شماره ۱۹۳۶ | ۱۳۹۸ سه شنبه ۲۷ اسفند
صفحه را ببند
«شهروند» از فعالیت داوطلبان و خیران هلال‌احمر در اهدا و توزیع لوازم بهداشتی در مناطق محروم گزارش می‌دهد
واقفان «حیات»
محمد شهرکی، خیر اهل گنبد کاووس و توزیع‌کننده روزانه 12‌هزار ماسک در گفت‌وگو با «شهروند»: ماسک‌ها را در اختیار بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، زندان، سرای سالمندان، محل‌های نگهداری از معلولان و محل‌های پرخطر قرار داده‌ایم

‏  [حسام خراسانی] خبرهای غیررسمی تعداد ماسک‌های احتکارشده توسط سودجویان در چند روز نخست شیوع کرونا را زیاد می‌دانستند، اما گزارش پیش‌رو سعی کرده است تصویر و آینه دیگری از جامعه را نشان دهد، تصویری از فعالیت داوطلبانه خیران جمعیت هلال‌احمر در عرصه یاریگری؛ تصویر داوطلبی. تصویر نیکوکارانی که با بخشش و اکرام بخشی از مال خود سعی‌کرده‌اند در این عرصه تلخ، کسب‌شان کار خیر شود و داوطلبی. به این چند خبر توجه کنید: «نیکوکار گنبدی ۴۰‌هزار ماسک به بیمارستان‌های استان اهدا کرد»، «روزانه ۱۵۰۰ ماسک توسط نیکوکاران سهند به رایگان در مناطق محروم توزیع می‌شود»، «توزیع ۶۰‌هزار ماسک در بین مردم توسط خیر اراکی»؛ «توزیع بسته‌های بهداشتی میان کودکان کار شهر تهران.» خبرهایی که تنها بخش کوتاهی از فعالیت نوع‌دوستانه نیکوکاران عضو جمعیت هلال‌احمر در مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا بوده است.فعالیت خیرخواهانه در کشور ما در حوزه سلامت سابقه طولانی دارد که  آن را می‌توان در بیمارستان‌ها و درمانگاه‌ها که به صورت خیریه اداره می‌شود، دید. اقداماتی مانند احداث بیمارستان‌های صحرایی، اعزام تیم‌‌های تخصصی و تک‌تخصصی، ویزیت‌های ‏رایگان، اعزام تیم‌های سلامت به خارج از کشور و اعزام تیم‌های پزشکی در حوادث و بلایا دیگر فعالیت‌های داوطلبانه است که توسط نهادهای عمومی و «ان‌جی‌ا‌و»های مختلف حوزه سلامت همچون بسیج جامعه پزشکی و هلال‌احمر صورت می‌گیرد. این فعالیت‌های نوع‌دوستانه علاوه بر ارتقای کیفیت سلامت در کشور زمینه‌ساز فعالیت ‌نوع‌دوستانه نیکوکاران در عرصه نیز شده است. موضوعی که «حاج محمد شهرکی» خیر شصت‌وسه ساله نیز بر آن تأکید دارد. این خیر و مشارکت‌کننده  در تهیه اقلام بهداشتی و سلامتی در مناطق محروم معتقد است پیشینه فرهنگی جامعه ما در عرصه کرامت و وقف، سرمایه‌ای است تبلیغی که در بزنگاه‌هایی  همچون شیوع کرونا باعث ایجاد انگیزه‌ برای مشارکت در نیکوکاران می‌شود.

