شماره ۱۸۷۶ | ۱۳۹۸ چهارشنبه ۱۱ دي
صفحه را ببند
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور مطرح کرد: ‏
هنوز نفهمیدیم چند نفر در زلزله بم کشته شدند

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: «توسعه شهرها کاملاً نامتوازن است و علت آن سکونتگاه‌های غیررسمی است و ما ‏با عشق این سکونتگاه‌ها را توسعه دادیم‎.» اسماعیل نجار صبح سه‌شنبه دهم دی در نخستین همایش همدان، استان تاب‌آور، اظهار ‏کرد: «امیدواریم با به کار بستن تجربیات جهانی تا ‌سال ۲۰۳۰ در همه استان‌های کشور برای کاهش تلفات جانی و مالی طرح تاب‌‏آوری انجام شود‎.»
او افزود: «چرا با در اختیار داشتن علم، خرد، اندیشه، دانش و این همه ابزار و تجهیزات در مقابل حوادث نگران هستیم؟ چرا با ‏بارش برف نسبتاً سنگین این همه مشکل برای مردم ایجاد می‌شود؟ علت اینکه با یک بارندگی این همه مشکل برای مردم ‏اهواز ایجاد می‌شود، چیست؟»
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: «در بارندگی اخیر اهواز دیدم که جوی آبی که آب‌های سطحی را هدایت کند، وجود ‏ندارد. البته سطح بارندگی بالا بود و با وجود اینکه متوسط بارندگی ۱۵۰ میلی‌متر در‌سال زراعی است، ۸۸ میلی‌متر در ‏عرض دو ساعت بارید. همچنین بعداز ۱۵‌سال هنوز نفهمیدیم چند نفر در زلزله بم کشته شدند، درحالی‌که بین ۱۹ تا ۴۵‌هزار نفر ‏بم کشته داده بود‎.»
نجار با طرح این سوال که در سیلاب فروردین چرا این اتفاق رخ داد و ۲۵ استان را درگیر کرد؟ افزود: « در سیلاب فروردین، خسارت۳۵‌هزار‌میلیارد ‏تومانی در زیرساخت‌های کشاورزی، مسکن و صنایع به کشور تحمیل شد‎.»

چرا جامعه را تاب‌آور نکردیم؟
او با بیان این سوال که علت اینکه جامعه را تاب‌آور نکردیم، چیست؟ پاسخ داد: «چون نگاه جامع نگر نداریم و این علت تاب‌آور ‏نبودن جامعه است و به موضوع پیشگیری کمتر توجه کردیم یا اصلاً توجه نکردیم.»
معاون وزیر کشور با تأکید بر اینکه ریسک‌محور نیستیم و پاسخ محوریم، گفت: «فقط به دنبال این هستیم تا حادثه‌ای رخ دهد و ‏کاری برای مردم انجام دهیم‎.»
او ادامه داد: «یکی از مشکلات ما در جامعه این است که مدیریت بحران را نمی‌شناسیم، درحالی‌که در مدیریت بحران، مردم ‏اساس کار هستند و باید همکاری کنند و همه دستگاه‌های اجرایی کشور در بحران‌ها مسئولیت دارند و کسی که استنکاف از ‏مسئولیت کند، به تخلفات اداری ارجاع داده می‌شود‎.»
نجار با انتقاد از ساخت‌وسازهای غیرمجاز در سطح شهرها، اظهار کرد: «وظایف خود را در ساخت‌وسازها درست انجام نمی‌‏دهیم، درحالی‌که رعایت اصول ساخت‌وسازها در مساکن و استفاده از کارگران خبره و آموزش دیده تلفات مالی و جانی را کاهش ‏خواهد داد‎.» او با اشاره به سیل فروردین ادامه داد: «در کل فروردین ماه ۷۶نفر فوت کردند که 6نفر در گمیشان، ۱۵نفر به ‏علت صاعقه، دو نفر در کلاله و مینودشت، دو نفر در مازندران و ۲۱ نفر در شیراز ناجوانمردانه جان خود را از دست دادند‎.»معاون وزیر کشور با بیان اینکه هیچ‌کس نگفت همکاران ما اگر در پلدختر مردم را با قوه قهریه بیرون نمی‌بردند، چه فاجعه‌ای ‏رخ می‌داد؟ افزود: «در قم رودخانه را به پارکینگ تبدیل کردند و هنگامی که چهار نفر را سیل می‌برد، آن موقع همه دنبال ‏مدیریت بحران می‌گردند.»

دستکاری در طبیعت به ضرر ماست
نجار با تأکید بر اینکه دستکاری‌هایی که در طبیعت انجام دادیم چقدر به ضرر ما خواهد بود، تصریح کرد: «توسعه شهرها ‏کاملاً نامتوازن است و علت آن سکونتگاه‌های غیررسمی است و ما با عشق این سکونتگاه‌ها را توسعه دادیم.»
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه اگر به آموزه‌های دینی معتقدیم باید در این بخش طور دیگری نگاه کنیم، تأکید ‏کرد: «باید شهرها و روستاها را تاب‌آور کنیم و آموزش دهیم تا با فرهنگسازی جلوی خسارت‌های بیشتر را بگیریم‎.»
نجار افزود: «بخشی از کشته‌ها به علت گرفتن عکس سلفی رخ می‌دهد، آیا رفتار ما در حوادث درست است؟ به‌طور مثال اصول ‏کار در زمان زلزله را آموزش داده‌ایم که پناهگیری امن است اما با وجود این، همه به سراغ آسانسور می‌روند‎.»
او خطاب به مسئولان گفت: «دایم‌المطالبه باشید، پیگیری معجزه می‌کند. تا بتوانیم مشکلات را کاهش دهیم، چراکه گاهی ‏یک لولای در جلوی بسیاری از خسارت‌ها را خواهد گرفت؛ به‌طور مثال در حادثه مسجد ارگ اگر لولای در دوطرفه بود این ‏همه تلفات رخ نمی‌داد یا لوسترهای مجامع و مساجد در برخی از اماکن حوادث زیادی را به بار می‌آورد.» نجار با بیان اینکه ۱۴۶‌هزار کیلومتر رودخانه در سطح کشور وجود دارد که ۷۰‌هزار کیلومتر آن در اماکن جمعیتی قرار گرفته ‏است، خاطرنشان کرد: «وقت آن نرسیده به اخطارها گوش دهیم؟ اگر قرار است خانه‌ای بسازیم به جای ۱۰۰ متر ۸۰ متر بسازیم و ‏‏۲۰متر را صرف کیفیت کنیم.»


تعداد بازدید :  196