شماره ۱۹۴۲ | ۱۳۹۹ شنبه ۲۳ فروردين
صفحه را ببند
هزاران آمریکایی بدون دلیل جان خواهند باخت

سوزان رایس مشاور امنیت ملی دولت اوباما
ترامپ خود را «رئیس‌جمهوری دوران جنگ» خطاب می‌کند. او در توییتی درباره شیوع ویروس کرونا در آمریکا نوشت: «ما در این نبرد پیروز می‌شویم.» حداقل به‌ نظر می‌رسد او بحرانی را که  جهان با آن مواجه است، پذیرفته و حق دارد، چراکه این جنگی است که بعد از جنگ جهانی دوم بیشترین عواقب را به همراه دارد. درحال حاضر ترامپ فرمانده این جنگ است.
متأسفانه تنها شماری از اقدامات او در مقابله با ویروس کرونا نمایانگر رهبری یک فرمانده دوران جنگ است که باید مسئول مواجهه با جنگ جهانی سوم باشد. معمولا ارتش آمریکا برنامه‌های جنگی پرتفصیلی را برای سناریوهای نبرد تدارک می‌بینند و مرتبا برای مواجهه با تهدیدات احتمالی تمرین می‌کنند. حفظ آمادگی ارتش، مهم‌ترین پیش‌نیاز برای پیروزی در میدان نبرد است.
در مورد شیوع ویروس کرونا دولت ترامپ برنامه جنگی یا دستورالعمل مقابله با همه‌گیری تهیه‌شده توسط دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا را در طاقچه گذاشته است. او یکی از دفاتر شورای امنیت ملی که به صدور هشدارهای اولیه تخصیص یافته بود، منحل کرد و هشدارهای جوامع اطلاعاتی درباره قریب‌الوقوع بودن همه‌گیری جهانی را نادیده گرفت. او همچنین مرتبا ‌دنبال کاهش بودجه مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، موسسه ملی سلامت و واحد‌های مهم وزارت بهداشت آمریکا بود. از سوی دیگر دولت ترامپ دو ماه حیاتی پیش از شیوع ویروس در آمریکا را از دست داد.
ترامپ برخلاف رویه فرانکلین روزولت، رئیس‌جمهوری آمریکا در زمان جنگ جهانی دوم، تا هفته‌ها «کووید-۱۹» را دست‌کم گرفته و آن را با آنفلوآنزا مقایسه می‌کرد و مدعی بود: «آن را تحت کنترل داریم. همه چیز رو به راه خواهد بود.» رؤسای‌جمهوری دوران جنگ، فرماندهی را در دست می‌گیرند. آنها از زیر بار مسئولیت شانه خالی نمی‌کنند و آن را به گردن دیگران نمی‌اندازند. اما ترامپ «هیچ مسئولیتی قبول نمی‌کند» و به غلط دولت‌های قبلی، استیضاح، فرمانداران، کارکنان بخش بهداشت و درمان و کشور چین را مقصر جلوه می‌دهد.
فرماندهان جنگی یک ژنرال ارشد را در رأس کار قرار می‌دهند و از سر راه کنار می‌روند. اما ترامپ همچنان خود را در مرکز توجهات نگه‌داشته، هر روز جامعه را فریب می‌دهد و با متخصصان امور بهداشت و درمان مخالفت می‌کند. او در میدان جنگ سردرگمی ایجاد کرده است. از همه بدتر اینکه او می‌گوید هدفش محدودکردن قربانیان به ۱۰۰ تا ۲۴۰‌هزار نفر است، عددی که از شمار تمام آمریکایی‌های کشته‌شده در جنگ‌های بعد از ‌سال۱۹۴۵ بیشتر است. از سویی فرمانده جنگ باید ملت را برای هدفی مشترک متحد کند، اما ترامپ جنگلی به راه انداخته است که در آن هر کس برای خودش کار می‌کند؛ تا آنجا که رقابت ایالت‌ها برای تصاحب تجهیزات پزشکی، بهای این کالاها را به شدت افزایش داده است.
آمریکا در زمان جنگ به‌طور سنتی روی حمایت متحدانش حساب می‌کند. ترامپ در مبارزه با ویروس کرونا متحدان‌مان را نادیده گرفت و تلاش کرد فن‌آوری‌های آنها را بخرد و زنجیره تأمین تجهیزات پزشکی آنها را مصادره کند. او باید یک پاسخ هماهنگ جهانی را رهبری می‌کرد که از بازگشت شیوع ویروس پس از سرکوب آن جلوگیری کرده و به بازسازی اقتصاد جهانی بپردازد. در عوض دولت آمریکا با اصرار شرم‌آور بر کلمه «ویروس ووهان»، سازمان ملل و گروه ۷ را فلج کرد، از رهبری بین‌المللی گریخت و به‌میزان زیادی کشورهای فقیر را در مبارزه با این همه‌گیری جهانی نادیده گرفت. هزاران آمریکایی به‌ خاطر بی‌کفایتی و خیانت «رئیس‌جمهور دوران جنگ» به ‌شکلی غیرضروری خواهند مرد. بگذارید خودمان را گول نزنیم. تا زمانی که فرماندهی آمریکا تغییر نکند، محکوم به نبرد به همراه رهبری هستیم که درحال حاضر داریم.
نیویورک تایمز


تعداد بازدید :  181