شماره ۳۷۴ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۷ شهريور
صفحه را ببند
وزیر امور خارجه:
آمریکا فهم جدی از میزان خطر داعش ندارد

محمدجواد ظریف گفت: احساس می‌کنم هنوز تصمیم جدی و فهم و درک جدی از میزان این خطر ایجاد نشده که آمریکایی‌ها وارد حرکت جدی علیه این گروه شوند. به گزارش ایسنا، وزیر امورخارجه کشورمان درباره همکاری ایران با آمریکا در مبارزه با داعش گفت:  آمریکایی‌ها تا امروز به خاطر معیارهای دوگانه‌ای که داشتند خیلی در این بحث جدی نبودند.  آنها مدت‌ها در سوریه از داعش به اشکال مختلف حمایت کردند و الان نمی‌توانند تصمیم بگیرند با شعارهایی که پشت سر هم مطرح و خودشان را گرفتار آن کردند چه‌کار کنند.  وی افزود:  این گروه خطرناکی است که یک روز خطر آن متوجه عراق بود بعد به سوریه و دوباره به عراق پرداخته و فردا این خطر متوجه سایر کشورهای منطقه و شاید سراسر منطقه باشد.  احساس می‌کنم هنوز تصمیم جدی و فهم و درک جدی از میزان این خطر ایجاد نشده که آمریکایی‌ها وارد حرکت جدی علیه این گروه شوند. وزیرخارجه با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران از ابتدا متوجه این خطر بوده، خاطرنشان کرد: این‌که رئیس‌جمهوری‌ سال گذشته پیشنهاد جهان علیه خشونت و افراط را بیان کرد با عنایت به شناخت واقع‌بینانه از این خطر بود.  
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در کنفرانس خبری مشترکش با وزیر خارجه دانمارک، گفت: در زمینه افراطی‌گری نیاز به حرکت بین‌المللی داریم و از همه کشورها در این خصوص خواستار ارایه راه‌حل جدی هستیم. محمدجواد ظریف، ظهر یکشنبه در یک نشست خبری مشترک با مارتین لیدگارد، وزیر امور خارجه دانمارک که در مجتمع کو‌ه‌سر مشهد برگزار شد، طی کنفرانس خبری با خبرنگاران، گفت: از این‌که پس از 10‌سال وزیر امور خارجه دانمارک به ایران سفر کرده بسیار خوشحالیم.  
او با بیان این‌که ایران روابط 80ساله با دانمارک دارد، تصریح کرد: این روابط در زمینه‌های مختلف وجود دارد و ما امروز درخصوص مسائل منطقه و خطر افراطی‌گری با یکدیگر گفت‌وگو و تبادل‌نظر کردیم. وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این‌که سیاست دولت تدبیر و امید در دیپلماسی، سیاستی همه‌جانبه و معطوف به تمام نقاط جهان است، خاطرنشان کرد: گرچه ما در دیپلماسی معطوف به یک منطقه نیستیم اما همیشه همسایگان ما دارای اولویت بوده‌اند.  
ظریف ادامه داد: اولویت روابط ایران در منطقه شامل آسیای میانه و قفقاز است که دارای تاریخ و فرهنگ مشترک با ایران هستند و درحال حاضر هم با مشکل تندروی و افراط دست و پنجه نرم می‌کنند.  
ظریف در پاسخ به این سوال که آیا شما از حملات آمریکا علیه داعش حمایت می‌کنید؟ گفت:  ما در زمینه افراطی‌گری نیاز به حرکت بین‌المللی داریم و از همه کشورها در این خصوص خواستار ارایه راه‌حل جدی هستیم تا بتوانیم این مشکل را ریشه‌کن کنیم. برای نابودی داعش صرفا نیاز به ابزار نظامی نداریم. وی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای کشورمان نیز تصریح کرد: در ملاقات‌هایی که با سران کشورهای گروه 1+5 داشتیم تلاش ما این بود که از طریق گفت‌وگو موضوع هسته‌ای را حل کنیم و همه دنیا شاهد این واقعیت بود که ایران به دنبال حل مسأله است.  امکان ایجاد فضای امنیتی وجود ندارد و ما کماکان به دنبال رسیدن به راه‌حلی جامع هستیم.  
ظریف به فعالیت‌های گروهک‌های تروریستی داعش و جبهه النصره اشاره کرد و افزود: فکر می‌کنم تمام کشورهای دنیا متوجه این موضوع شده باشند که چنین گروهک‌هایی به دنبال دموکراسی نیستند. اما در مورد سوریه دیدگاه ما با سایر دوستانمان متفاوت است. ما با وزیر امور خارجه دانمارک امروز در این زمینه صحبت کردیم. خبرنگاری دانمارکی از وزیر امور خارجه سوال کرد برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که آیت‌الله خامنه‌ای اجازه همکاری با آمریکا در مقابله با داعش را صادر کرده‌اند، آیا شما این مسأله را تأیید می‌کنید؟ که ظریف در پاسخ گفت: آن گزارش‌ها دقیق نیست و دفتر مقام معظم رهبری و وزارت امور خارجه چنین گزارش‌هایی را رد کرده‌اند.  او در رابطه با مذاکرات ایران و دانمارک درباره حقوق بشر نیز گفت: ما آمادگی هرگونه گفت‌وگوی صریح و باز را در این زمینه با طرف مقابل خود داریم.  در انتخابات ریاست‌جمهوری 73‌درصد از مردم ایران شرکت کردند که از میان 6 نامزد انتخاباتی به معتدل‌ترین آنها رأی دادند.  ما در رابطه با حقوق بشر آماده مذاکره هستیم. 


تعداد بازدید :  63