امکان سرایت نبود  ظرفیت خالی برای پذیرش بیماران کرونایی به شهر‌های دیگر وجود دارد.
حالا میانه آبان، معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در تهران ضریب اشغال بیمارستان‌های تهران در رابطه با ظرفیت کووید ۱۹ را تکمیل شده می‌داند.
به گفته او با توجه به پیک سوم اپیدمی، بیماران جدید ابتدا در اورژانس بستری شده و با خالی شدن تخت، به بخش‌ها منتقل می‌شوند.
تابستان و وضعیت قرمز کرونا
کرونا خود را به تابستان رساند. روزهایی که گفته می‌شد تعداد ابتلا پایین خواهد آمد. هرچند کرونا تنها در تیرماه سه‌بار رکورد زد.
رکورد اول بیشترین میزان فوتی روزانه بود با 229 فوتی. رکورد دوم تعداد فوتی‌ها در یک هفته بود که روی رقم هزار و 423ایستاد.
براساس آمار رکورد سوم هم بیشترین فوتی ماهانه در تیرماه با ثبت عدد پنج‌هزار و 127نفر  شکسته شد.تابستان که به مرداد رسید، به رئیس ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران از تمدید محدودیت‌ها و وضعیت قرمز پایتخت گفت.
علیرضا زالی گفته بود با توجه به استمرار وضعیت قرمز در استان، شاهد تمدید محدودیت‌ها تا پایان مردادماه خواهیم بود.
مرداد به نیمه راه نرسیده بود که تعداد استان‌های وضعیت قرمز به 15استان و وضعیت قرمز یازده‌تایی شدند.
 مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم شرایط مبتلا و بستری و استان‌های درگیر در مرداد را بیشتر از اسفند98 اعلام کردند.
روز یازدهم مرداد بود که مسئولان اعلام کردند بیمارستان کامکار قم ظرفیت حضور بیمار کرونای جدید را  ندارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل  همان روز از 68 مورد بستری جدید در اردبیل خبر داد. محمدرضا رضایی‌بنا گفته بود وضعیت بیمارستان‌ها از لحاظ تعداد تخت خالی مناسب نیست.بویراحمد هم در همان 11مرداد بیشترین ابتلا را ثبت کرد. فوتی‌های هرمزگان هم به 532 نفر رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان میانگین تعداد بیماران کرونا در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان‌های این استان را حدود ۸۰ نفر اعلام کرد.
به گفته پرویز قزلباش از این تعداد 54درصد را بیماران بدحال تشکیل می‌دادند.
پاییز و شایعه بیمارستان‌های صحرایی
آمدن مهر و شروع پاییز نگرانی‌ها را دامن زد. نگرانی از افزایش ابتلاها و همسو شدن آنفلوآنزا  و کووید 19.
شروع پاییز و اپیدمی کرونا هراس کمبود تخت بیمارستانی در فصل سرما را مطرح کرد. هرچند نادر توکلی روز هشتم مهرماه گفت؛«اگر شرایط اپیدمی بخواهد به سمت حالت فاجعه‌آمیز برود، غیرقابل پیش‌بینی است.»
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران  مجوزهای صادر برای تخت آی‌سی‌یو بیماران کرونایی را بیش از یکهزار و 500تخت عنوان کرد.
او از 180بیمارستان استان تهران گفت که به بیماران کرونایی خدمات ارایه می‌کردند.
هرچند به گفته او  ظرفیت بیمارستان‌های خصوصی، خیریه و عمومی غیردولتی مانند تأمین اجتماعی و نیروهای مسلح هم به موازات هم پیش می‌رفتند.
توکلی گفته بود در مجموع، ۱۸۰ تا ۲۰۰ بیمارستان داریم که از این تعداد بیش از صد بیمارستان درگیر بیماران کرونا هستند.
اما در همان هشتم مهرماه یک فوق تخصص مراقبت‌های ویژه از افزایش تعداد بیماران بدحال کووید 19 در تهران گفته بود.
محمدرضا هاشمیان به ایرنا از پر بودن همه تخت‌های آی‌سی‌یو در بیمارستان‌های دولتی خبر داده بود. او گفته بود اگر من به این بیماری مبتلا شوم، تخت آی‌سی‌یو برای من که سال‌ها در این بخش کار کرده‌ام، وجود ندارد. چند روز بعد این خبرها بود که عضو کمیته علمی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا وضعیت تهران را فوق حاد کرونایی عنوان کرد.مسعود مردانی گفته بود اگر این ‌روزها، سفرهای پایان هفته آغاز شود، احتمالا مجبوریم از بیمارستان‌های صحرایی استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم بیمارستان صحرایی را از تصمیمات این دانشگاه برای رفع مشکل کمبود تخت‌های بیمارستانی عنوان کرد.
در یزد هم جانشین ستاد استانی کرونا از راه‌اندازی بیمارستان صحرایی برای بیماران کرونایی خبر داد.احمد ترحمی گفته بود ظرفیت تخت‌های بیمارستانی رو به اتمام و زنگ خطر کمبود تخت و وضعیت هشدار به صدا درآمده است.
در کرمانشاه اما ارتش برای ایجاد بیمارستان صحرایی اعلام آمادگی کرد.
 امیر سرتیپ فرهاد آریانفر گفته بود اگر اعلام نیاز شود، ظرف ۴۸ساعت نسبت به راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در هر جای استان کرمانشاه اقدام خواهد شد.
هرچند نمکی به این موضوع واکنش نشان داد.«در هیچ جای دنیا تا زمانی که بیمارستان غیرصحرایی وجود دارد، از بیمارستان صحرایی استفاده نمی‌شود.»
بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تکمیل شد
معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران از ثابت نبودن ظرفیت بستری بیماران کرونایی می‌گوید. به گفته نادر توکلی بنا به شرایط و براساس نیاز روزانه، بازگشایی بخش جدید، تخصیص تخت جدید و همچنین تغییر کاربری‌ها انجام می‌شود.توکلی بر این باور است بیمارستان‌های صحرایی تحت شرایط ویژه‌ای راه‌اندازی می‌شوند؛ شرایطی که تهران هنوز با آن فاصله دارد.
او از تکمیل بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها گفت.«در حال حاضر «موبایل آی‌سی‌یو» یکی از نیازهای اصلی بیمارستان‌هاست.»
البته توکلی گفته هیچ بیماری در محوطه و حیاط بیمارستان‌ها بستری نشده است.
او در توضیح بیشتر گفته به دلیل تکمیل ظرفیت بخش‌های آی‌سی‌یو  گاهی بیماران نیازمند تخت آی‌سی‌یو، در اورژانس بستری می‌شوند.
توکلی از وجود تعداد زیادی بیمار در لیست انتظار بخش آی‌سی‌یو هم گفته.
« بیمارستان‌های تهران در رابطه با دارو و تجهیزات کمبودی ندارند.» معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفته بود با وجود حجم بالای بیماران نیازمند بستری در بخش‌های عادی و ویژه، در حال حاضر کمبود تخت ویژه با تجهیز تخت‌های معمولی با استانداردهای نسبی و امکانات آی‌سی‌یو، مانیتور و ونتیلاتور جبران می‌شود.


تعداد بازدید :  220