شماره ۷۲۹ | ۱۳۹۴ يکشنبه ۱۵ آذر
صفحه را ببند
رئیس سازمان غذا و دارو:
استفاده از جوهر قند در نان ممنوع است

شهروند| رئیس سازمان غذا و دارو گفت: «استفاده از جوهر قند در نان ممنوع است و هرکسی این کار را انجام دهد، قطعا مرتکب خیانت بزرگی شده است.» رسول دیناروند با اعلام این خبرگفت: «در این چند ساله اخیر دستگاه‌های نظارتی قوی‌تر شده‌اند و برخورد آنها با تخلفات با جدیت صورت می‌گیرد و وضع نظارت بر محصولات سلامت‌محور بسیار بهتر شده است ولی این سازمان نمی‌تواند نظارت دقیقی بر فعالیت تولیدکنندگان سنتی داشته باشد.» او افزود: «با توجه به نظارت‌هایی که صورت می‌گیرد و حساسیتی که مردم دارند و در نتیجه کمک دولت، درجهت ارتقای کیفیت و سلامت فرآورده‌های غذایی درکشور پیش می‌رویم.» دیناروند ادامه داد: «کالاهایی که مجوز از سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت دارند را با اطمینان مصرف کنند و به خاطر این‌که سلامت مردم همواره در اولویت‌های سازمان غذا و دارو است، اگر واحدهایی که مجوز داشته باشند، کوچکترین تخلفی را انجام دهند با جدیت با آنها برخورد می‌شود.» رئیس سازمان غذا و دارو با بیان این‌که «جوهر قند» خطرناک و استفاده از آن در نان ممنوع‌المصرف است، دراین‌باره گفت: «عوارض جوهر قند ساده نبوده و مصرف آن ممنوع است. باید توجه کرد که جوش‌شیرین ممنوع‌المصرف نیست و مسمومیت ایجاد نمی‌کند، اما نباید در نانوایی‌ها استفاده شود و موارد مصرف آن در جاهایی ضروری است؛ اما جوهر قند اصلا نباید مصرف شود.» دیناروند ضمن ابراز تأسف نسبت به استفاده از جوهر قند در برخی نانوایی‌ها برای نرم و سفیدشدن نان‌های نازک گفت: «اگر کسی از جوهر قند استفاده کند، واقعا خیانت مرتکب شده است البته معمولا نانوایی‌هایی که مجوز دارند، کمتر این کار را انجام می‌دهند؛ اما گاهی کسانی که نان‌هایی شبیه به نان محلی که نازک و نرم است، عرضه می‌کنند، از این ماده استفاده می‌کنند. دراین‌باره گاهی استفاده از جوهر قند دیده شده و توصیه ما به تمام کسانی که در تهیه و توزیع این نان‌ها هستند، این است که واقعا مراقبت کنند که این کار انجام نشود.» او با بیان این‌که سازمان غذا و دارو نظارت مستقیمی بر نانوایی‌های سنتی و محلی ندارد، گفت: «نظارت ما بر فعالیت نانوایی‌های صنعتی است. درحوزه نان‌های سنتی اداره بهداشت محیط وزارت بهداشت نظارت دارند و به‌طور مستمر هم از نظر محیط نانوایی کنترل‌های لازم را انجام می‌دهند و هم نمونه‌برداری می‌کنند که نمک از حد مجاز بالاتر نباشد یا در نانوایی‌ها از جوش‌شیرین یا جوهر قند استفاده نشود.»


تعداد بازدید :  265