شماره ۲۰۵۰ | ۱۳۹۹ دوشنبه ۳ شهريور
صفحه را ببند
عضو هیأت‌رئیسه فدراسیون در گفت‌وگو با «شهروند» مطرح کرد:
در رودربایستی ماندیم، قرارداد ویلموتس را امضا کردیم!

[شهروند] چند روزی می‌شود که داستان‌های قرارداد مارک ویلموتس به مهم‌ترین سوژه مورد بحث در جامعه فوتبال تبدیل شده است. این مربی ایران را به پرداخت 6.2‌میلیون یورو محکوم کرد و سازمان بازرسی ضمن رسیدگی به زوایای مختلف این قرارداد هشت مدیر فوتبالی را به دادستانی برای دادگاهی‌شدن معرفی کرد. مهدی تاج رئیس مستعفی سابق فدراسیون فوتبال و محمود اسلامیان،‌ حیدر بهاروند، ‌عبدالکاظم طالقانی، ‌محمود شیعی،‌ هدایت ممبینی، فریدون اصفهانیان و لیلا صوفی‌زاده هم هفت عضو هیأت‌رئیسه کنونی فدراسیون هستند که باید در دادگاه درباره امضایی که پای قرارداد ویلموتس زده‌اند، پاسخگو باشند.
دیروز در خبرها هم اعلام شد که سه قاضی رسیدگی‌کننده به این قرارداد در سازمان بازرسی کل کشور در پرونده‌ای که به دادستانی برای رسیدگی در دادگاه ارجاع داده‌‌اند،‌ مدیران فوتبالی را به پرداخت 230‌میلیارد تومان اصل پول و 230‌میلیارد تومان جزای نقدی محکوم کرده‌اند. البته این نظر کارشناسی است و تصمیم نهایی درباره حکم متخلفان را قاضی دادگاه رسیدگی‌کننده اتخاذ خواهد کرد.
هر چند مهدی تاج اعلام کرده اعضای هیأت‌رئیسه نباید این پول را از جیب خود پرداخت کنند اما کیفرخواستی که برای آنها صادر شده چیز دیگری می‌گوید و به همین دلیل آینده‌ای پر از خبر و جنجال در انتظار فوتبال ایران خواهد بود. بسیاری از اعضای هیأت‌رئیسه به هیچ عنوان حال و روز روحی خوبی ندارند و به معنای واقعی نسبت به جو عمومی در کشور که علیه آنها ایجاد شده است، ترسیده‌اند. یکی از اعضای هیأت‌رئیسه در شرایطی که به علت این حجم بسیار زیاد فشار با گریه با خبرنگار «شهروند» صحبت می‌کرد، توضیحات بسیار مهمی به ما ارایه داد و گفت: «یک امضا که با من بمیرم و تو بمیری و قراردادن ما در رودربایستی گرفتند، حالا آینده خودم و خانواده‌ام را دارد نابود می‌‌کند. من همان موقع تأکید کردم قرارداد برای فسخ ابهاماتی دارد اما آقایان گفتند قرارداد محکم و خوبی بسته‌ایم و نهایتش پول سه ماه از قرارداد را به او پرداخت می‌کنیم و از ما امضا گرفتند. جزئیات قرارداد را هم برای مطالعه به هیأت‌رئیسه ندادند و امضای تمام افراد را در صفحه آخر قرارداد گرفتند. حالا هم که لیست اموال و دارایی را از ما خواسته‌اند و من خودم هیچ چیزی ندارم. شاید برخی آقایان این عددها برایشان هیچ باشد؛ اما من هیچ دارایی ندارم و اگر نتوانم بی گناهی خودم را ثابت کنم باید به زندان بروم. چون ما چند روز بعد از انعقاد قرارداد امضا زدیم و باید ببینیم در دادگاه چه پیش می‌آید و نتیجه پرونده در دادگاه CAS چه خواهد شد.»
این روزها شایعاتی درباره حساس‌شدن فیفا در مورد اتفاقات داخلی فوتبال ایران در محافل ورزشی شنیده می‌شود. طبق قوانین بین‌المللی ورود نهادهای قضائی و نظارتی به پرونده قرارداد سرمربی تیم‌ملی و دادگاهی‌کردن اعضای هیأت‌رئیسه می‌تواند تبعات بین‌المللی برای فوتبال ایران به دنبال داشته باشد؛ چون طبق دستورالعمل‌های فیفا اگر هم تخلف و ابهامی وجود دارد ارکان قضائی فدراسیون که به صورت مستقل کار می‌کنند باید به آن رسیدگی کنند و برای رسیدگی نهایی پرونده را به مراجع قضائی کشور ارجاع بدهند. منتها تا به امروز این سیکل در فدراسیون برای پرونده ویلموتس اجرایی نشده است.
البته گفته می‌شود روال رسیدگی به پرونده 8 متهم پرونده ویلموتس در ماه‌های آینده شکلی جدی‌تر به خود خواهد گرفت و فعلا برخی محدودیت‌ها مثل ممنوع‌الخروجی و ممنوع‌المعامله شدن و... برای آنها در نظر گرفته می‌شود. با مشخص‌شدن رأی پرونده در CAS اما تکلیف تمام مدیران در دادگاه هم مشخص می‌شود. البته برخی خبرها هم حکایت از ممنوعیت حضور اعضای کنونی هیأت‌رئیسه در انتخابات پیش روی فوتبال دارد. فراموش نشود که فیفا هنوز اساسنامه فدراسیون را تأیید نکرده و همه چیز معلق روی هواست. مسئولان کشور با توجه به خواسته مردم برای رسیدگی به ابهامات پرونده ویلموتس‌ باید به شکلی اقدامات خود را انجام بدهند که این رسیدگی‌ها باعث ورود فیفا و احتمال تعلیق فوتبال کشور نشود و همه چیز در مدار قوانین بین‌المللی و داخلی پیش برود.


تعداد بازدید :  367