شماره ۲۰۵۳ | ۱۳۹۹ پنج شنبه ۶ شهريور
صفحه را ببند
انگلیس تغییر تاکتیک داد
بازنگری در سیاست‌های دوره پسابرگزیت

دولت انگلیس قصد دارد تا در راستای بازنگری سیاست‌های دوره پسابرگزیت، توان زرهی این کشور را کاهش دهد و قدرت دفاعی در حوزه سایبری و فضایی را تقویت کند.
منابع خبری انگلیس روز چهارشنبه گزارش دادند ارتش این کشور طرحی را در دست بررسی دارد که براساس آن تانک‌های قدیمی مدل چلنجر ۲ را که ساخت آن متعلق به ۲۲‌سال پیش است، از عملیات خارج کند.  
شبکه خبری بی‌بی‌سی گزارش داد که در زمان حاضر ۲۲۷ عراده از این تانک‌ها در ناوگان زرهی انگلیس وجود دارد، اما تنها نیمی از آنها آماده به‌خدمت هستند، مابقی در انبار نگهداری می‌شوند.
ارتش انگلیس از نزدیک به یک دهه پیش به دنبال به‌روزرسانی و مدرنیزه کردن ناوگان زرهی این کشور بوده و گزینه‌هایی همچون خرید تانک‌های آلمانی لئوپارد ۲ را مدنظر قرار داده است. اما اینک بیشتر افسران نظامی انگلیس بر این باورند که ارتش دیگر به تانک نیازی ندارد. هرچند نگهداری آنها می‌توانست به‌عنوان یک گزینه مطرح باشد، اما هرچه زمان می‌گذرد، دلایل انجام چنین تصمیمی کمرنگ‌تر و انتقال آنها به موزه منطقی‌تر به نظر می‌رسد.
وزیر دفاع سابق انگلیس هم ‌سال گذشته تانک‌های چلنجر ۲ را منسوخ و از کار افتاده توصیف کرد و خواستار سرمایه‌گذاری روی فناوری‌های نوین دفاعی شد.
این در حالی است که به نوشته نشریه تایمز انگلیس بودجه ارتش این کشور به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از برگزیت و بحران کرونا تحت فشار قابل توجهی قرار دارد.
«جک والتینگ» از اندیشکده دفاعی خدمات متحد سلطنتی (RUSI) دراین‌باره می‌گوید که دولت انگلیس باید از بین تقویت ناوگان زرهی یا پویایی دفاعی یکی را انتخاب کند، چون توان اقتصادی مدیریت هر دو گزینه را ندارد.
یک سخنگوی وزارت دفاع انگلیس به نشریه تایمز گفت ما از این موضوع آگاه هستیم که برای دفاع از منافع کشور باید تصمیمات دشواری را اتخاذ کنیم. او با این حال، یادآور شد که هرگونه تصمیم گیری در این‌باره بر تعهد دولت لندن به‌عنوان عضو ناتو (سازمان پیمان آتلانتیک شمالی) تأثیری نخواهد گذاشت.
براساس این گزارش، شمار دیگری از کشورهای اروپایی هم از تقویت ناوگان‌های زرهی دست‌کشیده و تمرکز خود را به سمت توانمندی‌های سایبری سوق داده‌اند. به گفته کارشناسان باید در نظر داشت که جابه‌جایی تانک‌ در دنیای امروز امری پرهزینه و نیازمند حمایت‌های لجستیکی است.

 


تعداد بازدید :  664