دستور پختهای متفاوتی برای تهیه مرغ وجود دارد. آنچه بیشتر در میان دستور پختهای ایرانی برای مرغ دیده میشود، به سمت تهیه مرغ با سسهای ترش تمایل دارد. استفاده از آلو و دانههای انار در تهیه خوراکهایی که با مرغ درست میشود، بیشتر ذائقه ما را چنین ساخته که از مرغ خوراکی ترشمزه درست کنیم. اما در برخی فرهنگها غذایی مثل آنچه در جنوبشرق آسیا رایج است، مرغ را با سسهای شیرین هم مهیا میکنند. برای تهیه مرغ با سس عسل و بالزامیک شما به نمک نصف قاشق چایخوری، ران مرغ معادل 1200 گرم 6 تکه، پیازچه خردشده 2 قاشق غذاخوری، سرکه بالزامیک 2/1 پیمانه، عسل 2/1 پیمانه، سویا سس 4/1 پیمانه، روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری، سیر 4حبه، آرد ذرت 1 قاشق غذاخوری و زنجبیل 2 قاشق چایخوری احتیاج دارید. بخش زیادی از این مواد اولیه برای تهیه سس این مرغ لازم است و شما بنا به ذائقه خود میتوانید آن را کم یا زیاد کنید. در یک کیسه پلاستیکی محکم و زیپدار سرکه بالزامیک و عسل و سویا سس و روغن زیتون و سیر و زنجبیل و پیازچه خردشده را با هم مخلوط کنید. تکههای مرغ را درون کیسه بیندازید و در کیسه را ببندید و خوب تکان دهید تا تمام مواد با هم مخلوط شوند. کیسه را به مدت دوساعت درون یخچال بگذارید تا مرغ کاملا مزهدار شود. کف سینی فر را با فویل بپوشانید، مرغها را از کیسه بیرون بیاورید و در سینی فر بچینید و به مدت 30دقیقه درون فر قرار دهید تا بپزند. سپس مرغها را برگردانید تا زیرِآنها نیز به مدت پنجدقیقه بِرِشته شود. 2 قاشق غذاخوری آب و 1 قاشق غذاخوری آرد ذرت را با هم مخلوط کنید. موادی را که برای مزهدارکردن مرغ آماده کرده بودید را درون یک تابه کوچک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد، بعد مخلوط آرد و آب را اضافه کنید و به مدت پنجدقیقه هم بزنید تا سس غلیظ شود.
مرغها را از فر بیرون بیاورید و توی ظرف سِرو چیده و از سس آماده شده روی آنها بریزید و سِرو کنید.