شهروند| با درآمد نفتی دولت قبل میشد برای تمام بیکاران شغل ایجاد کرد. این موضوعی است که مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیسجمهوری اعلام کرد و گفت: آنگونه که آمارها نشان میدهد، تعداد بیکاران از 2میلیون و500هزار نفر در سال 1393 به بیش از سهمیلیون و300هزار نفر در پایان نیمه نخست سال 95 افزایش یافته، این بدان معناست که نرخ بیکاری از 10.6درصد در سال 1393 اکنون به 12.7درصد رسیده است.
او اما رقم هشداردهنده بیکاری را حاصل انباشت تقاضا از سالهای قبل دانسته و گفت: ریشه بیکاری کنونی به ۳۵سال پیش برمیگردد.
نیلی بیان اینکه در نیمه دوم دهه 1380 درآمد ارزی کشور به 845میلیارد دلار رسید، افزود: با این منابع میشد برای همه کسانی که به بازار کار وارد میشوند، شغل ایجاد کرد. این درحالی است که پس از پایان جنگ تا سال 1383، کل درآمد ارزی کشور 630میلیارد دلار بود و برنامهریزان کشور در آن دوره دغدغه کمبود منابع برای ایجاد اشتغال داشتند.
نیلی درحالی که میانگین ایجاد شغل درکشور طی سالهای 75 تا 84 را 638هزار شغل در سال اعلام میکرد، ادامه داد: از سال 1384 تا 1393 بهطور عملی شغلی درکشور ایجاد نشده و میانگین آن سالانه 76هزار شغل بوده است.
بدهی دولت قبل بسیار بیشتر از ١٥٠هزارمیلیارد تومان است
اما این تنها مشاور اقتصادی دولت روحانی نیست که عملکرد دولت قبل را مورد انتقاد قرار میدهد. علی طیبنیا وزیر اقتصاد و دارایی از بدهیهای کلان پرده برداشت که درمقایسه با تولید ناخالص داخلی کشور رقم بالایی دارد.
او که روز گذشته درمراسم رونمایی از نقشه ملی استعلامات مجوزهای کشور و شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی سخن میگفت، اظهار داشت: در ابتدای دولت یازدهم گزارشی به مجلس خبرگان ارایه و بدهی دولت و شرکتهای دولتی ١٥٠هزارمیلیارد تومان اعلام شد؛ درآن زمان نگران بودیم که مبادا عدد را زیاد گفته باشیم، اما بعدا متوجه شدیم که مبلغ بدهی بسیار بیشتر است.
او همچنین بهبود 30 پلهای ایران درفضای کسبوکار را نیز مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه از دستاوردهایی که تا امروز داشتیم، راضی نیستیم، گفت: با شرایط فعلی محیط کسبوکار نمیتوانیم به رشد مطلوبی که موقعیت کشور را درنظام بینالمللی ارتقا بدهد، برسیم.