شماره ۲۰۴۱ | ۱۳۹۹ پنج شنبه ۲۳ مرداد
صفحه را ببند
فرهنگ غذایی
خرماپلوی اهوازی

خرماپلو یکی از انواع پلوهای شیرین ایرانی است که در جنوب ایران و خوزستان طرفداران زیادی دارد و به نوعی در اهواز و خوزستان غذایی مجلسی هم به حساب می‌آید. اگر از طرفداران پلوهای شیرین هستید، یک‌بار امتحان کردن این پلو را از دست ندهید.
برنج: ۴ پیمانه
سینه مرغ: ۵۰۰ گرم
پیاز: یک عدد
خرما: ۲۰۰ گرم
زعفران دم کرده به میزان لازم
نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم
کره: ۱۰۰ گرم
کشمش پلویی، زرشک، خلال پسته و خلال بادام برای تزیین
خرماها را برش زده و هسته آنها را جدا کنید. در تابه‌ای مقداری کره بریزید و خرماها را در آن تفت دهید تا سرخ شود. برنج را چند ساعت در آب و نمک خیس کنید؛ سپس در آب در حال جوش بریزید و وقتی برنج کمی نرم شد، آن را آبکش کنید. برنج را روی شعله ملایم بگذارید تا دم بکشد و آماده شود. بهتر است از سیب‌زمینی برای ته‌دیگ استفاده کنید. پیاز را خُرد کنید و با روغن تفت دهید تا سرخ شود. تکه‌های مرغ را با نمک، فلفل و ادویه‌های دلخواه به آن افزوده، تفت دهید تا مرغ طعم بگیرد و سرخ شود. پس از سرخ‌شدن، شعله را کم کنید و درِ تابه را ببندید تا مرغ مغزپخت شود. زمان دقیق پخت بستگی به اندازه تکه‌های مرغ دارد. برنج را پس از دَم کشیدن و آماده شدن، در دیس بکشید و خرما و مرغ سرخ‌شده را لابه‌لای آن بریزید. در آخر روی غذا را با کشمش پلویی، زرشک، خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.


تعداد بازدید :  430