شماره ۲۰۲۰ | ۱۳۹۹ يکشنبه ۲۹ تير
صفحه را ببند
گزارشی از مشارکت تشکل‌های طلاب جمعیت هلال‌ احمر در پویش «من-ماسک- می‌ز‌نم»
یک توصیه اضطراری
طلاب و روحانیون هلال احمری باور دارند که امروز توصیه به رعایت فاصله‌ اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی عمل به یک معروف در جامعه است توزیع هفت‌هزاروپانصد ماسک به مسافران شهرهای ساحلی شمال کشور به وسیله تشکل‌های داوطلبانه هلال احمر

[حسام خراسانی] پس از شیوع کرونا و تبدیل‌شدن آن به یک بحران بسیاری از مردم ایران همراه با نهادهای مختلف اجرایی داوطلبانه به میدان آمدند تا برای شکست کرونا و همیاری با کادردرمانی که به‌ عنوان مدافعان سلامت از آنها یاد می‌شود، آستین بالا بزنند. در این بین اعضای کانون‌ها و تشکل‌های جمعیت هلال ‌احمر نیز در کنار دیگر نهادهای اجرایی تمام‌قد برای مبارزه با این ویروس ایستاده‌اند. محور فعالیت‌های این سازمان مردم‌نهاد را می‌توان در سه بخش آموزش، پاسخگویی و توانمندسازی تعریف کرد. در یکی از اقدامات یا بهتر بگوییم پویش‌های داوطلبانه این تشکل‌ مردم‌نهاد، جوانان عضو جمعیت هلال ‌احمر گیلان اقدام به توزیع ماسک و اقلام بهداشتی در سواحل و مراکز تفریحی سطح استان‌ کرده‌اند. در حالی ‌که توصیه می‌شود هم‌وطنان در شرایطی که کرونا در کشور کمرنگ نشده، از سفرهای غیر ضروری و تفریحی خودداری کنند اما هستند کسانی که به هر دلیلی سفرهای تابستانی خود را مثل سال‌های گذشته در برنامه دارند؛ این افراد حتی در سفر و گردش هم باید تا جای ممکن نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند تا نه خودشان به کووید-19 مبتلا شوند و نه ناقل ویروس برای دیگران باشند.  در این طرح که به همت کانون‌ طلاب جمعیت هلال ‌احمر استان گیلان اجرایی شد، اعضای جمعیت هلال ‌احمر ضمن تأکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی اقدام به توزیع رایگان اقلام میان مسافران و شهروندان کرده‌اند. گزارش این پویش داوطلبانه را می‌توانید در ادامه بخوانید.
طلاب جوان حوزه علمیه استان گیلان به تفرجگاه‌های این استان ازجمله سواحل دریا رفته و با مسافران و گردشگران و هم‌استانی‌های خودشان که برای تفریح به ساحل آمده‌اند، گفت‌وگو و  اقلام بهداشتی را در میان آنها توزیع کرده‌اند. آنها در خلال این گپ‌وگفت‌ها تبلیغ چهره به چهره و تأکید بر رعایت نکات بهداشتی را نیز می‌کنند. طلاب و روحانیون هلال احمری باور دارند که امروز توصیه به رعایت فاصله‌ اجتماعی و پروتکل‌های بهداشتی عمل به یک معروف در جامعه است. موسی بحركاظمی یکی از روحانیون جوان این گروه در گفت‌وگو با «شهروند» به معرفی این پویش می‌پردازد: «در اولین روزهای شیوع ویروس کرونا در کشور، با دوستان جهادی بعد از بررسی شرایط و جمع‌بندی نیازهایی که از سوی ستاد مقابله با کرونا اعلام شده ‌بود، به این نتیجه رسیدیم که تولید ماسک یکی از نیازهای اصلی است؛ به همین منظور با تعدادی طلاب تصمیم به راه‌اندازی یک کارگاه تولید ماسک گرفتیم.» به گفته این روحانی جوان، این گروه در نخستین اقدام به جمع‌آوری کمک نقدی برای تهیه تجهیزات و مواد اولیه پرداختند. او در توضیح این موضوع افزود:  «در جلسه طراحی و برنامه‌ریزی درباره شیوه‌های قابل اجرا برای همگانی‌کردن گفتمان جهادی برای طرح تولید ماسک و جلب کمک گروه‌های مختلف بحث و همفکری کردیم و خروجی این جلسات، تولید هفت‌هزاروپانصد ماسک شد.»

