شماره ۳۷۷ | ۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۰ شهريور
صفحه را ببند
مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت با انتقاد از نظارت وزارت بهداشت بر محصولات غذایی:
گوشت گاو را رشته می‌کنند، جای زعفران می‌فروشند

فارس| وزارت بهداشت هیچ نظارتی بر محصولات غذایی خام ندارد. این انتقادی است که مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، از این وزارتخانه کرده است. او به نمونه‌ای از نبود این نظارت‌ها اشاره می‌کند: «مواردی بوده که گوشت گاو را رشته‌رشته کرده، رنگ می‌زنند و به جای زعفران می‌فروشند یا با رنگ‌ها و مواد افزودنی غیرمجاز، زعفران تقلبی درست می‌کنند.» به گفته حسین رستگار با بیان این‌که در مشهد هزاران نوع زعفران وجود دارد که اغلب آنها فله‌ای هستند، اما وزارت بهداشت نظارتی روی آنها ندارد، ادامه می‌دهد: «وزارت بهداشت فقط زعفران‌های بسته‌بندی‌شده‌ای را که آرم وزارت بهداشت یا سازمان غذا و دارو روی آن باشد تأیید می‌کند و بر ‌آن نظارت دارد، متاسفانه این وزارتخانه هیچ نظارتی بر محصولات خام فرآوری‌نشده ندارد و مسئولیت آن برعهده سازمان دامپزشکی و وزارت جهاد کشاورزی است. اما اگر به کنسرو یا محصول فرآوری‌شده تبدیل شد، سازمان غذا و دارو مسئولش است.» او تأکید می‌کند: «حتی در ارتباط با کنسروها هم ما با موارد تقلب مواجه بوده‌ایم، در برخی از کنسروها میزان جیوه و فلزات سنگین بالا بوده که با آنها برخورد کرده‌ایم.» به گفته او، محصولات غذایی موجود در بازار تنوع و تعدد بسیار زیادی دارند. تعداد زیادی از آنها برای آزمایش به آزمایشگاه مرجع سلامت ارجاع داده می‌شوند و ما بعد از آزمایش آن نتیجه را به دانشگاه علوم پزشکی مربوطه اعلام می‌کنیم تا اگر تخلفی باشد با آن برخورد کنند.  مدیرکل آزمایشگاه مرجع سلامت ادامه می‌دهد: «در مورد محصولات غذایی با مسائل بسیار زیادی مواجه هستیم. استفاده از رنگ‌ها و مواد افزودنی غیرمجاز یکی از موارد شایع است. برای نمونه چند وقت پیش حاجی‌هایی که از عربستان آ‌مده بودند نوعی زعفران تقلبی با خود آورده بودند که آزمایش‌های وزارت بهداشت تقلبی بودن آن را ثابت کرد.»


تعداد بازدید :  205