تو دلسوز من باش
محمد شهرکی از خیران و نیکوکاران سرشناس استان گلستان و شهرستان گنبد‌کاووس است. این خیر شصت‌وسه ساله در روزهای اخیر با تهیه و توزیع روزانه 12‌هزار ماسک و بسته بهداشتی در پویش «ما کرونا را شکست می‌دهیم» مشارکت داشته است. شهرکی در گفت‌وگو با «شهروند» با اشاره به ضرورت همیاری بیشتر مردم در شرایط کنونی می‌گوید: «امروز باید دلسوز هم باشیم؛ هر کس به هر نحوی. یک فرد با در خانه ماندن، یک پرستار با فعالیت خود و یک فرد هم با بخشی از مال خود.» این خیر اهل گنبد کاووس ادامه می‌دهد: «در حالی که این بلای تلخ  این روزها جامعه ایران را احاطه کرده است، ‌پزشکان و پرستاران در خط مقدم خدمت حضور دارند. اگر افراد این ایثار را درک‌کنند، هرگز با رفتارهایی همچون احتکار  روبه‌رو نمی‌شویم. احتکارکننده‌ای که برای سود بیشتر، زندگی دیگران را به خطر می‌اندازد، به چنین درک و شناختی نرسیده است.» شهرکی در مورد نحوه توزیع ماسک‌ها نیز می‌گوید: «با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، ماسک‌ها را در اختیار بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، زندان، سرای سالمندان، محل‌های نگهداری از معلولان و محل‌های پرخطر قرار داده‌ایم.»

هلال‌احمر، چشم امید فرودستان
من همیشه ذهنیت بسیار خوبی نسبت به این سازمان و جمعیت مردم‌نهاد داشتم و دارم. این گزاره کوتاهی است از محمد شهرکی در توصیف جمعیت هلال‌احمر. او در پاسخ به این سوال که چرا جمعیت هلال‌احمر را برای فعالیت داوطلبانه خود انتخاب کرده است، می‌گوید: «با ارزش‌ترین ویژگی فعالیت در جمعیت هلال‌احمر این است که در هر کجا که خدمت کنی، احساس غربت نخواهی داشت و این زنجیره همبستگی در کل کشور محکم و استوار است. این حضور محکم، مستمر، مداوم و گسترده من را به جمعیت هلال‌احمر نزدیک کرد و باعث شد این سازمان مردم‌نهاد را برای یاریگری انتخاب کنم.» او در تکمیل صحبت‌های خود می‌افزاید: «من معتقدم در بحث فعالیت بشردوستانه و یاریگری، جمعیت هلال‌احمر تنها نباید در حوزه امدادونجات خود را محدود کند؛ این مسأله انتظارات مردم از هلال‌احمر را حل‌نمی‌کند.  فعالیت‌هایی مثل اجرای طرح «همای رحمت» یا توزیع اقلامی مثل لوازم‌التحریر در میان نیازمندان ازجمله فعالیت‌های برگرفته از استراتژی‌های نهضت است و باید با مشارکت نیکوکاران و برنامه‌ریزی مسئولان این مصادیق از فعالیت‌ها در این جمعیت تقویت شود.»

اهدای 40‌هزار ماسک توسط نیکوکار گنبدی به بیمارستان‌ها
اصغر نودهی، رئیس جمعیت هلال‌احمر گنبدکاووس  در گفت‌وگو با «شهروند»‌ در مورد نیکوکاری اخیر این خیر اهل گنبدکاووس می‌گوید: «در شرایط فعلی کشور وظیفه همه است تا در حد توان به کنترل این اپیدمی بپردازند. او در توصیف همراهی خیران در این موقعیت می‌گوید: «برای شکست‌دادن این بیماری نیازمند همت ملی و دسته‌جمعی هستیم. «حاج محمد شهرکی» یکی از نیکوکاران گنبدکاووس است که مدت‌هاست در حوزه‌های مختلف با ما همکاری می‌کند و در بحران اخیر نیز همراه با جمعیت بوده است. او در این همراهی نزدیک به 40‌هزار ماسک در اختیار بیمارستان‌های استان قرار داده است. بنابر گفته رئیس جمعیت هلال‌احمر شهرستان گنبدکاووس  ساخت مدرسه، مراکز بهداشتی و خرید بانک امانات پزشکی  (ویژه سراسر کشور)، ارسال کمک به زلزله‌زدگان و سیل‌زدگان چند دهه اخیر ازجمله فعالیت‌های نوع‌دوستانه محمد شهرکی بوده است.


تعداد بازدید :  835