شماره ۳۸۰ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۴ شهريور
صفحه را ببند
کشف اسرار ژنتیکی قهوه

محققان با رمزگشایی از ژنوم قهوه، به رازهای ژنتیکی پی برده‌اند که می‌توان با استفاده از آنها طعم قهوه را بهتر کرد.   
به گزارش رویترز، یک گروه بین‌المللی از دانشمندان با همکاری محققان دانشگاه بوفالو در آمریکا برای اولین‌بار با کشف ژنوم توالی داده شده گیاه قهوه، به ویژگی‌های ژنتیکی دست یافتند که با استفاده از آنها می‌توان انواع جدید قهوه را پرورش داد.   به‌گفته محققان، این‌ گونه‌های جدید قهوه می‌توانند خشکسالی، بیماری و آفات را تحمل کنند و ضمن برخورداری از سطح بالای کافیین طعم بهتری داشته باشند.  
در این مطالعه، دانشمندان گونه گیاه
 Coffea canephora را که 30‌ درصد قهوه جهان را تشکیل می‌دهد، بررسی کردند.  
این قهوه نسبت به قهوه عربیکا (Arabica) در درجه دوم اهمیت قرار دارد.  
قهوه عربیکا طعم ملایم‌تری دارد و اکنون تحقیقات جداگانه‌ای روی ژنوم آن درحال انجام است.   گیاه قهوه دارای مجموعه‌ای از آنزیم‌های دخیل در تولید کافیین است.   
کافیین بخش عمده جذابیت قهوه را تشکیل می‌دهد و محققان متوجه شدند که آنزیم‌های کافیین گیاه قهوه، مستقل از آنزیم‌های کاکائو و چای تکامل یافته‌اند.  
این مطالعه نشان داد، قهوه در مقایسه با گیاهان دیگر، دارای مجموعه بیشتری از ژن‌های مرتبط با ترکیباتی است که در رایحه و تلخی دانه‌های آن نقش دارند.  
دانشمندان می‌گویند: اندازه ژنوم گیاه قهوه متوسط است و حدود 25‌هزار و 500 ژن مسئول تولید پروتیین‌های مختلف را در خود جای داده است.   قهوه یکی از ارزشمندترین محصولات کشاورزی است و روزانه 25/2‌میلیارد فنجان از این نوشیدنی در سراسر جهان نوشیده می‌شود.  جزییات این مطالعه در نشریه Science
منتشر شد. 


تعداد بازدید :  62