شماره ۱۸۸۹ | ۱۳۹۸ پنج شنبه ۲۶ دي
صفحه را ببند
ته‌چین سنتی گرمسار

سفره گرمساری‌ها با ته‌چین هویت دیگری می‌گیرد. یک نوع ته‌چین مخصوص که هم درباره دستور پخت آن باید سراغ خود گرمساری‌ها رفت و هم برای خوردن اصیل‌ترین شکل آن درِ خانه‌هایشان را زد. ته‌چین گرمساری مرغ عزا و عروسی‌شان است و از مراسم عروسی گرفته تا شب‌های محرم این ترکیب پرچرب و پرملات در کنار گرمساری‌هاست. معروف است که گرمساری‌ها در محرم در خانه‌هایشان را باز می‌گذارند تا هر کسی که می‌خواهد از ته‌چینی که به این مناسبت پخته‌اند، بخورد و ببرد. یک لیست بلندبالا از مواد مورد نیاز مثل گوشت، برنج، کشمش، خلال پسته و بادام و ادویه‌های مختلف لازم است تا چلوگوشت مخصوص این منطقه آماده شود و نام ته‌چین گرمساری بگیرد.  البته ته‌چین در همه استان سمنان غذای پرطرفداری است، هر کدام از شهرها هم شکلی از این غذا را با کم و زیادکردن بعضی از مواد می‌پزند و با افتخار نام شهرشان را به انتهای آن اضافه می‌کنند. اقلیم کویری سمنان همه غذاهای این منطقه را پر از ادویه‌های گرم و تند کرده و روغن‌های حیوانی و سبزی‌های محلی طرفدار زیادی دارد. همین مواد غذایی است که به رژیم غذایی آنها ارزش غذایی بالایی می‌دهد. آنها همچنین دوست دارند غذاهایشان در دیگ‌های مسی پخته شود تا رنگ و بویی هم از گذشته داشته باشد.

 


تعداد بازدید :  509