شماره ۱۹۲۹ | ۱۳۹۸ دوشنبه ۱۹ اسفند
صفحه را ببند
گفت‌وگوی «شهروند» با شهربانو منصوریان درباره ابتکار جالبش در تولید ماسک برای هموطنان
مقابل احتکارکنندگان بیکار ننشستم
در محیط کاملا بهداشتی این کار را انجام می‌دهم

‏  [حسین جمشیدی] ورزشکاران همواره سعی می‌کنند در بحران‌ها و مواقع اضطراری در کنار مردم باشند و حالا هم که ویروس کرونا به یک بحران تبدیل شده، قهرمانان ورزش ایران نقش خود را ایفا می‌کنند. شهربانو منصوریان، خواهر بزرگ‌تر الهه و سهیلا که هر 3 جزو قهرمانان ووشوی جهان هستند، ابتکار جالبی به خرج داده و در روزهایی که مردم برای تهیه ماسک دچار مشکل شده‌اند، خودش آستین‌ها را بالا زده و دست به کار شده است. او که چندین قهرمانی در مسابقات جهانی ووشو در کارنامه دارد و همواره در کارهای خیر پیش‌قدم بوده، ویدیویی از خود منتشر کرده که نشان می‌دهد با همکاری یک خیاط به تولید ماسک برای مردم مشغول است. هنوز کسی حضور شهربانو منصوریان را در صحنه‌های دلخراش سقوط هواپیمای تهران- یاسوج از یاد نمی‌برد و حالا بار دیگر این قهرمان ووشو با یک ابتکار وارد عمل شده است. او با تهیه پارچه و همکاری یک خیاط به دوختن ماسک‌های پارچه‌ای برای مردم مشغول شده و در مرحله اول ‌هزار ماسک را به‌طور رایگان در اختیار همشهریانش قرار داده است. در همین رابطه دقایقی با قهرمان زن ووشوی ایران و جهان هم‌کلام شدیم. در ادامه مشروح گفت‌وگوی «شهروند» با شهربانو منصوریان را می‌خوانید:  
از ابتکاری که در تولید ماسک به خرج دادید، صحبت کنید.
وقتی در سمیرم، شهر خودم به داروخانه‌ها مراجعه کردم و برای خرید ماسک ناموفق بودم، به این فکر افتادم که خودم با کمک یک خیاط ماسک تولید کنم. متأسفانه این روزها اکثر مردم با مشکل کمبود ماسک مواجه هستند و من هم سعی کردم با این کار قدمی در این شرایط برای کمک به همشهریانم و هموطنانم بردارم.
تا الان چند ماسک دوختید و چند تای آن را بین مردم پخش کردید؟
در مرحله اول قرار شد ‌هزار ماسک را تولید کنیم. روز شنبه حدود 300، 400تای آن آماده شده بود و من هم آنها را در اختیار مردم سمیرم قرار دادم.  
برخی هم ایراد گرفته بودند که این ماسک‌های پارچه‌ای چندان بهداشتی نیست و شاید فقط یک‌بار بتوان از آنها استفاده کرد؟
در  این روزها که کرونا به یک بحران تبدیل شده، ماسک در داروخانه‌ها هم نیست. برخی حتی سرما خورده‌اند  و بدون ماسک نمی‌توانند جلوی انتقال آن را به اطرافیان خود بگیرند. این ماسک‌ها   کمتر ویروس را منتقل می‌کند. زدن ماسک‌های پارچه‌ای بهتر از هیچی است. هرچند که ما  کاملا در محیط بهداشتی اینکار  را انجام می‌دهیم قطعا سلامتی مردم برایمان مهم است و تمام نکات بهداشتی و ضدعفونی را در نظر گرفتیم.