هدف فراهم‌کردن امنیت و حفظ سلامت همنوعان
«جوانان داوطلب شهر خودجوش، داوطلبانه و با هدف فراهم‌کردن امنیت و حفظ سلامت همنوعان خود این خدمت را انتخاب کرده‌اند.» این توضیح موسی کاظمی، روحانی جوان استان گیلان،  در مورد فعالیت‌های نوع‌دوستانه داوطلبان جوان جمعیت هلال ‌احمر است.  او در گفت‌وگو با «شهروند» با اشاره به طرح «فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند» می‌گوید: «برای مقابله با این بیماری برنامه‌های پیشگیرانه‌ بسیاری تدارک دیده شده است تا فاصله‌گذاری اجتماعی هوشمند به ‌طور معمول انجام ‌شود؛ به‌ طور مثال ما در یکی از پویش‌های داوطلبانه اقدام به توزیع ماسک و اقلام بهداشتی در سواحل و مراکز تفریحی سطح استان‌ کرده‌ایم. متأسفانه برخی افراد برخلاف توصیه‌های بهداشتی اقدام به سفر به شهرهای شمالی می‌کنند، این موضوع هم سلامت جان این مسافران و هم سلامت جان شهروندان این مناطق را به خطر انداخته. در این طرح که به همت کانون‌ طلاب جمعیت هلال‌ احمر استان گیلان اجرایی شد، اعضای جمعیت هلال ‌احمر ضمن تأکید بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در میان این مسافران،  اقدام به توزیع رایگان اقلام میان مسافران و شهروندان کرده‌اند.» او در مورد اثربخشی این طرح نیز توضیح می‌دهد: «امروز توصیه به رعایت نکات بهداشتی نوعی امربه‌معروف است. ما علاوه بر توزیع ماسک با بسیاری از مسافران صحبت و آنها را از خطرات احتمالی آگاه کرده‌ایم. بسیاری از آنها متقاعد شده و از ادامه رفتار پرخطر خود پرهیز کرده‌‌اند. امیدواریم شهروندان نیز با رعایت بهداشت فردی، دوری‌گزینی و حضورنداشتن در اجتماعات در ابعاد مختلف زمینه‌ این فاصله‌گذاری را فراهم و نهادهای خدمت‌رسان را در قطع تکثیر زنجیره این ویروس همراهی کنند.» بنا به گفته این روحانی جوان، با شیوع کرونا این گروه‌ جهادی برای مسافرانی که اوقات تفریح و سفرشان را کنار دریا می‌گذرانند، برنامه تبلیغی در مورد رعایت پروتکل‌های بهداشتی دارند؛ دیگر تشکل‌های جمعیت هلال‌ احمر نیز در این اقدام مشارکت ‌داشته‌اند. او با اشاره به اینکه در برخی موارد جوانان با شعار شکست کرونا به نصب پوسترهای آموزشی در محل‌های عمومی و آموزش نکات ایمنی و خودامدادی به مردم نیز می‌پردازند، می‌گوید: «درواقع اجرای این طرح و فراخوانی که داوطلبان منتشر کرده‌اند، مسئولیت‌پذیری را در قبال بحران به ‌عنوان امری مهم یادآوری می‌کند.»

