شماره ۳۹۶ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۴ مهر
صفحه را ببند
اخبار دیپلماسی

در آستانه سفر وزیر دفاع لبنان به تهران: فهرست سلاح‌های پیشنهادی ایران برای ارتش لبنان به دولت این کشور تحویل شد
فهرست سلاح‌های پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران برای ارتش لبنان با هدف افزایش توانایی آن در رویارویی با تروریسم، تحویل دولت این کشور شد. به گزارش ایرنا، اخبار دریافتی همچنین حاکی است که نیازمندی‌های ارتش لبنان براساس فهرستی که «سمیرمقبل» معاون نخست‌وزیر و وزیر دفاع لبنان ارایه خواهد کرد، در تهران مورد بررسی قرار می‌گیرد.
به گزارش ایسنا، وزیر دفاع لبنان در گفت وگو با شبکه المنار لبنان اعلام کرد که در چهارچوب یک سفر رسمی تا ده روز آینده برای بررسی کمک‌های تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران به ارتش لبنان به تهران سفر خواهد کرد. وی گفت که در رأس یک هیأت نظامی متشکل از افسران ارشد ارتش لبنان به تهران می‌رود. «حسین دهقان» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران پیشتر و به‌طور رسمی از همتای لبنانی خود برای سفر به تهران دعوت کرده بود. سمیر مقبل گفت: مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران که با آنان در بیروت دیدار کرده‌ایم، گفته‌اند که این کمک‌های نظامی برای ارتش لبنان «غیرمشروط» است. وی افزود: در تهران جزییات کمک‌های تسلیحاتی را که تهران آماده است به ارتش لبنان ارایه کند، با حضور هیاتی از افسران ارشد مورد بررسی قرار خواهد گرفت. وزیر دفاع لبنان خاطرنشان کرد: دولت لبنان بعد از بازگشت هیأت لبنانی از تهران در جلسه‌ای سلاح‌های پیشنهادی ایرانی برای ارتش لبنان را بررسی و درخصوص آن تصمیم‌گیری می‌کند. «علی شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری در شورایعالی امنیت ملی دوشنبه هفته گذشته در رأس یک هیأت سیاسی و امنیتی به لبنان سفر و در مدت اقامت در این کشور با « تمام سلام» نخست وزیر،«نبیه بری» رئیس مجلس و «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان دیدار و گفت‌وگو کرد. دبیرشورای عالی امنیت ملی بر اعلام آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران برای همکاری‌های دفاعی با لبنان و تجهیز ارتش این کشور به سلاح‌های ایرانی براساس درخواست بیروت تأکید کرد.

اکونومیست گزارش داد
فصلی جدید در روابط ایران و آمریکا در صورت رسیدن به توافق هسته‌ای
اکونومیست در گزارشی نوشت:  اگر آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران از خود نرمش بیشتری نشان دهد و در صورت دست‌یافتن به یک توافق جامع، زمینه آغاز همکاری در بسیاری از زمینه‌ها برای دوطرف فراهم خواهد شد.
به گزارش ایسنا، در این گزارش آمده است: حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران،‌ هفته گذشته در نیویورک اظهار کرد که اگر مقامات غربی واقع‌بین باشند می‌توان به یک توافق جامع درباره مسأله‌ هسته‌ای ایران دست یافت. براین اساس به نظر می‌رسد اگر دو طرف واقعا خواستار رسیدن به توافق باشند، می‌توان انتظار داشت دشمنی مخرب آمریکا و ایران پس از 35‌سال پایان یابد و در این صورت، دو طرف می‌توانند گام بلندی در مسیر حل بحرانی خاورمیانه و نابودی داعش بردارند. روحانی هفته گذشته در نیویورک درباره رسیدن به یک توافق جامع قبل از 24 نوامبر خوشبین بود و به گفته‌ او با اندکی تلاش بیشتر، رسیدن به یک توافق جامع تا قبل از ضرب‌الاجل ممکن خواهد بود. (ادعایی که توسط لاوروف،‌ وزیر امور خارجه روسیه نیز تأیید شده بود و به گفته او، دوطرف به احتمال 95‌درصد به یک توافق جامع درباره برنامه هسته‌ای ایران دست خواهند یافت.) روحانی بارها تأکید کرده است که در صورت رسیدن به یک توافق جامع درباره برنامه هسته‌ای کشورش بدون‌شک روابط آمریکا و ایران تغییر خواهد کرد و طبق گفته‌ او، دو کشور در زمینه‌های زیادی در آینده می‌توانند با یکدیگر همکاری داشته باشند. در ادامه این گزارش آمده است: پیام روحانی کاملا واضح بود؛ اگر آمریکا در مذاکرات هسته‌ای از خود نرمش بیشتری نشان دهد و دو طرف به یک توافق جامع دست یابند، زمینه آغاز همکاری در بسیاری از زمینه‌ها برای دوطرف فراهم خواهد شد.براین اساس در صورت حل نشدن مسأله هسته‌ای ایران، نباید از ایران انتظار داشت که به ائتلاف آمریکا و کشورهای عربی در مبارزه علیه داعش بپیوندند. مقامات ایرانی بارها تأکید کرده‌اند که ایران در مبارزه با داعش روش خود را دارد، به‌طوری که مردم عراق را برای مقابله با داعش مسلح می‌کند، مقامات ایرانی معتقدند که مبارزه با داعش را باید به مردم عراق سپرد و حملات هوایی آمریکا داعش را نابود نخواهد کرد. ایران همچنین قادر به انجام اقدامات موثر دیگری نیز در عراق خواهد بود؛ به‌طوری که هنگامی که ایران از نوری مالکی، نخست‌وزیر پیشین عراق برای ماندن در قدرت حمایت نکرد و از او خواست تا کناره‌گیری کند او به سرعت استعفا کرد. ایران قادر خواهد بود در تشکیل دولت جدید حیدرالعبادی با مشارکت همه اقوام عراق مثل کرد،‌ شیعه و سنی نقش مهمی داشته باشد.
با وجود این‌که حسن روحانی و لاوروف مدعی شده بودند که دو طرف پیشرفت‌های قابل‌توجهی دراین‌باره داشته‌اند با توجه به خوشبین نبودن مذاکره‌کننده‌های آمریکایی، به نظر نمی‌رسد در روند مذاکرات پیشرفت خاصی حاصل شده باشد.


تعداد بازدید :  169