پس در شهر شما(سمیرم) هم ماسک در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شود؟
بله، من به هر داروخانه‌ای مراجعه کردم، ماسک نداشت. فکر نمی‌کنم در سمیرم ماسک باشد و داروخانه نفروشند، اما شنیدم که خیلی از افراد در شهرهای مختلف این کار را می‌کنند. تا چند هفته قبل داروخانه‌ها پر از ماسک بود، اما با ورود این بحران حالا هیچ‌جا ماسک وجود ندارد. متأسفانه برخی اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم را احتکار می‌کنند تا به قیمت بالاتر بفروشند. شنیدم قیمت ماسک به 40، 50‌هزار تومان هم رسیده و این اتفاق خوبی نیست.
ماسک‌هایی که شما تولید می‌کنید، از نظر هزینه هم به‌صرفه است؟
بله، کاملا به‌صرفه است و با یک هزینه کم می‌توان این ماسک‌ها را دوخت. در تهران هم شنیدم یکی، دونفر از دوستان مشغول چنین کاری هستند. خیاطی که من سراغش رفتم، گفت هر ماسک را با هزینه ‌هزار تومانی می‌دوزد. حالا شما حساب کنید، حداقل همین ماسک‌های یک‌بار مصرف هم 2، 3‌هزار تومان فروخته می‌شوند؛ اگرچه این روزها خیلی قیمت‌ها بالاتر رفته است.
ماسک‌ها را بعد از دوخته‌شدن بین چه کسانی توزیع می‌کنید؟
سعی می‌کنیم افرادی که بیشتر نیازمند هستند و با این هزینه‌های بالا توانایی خرید ماسک را ندارند، پیدا کنیم. با این حال در مرحله اول من ماسک‌ها را در اختیار کارمندان شهرداری سمیرم قرار دادم که خودشان هم در تهیه ماسک مشکل داشتند. آنها ارباب رجوع زیاد دارند و می‌توانند این ماسک‌ها را پخش کنند. کارگران شهرداری هم جزو قشر ضعیف جامعه هستند. امیدوارم بتوانم این کار را ادامه دهم و تا حدی که می‌توانم، از شیوع ویروس کرونا جلوگیری کنم.
شما در سال‌های اخیر بارها به چین سفر کردید و برای تیم‌های این کشور مسابقه دادید. در ماه‌های اخیر در چین نبودید؟
من چندماه قبل از چین برگشتم و بعد از من سهیلا و الهه که با باشگاه‌شان قرارداد کاملی دارند، آنجا ماندند. قرارداد من طوری است که فقط برای مسابقه آنجا می‌روم. هنوز کرونا نیامده بود و الهه و سهیلا هم بعد از اینکه کرونا در چین تشخیص داده شد، خیلی زود به ایران برگشتند.
فعلا در ایران هم گویا همه مسابقات و تمرینات تیم‌های ورزشی تعطیل است؟
بله، با شرایطی که پیش آمده، باید مدتی رعایت کنیم. ورزشکاران هم مثل سایر اقشار در بین مردم هستند و باید مراقب سلامتی خود باشند. فعلا که تمامی تمرینات تیم‌های ملی و مسابقات لیگ تعطیل شده و مشخص نیست چه زمانی برگزار می‌شود. امیدوارم هر‌چه زودتر این ویروس ریشه‌کن شود و مردم بتوانند مثل قبل در شرایط عادی زندگی کنند.
در پایان به‌عنوان یک قهرمان ملی توصیه برای مردم در این روزها دارید؟
توصیه من این است که مردم نکات بهداشتی را رعایت کنند و تا جایی که می‌توانند، از خانه بیرون نروند. اگر هم کسی کار ضروری دارد، خیلی زود به خانه برگردد. رفت‌وآمدنکردن باعث می‌شود که ویروس کرونا پخش نشود و به تدریج آمار مبتلایان پایین می‌آید. این وضع همیشگی نیست و نهایتا چندماه در ایران وجود دارد. پس بهتر است ما با رعایت‌کردن توصیه‌های بهداشتی به خروج هرچه زودتر کرونا از ایران کمک کنیم.


تعداد بازدید :  322