کرونا ما را به مردم نزدیک‌تر کرد
حجت‌الاسلام رحمان ‌پورمحمدی، معاون حوزه علمیه لنگرود، نیز یکی دیگر از افراد فعال در این پویش است. پورمحمدی هم درباره این پویش می‌گوید: «این پویش یک حرکت خودجوش مردمی در قالب یک پیکره واحد برای تولید ماسک مورد نیاز کشور است.» او همان اسفند بدون معطلی و داوطلبانه برای این کار پیش‌قدم شد: «کرونا ما را به مردم نزدیک‌تر کرد. خانواده بسیاری از متوفیان آرزویشان این بود که فوتی‌هایشان با حرمت، کفن ودفن شوند. به همین منظور یکی از اقدامات ساماندهی این موضوع و چالش بود.» حجت‌الاسلام میرحسینی در روز‌های سخت کرونا و محدودیت‌های کسب‌وکار قدم‌های خوبی در راه کمک مومنانه برداشته است؛ روز‌هایی که کشور در تهیه ماسک با مشکل روبه‌رو بود و کادر درمان در خطر بودند. اعضای این گروه خط تولید ماسک را راه‌اندازی و در مراکز درمانی و بین مردم توزیع کردند.
 یکی از برنامه‌های این گروه جهادی دیدار با خانواده متوفیان کرونایی، مرثیه‌سرایی و عزاداری خلوت و خانوادگی با حضور یکی، دو نفر از اعضای گروه و فقط خانواده آن مرحومان است تا خودشان را در این غم تنها حس نکنند؛ البته همه این کارها با رعایت کامل نکات بهداشتی همراه بوده است. بنا به گفته این روحانی همسر و خانواده‌ طلاب مشارکت‌کننده در این پویش نیز  به همراه آنان در این حرکت‌ نوع‌دوستانه حضور داشته‌اند. حضور در برخی مطب‌ها و درمانگاه‌ها برای پیگیری تلفنی علایم مراجعان مشکوک و انتقال آموزش‌های لازم، همکاری با بسیج و سپاه در توزیع اقلام بهداشتی در محلات قم، همکاری با دانشگاه علوم پزشکی برای عملیات تب‌سنجی در مبادی خروجی و برخی نقاط شهر قم (هر شیفت تقریبا ۲۰ نفر)، سازماندهی طرح خرید مایحتاج در محلات و واسپاری به خود اهل محل و همکاری در راه‌اندازی بیمارستان صحرایی از دیگر خدماتی است که طلاب در طول مدت آغاز بیماری تا کنون در استان انجام می‌دهند.

مشارکت پویای روحانیون در مقابله با کرونا

مشارکت طلاب و روحانیون در مقابله با کرونا نیز موضوعی است که این روزها در میان کاربران فضای‌ مجازی با برداشت‌های مختلفی مواجه شده است. گروه‌های مختلف جهادی در میان طلاب و روحانیون سعی‌کرده‌‌اند با برنامه‌ریزی در عرصه پیشگیری و توزیع بسته‌های بهداشتی فعالیت و حضور داشته باشند، طلاب و روحانیون استان گیلان یکی از این گروه‌های جهادی هستند که برای فعالیت داوطلبانه آستین بالا زده‌اند. حجت الاسلام و المسلمین امیر چهری، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال‌ احمر استان گیلان، با اشاره به اینکه این تیم‌ها با هماهنگی نهاد‌های مختلف تبلیغی و فرهنگی استان شکل‌ گرفته‌اند، می‌گوید: «در برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته مقرر شده یک تیم از روحانیون مستقر در بیمارستان های رشت احکام شرعی مربوط به جانباختگان کرونایی را انجام دهند. بنا به گفته حجت الاسلام‌و‌المسلمین چهری بعد از فتوای رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم اجرای احکام شرعی برای بیماران جانباخته در بیمارستان ها، یک تیم ۱۰۰ نفره از طلاب و روحانیون شهر رشت با هدایت نماینده ولی فقیه در استان تشکیل شده است و این مهم را دنبال می کنند. مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جمعیت هلال ‌احمر استان گیلان مبارزه با ویروس کرونا را بر هر ایرانی فریضه و تکلیف دانست و اظهار کرد: «به دنبال شیوع بیماری کرونا در گیلان جمعی از طلاب و روحانیون جهادی در پاسخ به فراخوان عمومی کمک به کادر درمان و خدمات‌رسانی گرد هم جمع شدند.»

 


تعداد بازدید :  531