شماره ۳۹۳ | ۱۳۹۳ سه شنبه ۸ مهر
صفحه را ببند
برای نخستین‌بار در کشور
رشته نانو سرامیک در دانشگاه علمی - کاربردی توس چینی ایجاد شد

مدیرعامل کارخانجات توس چینی گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران دانشگاهی و صنعتی، آموزش کاربردی در مراکز علمی کشور است و همواره عدم تحقق این مهم به‌عنوان یکی از علل بیکاری مطرح می‌شود.
مهدی کاملان در مراسم آغاز به تحصیل دانشجویان رشته نانو سرامیک مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علمی - کاربردی این مجموعه افزود: آموزش تئوریک در حوزه تولید و صنعت هیچگاه مورد قبول دست‌اندرکاران این مجموعه نبوده و کشورهای پیشرفته دانش و کار را تلفیق کرده‌اند تا تحصیلات دانش‌آموختگان هرچه بیشتر کاربردی‌تر شود.
وی ادامه داد: بی‌تردید یکی از مزیت‌های دانشگاه‌های علمی - کاربردی نزدیکی خط تولید با کلاس درس است به این معنا که دانشجو شرایط و فرصت آزمایش عملی آنچه را که به صورت تئوری در کلاس آموخته دارد و در نهایت همزمان با افزایش دانش در یک رشته توان کارگاهی و عملی آنان نیز ارتقا می‌یابد.
وی اظهار داشت: برهمین اساس رشته نانو سرامیک برای اولین بار در کشور در این مجموعه ایجاد شده است تا افرادی تربیت شوند که ضمن مهارت آموزش در بخش صنعتی، جدید‌ترین علوم روز دنیا در حوزه نانو را نیز بیاموزند.
همچنین در مرکز تحقیقاتی و آزمایشگاهی توس چینی از اساتید مجرب این رشته دعوت به عمل آمده تا بتوانیم در آینده نزدیک نیاز فنی و علمی کشور در این بخش را مرتفع کنیم.

صنعت دانش محور
رئیس دانشگاه علمی- کاربردی توس چینی نیز در این مراسم گفت: ایجاد رشته‌های مرتبط با سرامیک و چینی در یکی از قطب‌های اصلی این صنعت در کشور نیاز اساسی بود.
دکتر ابراهیم رضوانی افزود: یکی از ویژگی‌های دنیای امروز تحول سریع آن در تمام بخش‌ها است وتنها کسانی توان ادامه فعالیت و رقابت در رسته کاری خود را خواهند داشت که به علوم روز مجهز شوند.
وی اظهار داشت: مجموعه توس چینی نیز با درک دقیق این موضوع از‌ سال 91با ایجاد دانشگاه علمی -کاربردی در تلاش است تا به جدید‌ترین روش‌های علمی تولید از طریق تربیت دانشجویان متخصص در صنعت سرامیک و چینی دست یابد.
وی ادامه داد: این دانشگاه با جذب دانشجو در 3رشته مقطع کاردانی فعالیت خود را آغاز کرد، اما با گذشت تنها 2سال، اکنون موفق شده‌ایم در مقطع کارشناسی ارشد 8دانشجو جذب کنیم که نشان از همت مدیران این مجموعه برای تبدیل شدن به یک قطب تولیدی علمی است.
رضوانی با اشاره به سهم بیش از 40‌درصدی خراسان‌رضوی در صنعت سرامیک و چینی کشور گفت: همین امر ایجاب می‌کند تا در کنار وجود واحدهای صنعتی مرکزی نیز برای به روز رسانی علم مدیران و فعالان این رشته وجود داشته باشد که بی‌تردید آموزش نانو سرامیک می‌تواند گامی موثر در این بخش باشد.
وی افزود: رقابت در دنیای امروز باید همراه با علم روز باشد البته علمی که درون‌زا بوده و توأم با عمل است چرا که یک تکنولوژی جدید را بدون درک دقیق از آن نمی‌توان به صنعت تزریق کرد و اگر صنعتی دانش محور نباشد محکوم به شکست است.
رضوانی در توضیح رشته نانو سرامیک این دانشگاه نیز گفت: در این ترم 8 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد نانو سرامیک مشغول به تحصیل می‌شوند و 8 پروژه برای ورود همزمان به صنعت نانو سرامیک تعریف شده که یکی از آنها تولید ظروف هتلی است.
از سوی دیگر 20واحد عملی نیز برای دانشجویان درنظر گرفته شده تا آموخته‌های خود را در خط تولید بروز دهند.  

 


تعداد بازدید :  131