شماره ۳۹۸ | ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱۶ مهر
صفحه را ببند
سونامی سرطان در انتظار ایرانیان در 20 سال آینده

عضو هیات مدیره انجمن کلینیکال انکولوژی گفت: کشور از سال 1390 به سمت میانسالی پیش می‌رود و جمعیت زیر 30 سال کمتر شده است، از آنجایی که هرچه سن بالاتر رود میزان ابتلا به سرطان نیز بیشتر می‌شود، باید منتظر سونامی سرطان در 20 سال آینده باشیم. این مسأله نیز با کاهش نرخ رشد جمعیت رابطه مستقیم دارد. حجت‌‌الله شهبازیان، متخصص کلینیکال انکولوژی و عضو هیات مدیره انجمن کلینیکال انکولوژی با بیان این‌که با صنعتی شدن جوامع میزان ابتلا به بیماری‌ها خصوصا سرطان افزایش پیدا کرده است، اظهار داشت: در بعضی موارد ژنتیک در بروز سرطان نقش دارد.
وی افزود: فاکتورهای متعددی در بروز سرطان وجود دارد که سن یکی از مهم‌ترین فاکتورهای عامل ابتلا به سرطان به شمار می‌رود؛ به هر میزان سن افزایش پیدا کند، ابتلا به سرطان نیز افزایش پیدا می‌کند.شهبازیان در ادامه به تشریح عوامل سرطان‌زا پرداخت و گفت: تغییر سبک زندگی یکی از عوامل شناخته شده در بروز سرطان است، متاسفانه امروزه به دلیل سرعت بالای زندگی و مشغله‌های کاری، افراد به غذاهای آماده خصوصا فست‌فود گرایش آورده‌اند؛ اغلب فست‌فودها از مواد غذایی بی‌کیفیت، پرکالری و با افزودنی‌های زیاد هستند میزان دریافت‌ کالری زیاد است اما فعالیت‌ کمتری داریم، این نوع سبک زندگی و عادت غذایی شانس ابتلا به سرطان و درگیری سلول‌های بدن را افزایش می‌دهد.
این متخصص کلینیکال انکولوژی با بیان این‌که20 درصد از سرطان‌های شایع در کشور مربوط به پستان است، تصریح کرد: سرطان معده، دهانه رحم و پروستات از دیگر سرطان‌های شایع در کشور به شمار می‌رود.
وی آلودگی هوا را از دیگر عوامل ابتلا به سرطان دانست و گفت: در مورد آلودگی هوا باید بررسی‌های بیشتری انجام شود  از آنجایی که مواد آلاینده در هوا متغیر است نمی‌توان به طور دقیق گفت چه آلاینده‌ای باعث بروز سرطان می‌شود.
اما با توجه به مراجعات و تحقیقات صورت ‌گرفته افرادی که در روستاها و شهرستان‌های خوش آب و هوا زندگی می‌کنند کمتر نسبت به افرادی که در شهر زندگی می‌کنند به سرطان مبتلا می‌شوند.
عضو هیات‌مدیره انجمن کلینیکال انکولوژی، مصرف سیگار و قلیان را از دیگر عوامل ابتلا به سرطان بیان کرد و گفت: متاسفانه در کشور ما سیگار به یک عادت زندگی تبدیل شده است که هر روز افزایش پیدا می‌کند. این در حالی است که کشورهای پیشرفته اثرات سوءمصرف سیگار را دریافته‌اند و تلاش می‌کنند این مسأله را کنترل و کاهش دهند که تاکنون نیز موفق عمل کرده‌اند اما در کشور ما روزبه‌روز مصرف سیگار و قلیان درحال افزایش است.
وی درخصوص راه‌های پیشگیری از ابتلا به سرطان بیان داشت: برای پیشگیری از سرطان ابتدا باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم، استفاده از مواد غذایی با کیفیت و ارگانیک، ورزش‌های منظم، غربالگری در دوری از دخانیات از جمله عوامل پیشگیری از سرطان به شمار می‌رود. ضمن این‌که باید مسئولان سیاست‌های لازم را در زمینه پیشگیری و غربالگری از بروز سرطان اتخاذ کنند.


تعداد بازدید :  64