شماره ۱۹۵۳ | ۱۳۹۹ پنج شنبه ۴ ارديبهشت
صفحه را ببند
سازمان ملل درباره پاندمی ویروس کرونا هشدار داد:
قحطی بی سابقه‌ای‌ در راه است

روز گذشته سازمان ملل هشدار داد که جهان در چند ماه آینده با چندین قحطی «در ابعاد تاریخی» روبه‌رو خواهد شد؛ پاندمی ویروس کرونا 130‌میلیون نفر دیگر را به آستانه گرسنگی نزدیک خواهد کرد. به گفته دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا، در بدترین حالت قحطی تقریبا در «36 کشور» اتفاق خواهد افتاد. هم‌اکنون در 10 کشور یک‌میلیون نفر در آستانه گرسنگی قرار دارند. جنگ، رکود اقتصادی، کاهش کمک‌های بشردوستانه و کاهش قیمت نفت عواملی است که منجر به کمبود وسیع مواد غذایی خواهد شد. دیوید بیزلی همچنین از کشورها خواست تا اقدامات فوری را برای جلوگیری از وقوع فاجعه به کار گیرند: «در حالی که با پاندمی کووید-19 دست‌وپنجه نرم می‌کنیم، در آستانه پاندمی گرسنگی قرار گرفته‌ایم. این خطر واقعی نیز وجود دارد که افراد بیشتر به دلیل تأثیرات اقتصادی کووید-19 از بین بروند تا خود ویروس.»
به گزارش سی‌ان‌ان، سازمان برنامه جهانی غذا قبلا این هشدار را داده بود که ‌سال 2020 برای چند کشوری که فقر و جنگ آنها را ویران کرده،‌ سال بسیار سختی خواهد بود؛ 135‌میلیون نفر با بحران گرسنگی یا بدتر از آن روبه‌رو هستند. پیش‌بینی‌های به‌روزشده این آمار را دو برابر نشان می‌دهند. اگر این تعداد را به 821‌ میلیون نفری که هم‌اکنون گرسنگی مزمن دارند، اضافه کنید، طبق این سناریو، شرایط بیش از یک‌میلیارد نفر وخیم خواهد شد.گزارش سالانه بحران مواد غذایی این سازمان که در این هفته منتشر شد، نشان می‌دهد 55 کشور در معرض خطر شدید قحطی قرار دارند و هشدار می‌دهد که سیستم بهداشتی ضعیف آنها نمی‌تواند با تأثیرات این ویروس مقابله کند. در این گزارش آمده: «ممکن است این کشورها با تجارت دردناکی میان نجات جان انسان‌ها یا معیشت آنها یا در بدترین حالت، میان نجات جان انسان از ویروس کرونا اما مرگ آنها از گرسنگی روبه‌رو باشند.» طبق این گزارش این 10 کشور، به‌ویژه بعد از گذراندن بدترین بحران مواد غذایی در ‌سال گذشته در معرض خطر بیشتری قرار دارند؛ یمن، جمهوری دموکراتیک کنگو، افغانستان، ونزوئلا، اتیوپی، سودان جنوبی، سودان، سوریه،‌ نیجریه و‌ هایتی. با انتقال کانون اپیدمی ویروس کرونا از چین به اروپا و آمریکای شمالی، بیشتر این کشورها تاکنون هنوز روی بد ویروس کرونا را ندیده‌اند؛ اما وضع سیستم بهداشتی آنها نشان می‌دهد که حتی کوچک‌ترین نشانه‌ای از شیوع می‌تواند فاجعه‌بار باشد. تا امروز، بیش از 2میلیون و 500 هزار مورد مبتلا در دنیا گزارش شده است.
وقت کافی نداریم
حتی قبل از شیوع ویروس کرونا، از بین رفتن محصولات کشاورزی و حمله ملخ‌ها تهیه مواد غذایی در برخی از مناطق به‌شدت آسیب‌دیده را در دنیا تحت‌ تأثیر قرار داده بود. در ‌سال 2019، خشکسالی استثنایی به دنبال باران‌های شدید منجر به کاهش تولید فصلی محصولات کشاورزی در کشورهای واقع در شاخ آفریقا شد. الگوهای اقلیمی نامنظم نیز منجر به وقوع بدترین یورش ملخ‌های بیابانی در 25‌ سال گذشته شد که تولید محصولات کشاورزی را با مشکلات بیشتری روبه‌رو کرد. به گفته سازمان برنامه جهانی غذا، در این میان، مجموعه جنگ و درگیری، شوک‌های تغییرات اقلیمی و آفات محصولات منجر به وقوع بدترین بحران مواد غذایی در یمن شد. عوامل جدید و مربوط به ویروس کرونا که هر منطقه را تحت‌ تأثیر قرار داده بی‌شمار است. به گفته بیزلی «انتظار می‌رود قرنطینه و رکود اقتصادی باعث کاهش شدید درآمد در میان افراد کم‌درآمد شود.» ارسال پول‌های خارجی افت شدیدی کرده و کشورهایی از جمله ‌هایتی، نپال و سومالی را تحت‌ تأثیر قرار خواهد داد. بیزلی در ادامه گفته است: «کاهش گردشگری به کشورهایی مانند اتیوپی ضربه خواهد زد و کاهش قیمت نفت در کشورهای کم‌درآمد مانند سودان نیز تأثیر شدیدی خواهد داشت.» بیزلی از کشورهای عضو سازمان ملل درخواست کرد تا همین حالا دست به‌ کار شوند و خطاب به آنها گفت: «هنوز هیچ قحطی وجود ندارد؛ اما به شما هشدار می‌دهم که اگر الان آماده نباشیم و اقدام نکنیم -تا دسترسی را ایمن کنیم و از کمبود بودجه و قطع تجارت جلوگیری نکنیم- طی چند ماه آینده با چندین نوع قحطی شدید روبه‌رو خواهیم بود.» بیزلی در انتها گفته:   «حقیقت این است که زمان زیادی نداریم پس باید هوشمندانه و سریعا اقدام کنیم. من معتقدم که با تخصص و همکاری که داریم، می‌توانیم گروه‌ها و برنامه‌های لازم را بکار گیریم تا مطمئن شویم پاندمی کووید-19 به یک فاجعه بحران بشردوستانه و مواد غذایی تبدیل نشود».  
  


تعداد بازدید :  401