شماره ۱۹۰۲ | ۱۳۹۸ دوشنبه ۱۴ بهمن
صفحه را ببند
رئیس‌جمهوری در حرم امام(ره):
هر شخصی مردم را از انتخاب‌بازدارد، از راه امام(ره) فاصله دارد

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه امام خمینی(ره) میزان‌بودن رأی ملت را به‌عنوان یک شعار مطرح نکرد، گفت: «هر شخصی که مردم را از انتخاب‌کردن بازداشته و آنها را دلسرد کند، حتما از راه امام(ره) فاصله دارد.»
به گزارش ایسنا، حسن روحانی در مراسم تجدید میثاق اعضای دولت با آرمان‌های امام راحل در حرم مطهر ایشان با بیان اینکه اینجا هستیم تا بار دیگر با امام بزرگوار عهد و پیمان ببندیم، اظهار کرد: «‌ایام دهه فجر57 روزهای تاریخ‌سازی برای کشور ما و همه مسلمانان بود. امام(ره) در این 10روز گذار بسیار مهمی را از استبداد و استعمار به مردم‌سالاری و استقلال انجام داد.» او ادامه داد: «انقلابی که پایانش استقرار یک نظام نباشد، بیشتر به آشوب شباهت دارد. اما امام(ره) توانست دو یادگار بزرگ برای تاریخ ما به ارمغان بیاورد؛ یعنی جمهوریت و اسلامیت. امام (ره) به خوبی احساس کرده بود که با وجود سلطنت مردم‌سالاری امکان‌پذیر نیست.»
او خاطرنشان کرد: «امام(ره) تجربه مشروطه را پیش‌رو داشت که بعد از آن همه تلاش و تأسیس عدالت خانه و شورای ملی قدم به قدم از حضور مردم کاسته شد و با وجود سلطنت نظام مشروطه‌ای باقی نماند. انتخابات مشروطه به جایی رسید که افراد پیش از انتخابات در دربار انتخاب می‌شدند و فقط تشریفات انتخاباتی در کشور انجام می‌شد و همه از قبل می‌دانستند چه کسانی به مجلس شورای ملی می‌روند.» رئیس‌جمهوری ادامه داد: «امام(ره) به این نتیجه رسید که با وجود سلطنت مردم‌سالاری امکان‌پذیر نیست. در روزهای اول انقلاب افرادی به امام(ره) پیشنهاد می‌دادند نظام مشروطه باقی بماند یا عده‌ای از خلافت اسلامی می‌گفتند، اما امام(ره) فقط جمهوری اسلامی را پذیرفت. امام خمینی(ره) پدر اسلام‌خواهی و جمهوری‌خواهی در ایران بود. جمهوریتی که با اسلامیت پیوند نخورد، باقی نمانده و به دیکتاتوری تبدیل می‌شود.»رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه می‌دانست عدالت و اصلاح در جامعه و رشد و توسعه بدون حضور مردم امکان‌پذیر نیست، تصریح کرد: «امام(ره) این جمله که میزان رأی ملت است را به‌عنوان یک شعار مطرح نکرد، زیرا می‌دانست اگر مردم در هر صحنه‌ای حضور داشته باشند، پیروزی نهایی همانجاست، ولی اگر مردم غایب باشند، موفقیتی به دست نخواهیم آورد و اگر هم موفقیتی به دست بیاوریم، ماندگار نخواهد بود.»او ادامه داد: «امام(ره) تأکید داشت که مردم ولی‌نعمت ما هستند و باید همه در انتخابات شرکت کنند. امام(ره) تأکید داشت که انتخاب‌کردن حق مردم است. هر شخصی مردم را از انتخاب‌کردن باز دارد و نگذارد در میان سلایق مختلف آنچه می‌خواهند را برگزینند و هرشخصی مردم را دلسرد کند، حتما از راه امام(ره) فاصله دارد.»
رئیس‌جمهوری همچنین اظهار کرد: «امام(ره) به ما یاد داد در کنار مردم می‌توانیم مردم‌سالاری دینی را پابرجا سازیم. امام(ره) به ما آموخت با تکیه بر مردم می‌توانیم با ابرقدرت‌ها مبارزه کنیم. اما مردم‌سالاری امام(ره) و اسلامیت مورد نظر ایشان فقط به یک انتخابات و یک‌سال و یک روز ختم نمی‌شود. ما همیشه باید مردم‌خواه باشیم و همیشه در زمینه سیاست داخلی و سیاست خارجی، سیاست اقتصادی و سیاست فرهنگی به نظرات مردم احترام بگذاریم و نظرات و اعتقادات و تفکرات و سلایق آنها را از یاد نبریم.» او ادامه داد: «باید بدانیم عوامل دین و عدل به دست مردم امکان‌پذیر است و شرع از عرف فاصله ندارد و کاری باید بکنیم که فرهنگ اجتماعی ما در چارچوب مقررات اسلامی همان عرف متشرعه باشد.»


تعداد بازدید :  278