شماره ۳۷۴ | ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۷ شهريور
صفحه را ببند
علت کمردرد از دیدگاه طب سنتی

|  غلامرضا کردافشاری  |   متخصص طب سنتی   |

علت کمر درد می‌تواند سوء مزاج ساده در قسمتی از بدن باشد مثلا ممکن است فرد روی زمین سرد دراز کشیده باشد و پس از بلند شدن احساس درد در کمر و ستون فقرات کند.  
در این حالت وی دچار سوء مزاج ساده سرد و   کمردرد شده است اما در سوء مزاج مادی، از نظر طب سنتی بلغم در ستون فقرات تجمع می‌یابد یا از قسمت‌های دیگر بدن به آن‌جا می‌ریزد در نتیجه عضلات کمر را درگیر می‌کند.  
در نوع دیگر ممکن است تجمع باد در آن محل، باعث ایجاد درد شده باشد. گاهی نیز به دلیل برداشتن بار سنگین، حرکات نادرست و قوز کردن، درد پشت و کمر در فرد ایجاد می‌شود.  
گاهی نیز کمر درد مشارکتی است یعنی درد کلیه، بیماری‌های رحم و حتی برخی بیماری‌های ریه باعث احساس درد در کمر می‌شوند.  
اگر درد همراه با احساس سنگینی در کمر نباشد و با انجام ماساژ و ورزش کم شود یا در حالت استراحت در شب و با سرما افزایش یابد علتش سوء مزاج سرد ساده است.  
اما اگر درد همراه با احساس سنگینی موضعی باشد و بیمار قبل از شروع درد مواد غذایی سرد را مصرف کرده باشد به دلیل تجمع بلغم است.  
همچنین اگر درد جا به جا شود و احساس سنگینی در کمر کمتر باشد و درد بیمار با گرم کردن و بستن کمر کمتر شود به دلیل تجمع باد در آن ناحیه است.  
در کمر درد با علت مزاج سرد باید مصرف ماست، دوغ و کشک کاهش یافته و به جای آن مخلوط آب و عسل و گوشت شترمرغ بیشتر شود البته مصرف جوجه مرغ و پرندگان نیز مفید است.   در غذاها نیز از ادویه‌های گرم مانند زیره، دارچین، زعفران و رازیانه استفاده کنند.  
سبزی‌هایی مثل شنبلیله، شوید، جعفری و ماش برای آنها مفید است اما در کمردرد ناشی از بلغم بهتر است غذاهای حاوی گشنیز، اسفناج، غوره، سماق و زرشک استفاده شود البته مصرف کدو، شربت آلو و آب انار نیز توصیه می‌شود.   در درد کمر ناشی از فعالیت‌های سخت استراحت کردن و مالیدن روغن‌های گرم توصیه می‌شود و می‌توانند حریره‌ای از ماش و شیره بادام استفاده کرده و شربت آلو و تمرهندی نیز مصرف کنند.  
در درد کمر ناشی از باد باید مصرف مواد غذایی و میوه‌های نفاخ کمتر شود و غذاهای حاوی ادویه زیره و  رازیانه بیشتر استفاده شود. 


تعداد بازدید :  161