شماره ۱۹۴۱ | ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ فروردين
صفحه را ببند
اخبار روز

فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران اعلام کرد: شیوع گسترده کرونا در پایتخت در هفته آینده
[شهروند] انتقادات گسترده اعضای شورای شهر از حضورنداشتن در کمیته مبارزه با کرونا عاملی بود تا علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در جلسه دیروز صبح شورای شهر حاضرشود و با بیان اینکه شیب ابتلا به بیماری کرونا در تهران دارای تکان‌های سینوسی است و بازتاب حضور نامتعارف شهروندان در آن دیده می‌شود، گفت: «جمعیت شناور تهران برابر با جمعیت دو استان است، همچنین ما در برخی مناطق با جمعیت آزاد روبه‌رو هستیم که به‌طور مثال در مناطق دانشگاهی ۵۰۰ تا ۶۰۰‌هزار جمعیت آزاد حضور دارند. سکونتگاه‌های غیررسمی در تهران بیش از سایر شهرهای کشور است. نکته بعدی میزبانی تهران از بیماران سایر شهرهای کشور در شرایط فعلی است.»
او زمان ریشه‌کن‌شدن این ویروس را متناسب با مداخلات سخت‌گیرانه تصمیم‌گیران دانست و اضافه کرد که تاکنون میزان مداخلات در کشور متوسط بوده است و نتوانستیم تصمیمات سختگیرانه‌ای بگیریم. زالی پیش‌بینی کرد هفته آینده با افزایش مبتلایان کرونا در تهران که در ایام نوروز به مسافرت رفتند، مواجه خواهیم بود. همچنین طی سه روز اخیر که شهر تهران شاهد افزایش جمعیت و تراکم و ترافیک بوده نیز طی ۵ تا ۹ روز آینده بازتاب‌های خود را در میزان مبتلایان نشان خواهد داد.
اعضای شورای شهر تهران هم نظرها و دغدغه‌های خود را درباره شیوع کرونا در پایتخت به گوش فرمانده ستاد کرونای استان تهران رساندند. شهربانو امانی از نگرانی‌اش برای کارکنان بهشت‌زهرا(س) گفت که قرار است کشته‌شدگان کرونا را تغسیل کنند:   «یکی از دغدغه‌های بسیار جدی من مشکلات کارکنان سازمان بهشت‌زهراست، چراکه از روز گذشته تغسیل فوت‌شدگان ناشی از کرونا آغاز شده است و این ما را نگران می‌کند. از سوی دیگر می‌خواهیم آنالیز مبتلایان در تهران به تفکیک مناطق منتشر شود و در این‌باره با شهردار هم صحبت کرده‌ایم.» محسن ‌هاشمی، رئیس شورا هم با گلایه از اینکه درحال حاضر دوگانگی در صحبت‌های مسئولان ارشد دیده می‌شود، درباره تعطیلی مترو و اتوبوس گفت: «وارد بحث تعطیلی نشویم. وقتی قرار است دوسوم کارمندان و ... به سرکار بروند، چگونه باید این کار را انجام دهند. به نظر می‌رسد بحث‌هایی همچون فاصله‌گذاری اجتماعی و ... فراتر از مترو است، چراکه اگر قرار باشد این دوسوم با خودرو شخصی بیایند که درست نیست.»


خسارت باران به 9 اثر تاریخی تربت‌حیدریه
[شهروند] بارش‌های شدید باران بهاری به ۹ اثر تاریخی شهرستان تربت حیدریه خسارت وارد کرد. رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تربت‌حیدریه با اعلام این خبر به ایرنا گفت: «میزان خسارت وارده به آثار تاریخی این شهرستان افزون بر ۱۰۰‌میلیون ریال عنوان شده است و هرکدام از این آثار تاریخی بین ۱۰ تا  ۴۰‌درصد آسیب دیده‌اند.» به گفته علی محمدی رباط‌لاری، رباط علیا، رباط میاندشت، رباط شورحصار، بلغورخانه کسکک، رباط کامه، مزار شیخ حیدر کدکنی، خانه تاریخی امینی و حسینیه برس آثار تاریخی آسیب‌دیده از بارش‌های اخیر هستند.
او همچنین گفت: «بخشداری‌ها، دهیاران، شوراهای اسلامی روستاها، انجمن‌های میراث فرهنگی، هیأت امناها و متولیان بناهای تاریخی در حفاظت برخی بناهای تاریخی در سطح روستاها همکاری مطلوبی داشتند که همین امر باعث شد از تخریب بیشتر آثار جلوگیری شود.» در هفته‌های گذشته بارش باران به آثار تاریخی استان کهگیلویه‌وبویراحمد هم خسارت زده است، به‌طوری که به گفته مجید صفایی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان جبران آسیب وارد شده به زیرساخت‌های گردشگری و بناهای تاریخی به تأمین 10‌میلیارد اعتبار نیاز دارد.


تعداد بازدید :  350