شماره ۳۹۶ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۴ مهر
صفحه را ببند
د‌یار

بزرگداشت استاد پورعطایی در مشهد برگزار می‌شود
خراسان داغدار بزرگمرد موسیقی مقامی
غلامعلی پورعطائی بزرگمرد موسیقی مقامی کشور به دیار باقی شتافت و خراسان را داغدار راوی نوای «نوایی نوایی» کرد.  به‌گزارش مهر، غلامعلی پورعطائی بزرگمرد موسیقی مقامی کشور در بیمارستان امام رضا(ع) به دیار باقی شتافت. حمید طباطبایی معاون هنری ارشاد خراسان‌رضوی درخصوص این هنرمند بلندآوازه کشور عنوان کرد:  غلامعلی پورعطائی یکی از هنرمندان نخبه در موسیقی مقامی و استادی بود که سال‌ها برای اشاعه این موسیقی زحمت‌های فراوانی کشیده بود. وی ابراز کرد: مراسم تشییع جنازه هنرمند موسیقی مقامی کشور صبح دوشنبه ساعت 9 از محل مجتمع فرهنگی و هنری امام رضا(ع) انجام می‌شود. طباطبایی افزود: به‌طور معمول هنرمندان در قطعه هنرمندان بهشت رضا دفن می‌شوند ولی هنوز برای محل تدفین این هنرمند با خانواده ایشان صحبتی نشده که بعد از مشخص شدن نظر خانواده استاد پورعطائی محل دفن و مراسم بعدی به اطلاع خواهد رسید.

باران جزایر دریاچه ارومیه را سیراب کرد
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی گفت: بارش اولین باران پاییزی، جزایر دریاچه ارومیه را سیراب و وضع پوشش گیاهی را تا حدودی ترمیم کرده است.  حسن عباس‌نژاد در گفت‌وگو با ایرنا افزود: با توجه به ساخت تأسیسات جمع‌آوری نزولات آسمانی در جزایر اشک و کبودان دریاچه ارومیه، بارش پاییزه از طریق سیستم‌های احداثی در آب‌انبارهای این جزایر ذخیره می‌شود. وی گفت: این اقدام گامی در جهت مدیریت منابع آب و برون‌رفت حیات‌وحش از مشکلات کم‌آبی در جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه است. وی اظهار کرد: انتقال آب با استفاده از خودرو، شناور و به‌صورت دستی از طریق سواحل دریاچه ارومیه به جزیره اشک در تابستان امسال انجام شد که با آغاز فصل پاییز و بارندگی‌های خوب روزهای اخیر این روند متوقف شده است. مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌غربی گفت: برای جلوگیری از خروج گوزن‌های زرد و حفاظت از این گونه باارزش، 14 آب‌انبار و آبشخور جدید در جزیره اشک دریاچه ارومیه پیش‌بینی شده که اکثر این آب‌انبارها آبگیری شده است. عباس‌نژاد افزود: گوزن زرد اکنون از وضع زیستگاهی مطلوب و زاد و ولد خوبی برخوردار است و براساس آخرین مشاهدات و سرشماری‌ها، بیش از 250 رأس آن در جزایر دریاچه وجود دارد.

«سالک» در سمنان دو رقمی شد
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی سمنان با اشاره به این‌که تاریخچه بیماری سالک در استان سمنان به سال‌های 78 و قبل از آن بر می‌گردد، گفت: روند رو به رشد بیماری سالک در شهرها و روستاهای استان سمنان از‌سال 78 آغاز شد. دکتر محمدناصر رهبر در گفت‌وگو با ایسنا افزود: امروزه آمار و اطلاعات، کاهش چشمگیر بروز این بیماری در شهرها و روستاهای استان سمنان را نشان می‌دهد و روند کاهشی در دو‌سال اخیر بسیار چشمگیر بوده است، به‌طوری که می‌توانیم بگوییم تعداد بیماران سالک در استان سمنان دو رقمی شده است. وی با بیان این‌که بیماری سالک فقط بُعد انسانی ندارد، ادامه داد:  در بروز این بیماری که بر اثر گزیدگی یک نوع پشه خاکی اتفاق می‌افتد، موش و سگ به‌عنوان مخزن میکروب و پشه خاکی نیز به‌عنوان ناقل میکروب وجود دارند. دکتر رهبر اضافه کرد: به همین دلیل است که بیماری سالک مانند بسیاری از بیماری‌ها نیست که به راحتی قابل نابودی و از بین رفتن باشد، چون حیوانات مخزن و ناقل این بیماری هستند و همین باعث شده است که مبارزه و کنترل این بیماری سخت باشد.دکتر رهبر با بیان این‌که کنترل و پیشگیری در بیماری سالک بسیار حایز اهمیت است، افزود: در همین رابطه آموزش و آگاه‌سازی مردم مناطق روستایی و شهری، استفاده از تجهیزات خاصی نظیر قلم دافعه برای جلوگیری از گزیدگی جهت پیشگیری و کنترل بیماری، لانه کوبی، سم‌ریزی و... در مناطقی که با تجمع حیوانات ناقل بیماری مواجه هستیم، درمان رایگان بیماران در مراکز بهداشتی و خانه بهداشت و... ازجمله اقداماتی است که از سوی دانشگاه علوم پزشکی سمنان انجام شده است.وی با اشاره به این‌که بیشترین مورد از بیماری سالک در مناطق روستایی شهرستان دامغان وجود داشته است، گفت: امیریه دامغان یکی از مناطق آلوده در استان سمنان بود که خوشبختانه امروز با اقدامات موثر درخصوص کنترل و پیشگیری، موردی از بیماری سالک در آن دیده نمی‌شود.مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سالک روستایی و سالک شهری را دو نوع از این بیماری در مناطق روستایی و شهری عنوان کرد و گفت: موش به‌عنوان مخزن بیماری سالک روستایی و سگ به‌عنوان مخزن بیماری سالک شهری شناخته می‌شوند، در استان سمنان، مناطقی از دامغان و روستاهای اطراف آن سالک روستایی و در شهرستان شاهرود نیز سالک شهری وجود دارد.دکتر رهبر ادامه داد: بحث مبارزه با حیواناتی مانند موش‌ها، سگ‌ها و پشه خاکی به‌عنوان مخزن و ناقل بیماری سالک در درمان و پیشگیری از این بیماری، بسیار حایز اهمیت است.


تعداد بازدید :  195