یکی از جشنهایی که در اقصی نقاط ایران آداب و رسوم خاص خوراکی دارد، مراسم ازدواج است. در جای جای ایران آداب خاص خوراکی پیش و حین و پس از مراسم عروسی وجود دارد که پرداختن به آنها جالب توجه است و هر کدام بخشی از فرهنگ غذایی مردم یک سرزمین را تشکیل میدهد. اهالی هرمزگان بهویژه جزیره قشم هم در این زمینه سنت جالبی دارند؛ نوعی صبحانه خاص که در صبح عروسی برای عروس و داماد تهیه و سرو میشود. بلالوت یا بلالیت که دسری با ریشه هندی است و از آنجا که رگههایی از آشپزی هندی در جزیره قشم دیده میشود در این منطقه هم ریشه دوانده است. در گذشته مواد اولیه بلالوت از یک برند قدیمی فرانسوی تهیه میشد و برای همین غذایی لوکس و گران بود و به همین خاطر در صبح عروسی تنها برای عروس و داماد تهیه میشد.
ولی از آنجا که الان برای تهیه آن از ورمیشل استفاده میشود و به نسبت غذای ارزانی است، علاوه بر عروس و داماد برای گروهی که در عروسیهای شلوغ و پرمیهمان جزیره کار میکنند هم تهیه و سرو میشود. این دسر البته در اعیاد قربان و فطر هم در میان اهالی جزیره طرفدارانی دارد اما در نسخهای که برای عروس و داماد تهیه میشود از عسل، زعفران و هل خیلی سخاوتمندانه استفاده میشود تا رنگ و بوی خاصتر به آن داده شود و صبحانه روز عروسی را هم در ذهن آنها به یادماندنی کند. بلالوت باید با یک تخم مرغ همزده و سرخ شده که تهدیگ مفصلی هم بسته سرو شود. برای تهیه آن ورميشل را داخل آب جوش ميريزند؛ دو تا سه دقیقه برای عملآمدن آن کافی است. خوب است که ورمیشل خیلی نرم نشود و سفت برداشته شود؛ چون شکر آب میاندازد و ورميشل شفته میشود. سپس کمی روغن یا کره ته قابلمه میریزیم و یک لایه ورمیشل را کف آن قرار میدهیم و روی آن مقداری شکر ميپاشيم. بقیه ورمیشل را به آن اضافه میکنیم و بقیه شکر و گلاب و کمی روغن را با قاشق با آن مخلوط میکنیم تا شکر با تمام ورمیشل ترکیب شود. بعد کمی زعفران دمکرده روی آن میریزیم و میگذاريم دم بکشد تقریبا 10 دقیقه تا یک ربع کافی است. تهدیگ کاراملی این غذا طرفداران زیادی دارد.