شماره ۹۸۰ | ۱۳۹۵ يکشنبه ۹ آبان
صفحه را ببند
بازداشت باند جیب‌برهای «بی‌آرتی»

شهروند|  باند حرفه‌ای جیب‌برها که در خطوط «بی‌آرتی» دست به سرقت می‌زدند، از سوی پلیس پایتخت بازداشت شدند. پنجم خرداد امسال مردی به کلانتری رفت و در شکایتی به ماموران اعلام کرد که در خط اتوبوسرانی ولیعصر - ونک مورد سرقت به شیوه جیب‌بری قرار گرفته است. این مرد به ماموران گفت: «جیب‌برها را شناسایی و آنها را دقایقی پیش در پارک ساعی مشاهده کرده است. »
ماموران نیز پس از اعلام این موضوع و با راهنمایی شاکی پرونده به پارک ساعی رفتند و موفق به دستگیری 3 جیب‌بر حرفه‌ای شدند. با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع «جیب‌بری» و به دستور بازپرس شعبه پنجم دادسرای ناحیه 34 تهران، پرونده برای رسیدگی در اختیار پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران قرار گرفت.
کارآگاهان در این مرحله متوجه شدند که شاهین و میلاد به همراه علی‌اکبر در ایستگاه‌های «بی‌آر‌تی» اقدام به جیب‌بری می‌کنند.
علی‌اکبر در اعترافاتش گفت: «من در کار خرید و فروش موادمخدر هستم و شاهین از من مواد می‌خواست که در محل قرار حاضر شدم. به همین دلیل ماموران مرا نیز به‌عنوان جیب‌بر
 دستگیر کردند.»
هر سه متهم به دستور بازپرس شعبه پنجم پس از اعتراف به جیب‌بری‌هایشان روانه زندان شدند.
روز چهارم مردادماه مردی در تماس با پلیس 110 علام کرد که جوان جیب‌بری را هنگام سرقت در ایستگاه «بی‌آرتی» دستگیر کرده است و در همین راستا تیمی از ماموران کلانتری 103 گاندی در محل حاضر شدند و جیب‌بر جوان را
دستگیر کردند.
این مالباخته نیز پس از حضور در پایگاه سوم پلیس آگاهی در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: «قصد سوار شدن به اتوبوس را داشتم که ناگهان احساس کردم دست کسی داخل جیبم است. در این لحظه مشاهده کردم پسر جوان پول‌هایم را که 300‌هزار تومان بود از جیبم بیرون کشید و پا به فرار گذاشت. با فریادهای دزد دزد، از مردم درخواست کمک کردم که موفق به دستگیری او شدیم.»
«ساسان» که در برابر مدارک و شواهد پلیس قرار داشت در اعترافاتش به کارآگاهان گفت: «مدتی پیش برای خرید مواد با مردی به نام علی‌اکبر آشنا شدم و فهمیدم او با جیب‌برهای زیادی در ارتباط است، به همین خاطر از طریق علی‌اکبر با شاهین آشنا شدم. به خاطر اعتیادم نیاز به پول داشتم، برای همین همراه علی‌اکبر و شاهین به ایستگاه‌های اتوبوسرانی می‌رفتیم و اقدام به جیب‌بری می‌کردیم.»
با آغاز رسیدگی به پرونده، کارآگاهان پی بردند که علی‌اکبر و شاهین روز پنجم خردادماه به اتهام جیب‌بری دستگیر شده‌اند اما پس از تأمین قرار از زندان آزاد شدند و مجددا سرقت‌های خود را از سر گرفتند.
ماموران در ادامه رسیدگی به پرونده‌های جیب‌بری روز دوم مهرماه متوجه شدند مردی با در دست داشتن چک سرقتی که از ایستگاه بی‌آرتی از مردی دزدیده به بانک مراجعه کرده است. کارآگاهان با مراجعه به بانک منصور را که یک‌بار به اتهام جعل و کلاهبرداری به زندان رفته بود در بانک دستگیر کردند.
منصور در همان ابتدا لب به اعتراف گشود و به ماموران گفت: «با همدستی علی‌اکبر در ایستگاه بی‌آرتی جیب‌بری می‌کردم که امروز برای نقد کردن چک برگ سرقتی به بانک مراجعه کردم که دستگیر شدم.»
کارآگاهان در این مرحله با اقدامات فنی و پلیسی موفق شدند مخفیگاه 2 متهم تحت تعقیب را در یکی از باغ‌های ورامین شناسایی کنند و روز بیستم مهرماه این متهمان دستگیر شدند.
شاهین و علی‌اکبر در تحقیقات ابتدایی خود را بی‌گناه معرفی کردند اما وقتی شنیدند همدستانشان آنها را لو داده‌اند، لب به اعتراف گشودند.
علی‌اکبر که از سوی چند نفر از طعمه‌هایشان شناسایی شده بود به کارآگاهان گفت: «من با همه جیب‌برها در ارتباط هستم و به آنها مواد می‌فروشم و گاهی اوقات نیز با آنها سوار بی‌آرتی می‌شوم اما تا حالا دست در جیب کسی نکرده‌ام و به همین خاطر همه افراد مرا به‌عنوان همدستشان لو داده‌اند. رئیس باند من نیستم.»
سرهنگ محمد نادربیگی، رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران، با اشاره به کاهش میزان سرقت‌ها به شیوه جیب‌بری پس از دستگیری این باند 5 نفره گفت: «پس از دستگیری این باند حرفه‌ای و سابقه‌دار در زمینه جیب‌بری، شاهد کاهش چشمگیر جیب‌بری در ایستگاه‌ها و اتوبوس‌های خطوط BRT  شهر تهران هستیم.»
رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران در ادامه صحبت‌هایش گفت: «با توجه به سوابق متعدد متهمان در ارتکاب سرقت به شیوه جیب‌بری، شناسایی ده‌ها مالباخته و اعتراف متهمان به ده‌ها سرقت و جیب‌بری، از افرادی که در ایستگاه‌های «بی‌آرتی» هدف جیب‌بری قرار گرفته‌اند، دعوت می‌شود تا برای طرح و پیگیری شکایات خود به نشانی پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران مراجعه کنند.»


تعداد بازدید :  147