شماره ۳۶۹ | ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۱ شهريور
صفحه را ببند
غربالگری سلول‌های سرطانی با امواج صوتی

دانشمندان دانشگاه ام‌آی‌تی، کارنگی ملون و دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا روش جدیدی را برای جداکردن سلول‌ها با استفاده از یک طول موج ملایم ارایه داده‌اند.  
می‌توان از این شیوه برای غربالگری خون یک بیمار و همچنین ایزوله‌کردن سلول‌های تومور در بیماری‌هایی مانند سرطان استفاده کرد.  
روش ابداعی شامل قراردادن دو مبدل صوتی روی هر یک از طرفین یک ابزار مجهز به میکرومایع است.  هر مبدل موج صوتی ایجاد می‌کند و زمانی که این امواج به یکدیگر برخورد می‌کنند، برای تشکیل‌دادن یک موج منفرد در کانال مایع عبورکننده از درون ابزار ترکیب می‌شوند.  
هنگامی که سلول‌های غیرمعمول از میان کانال مایع می‌گذرند و به نقاط فشاری که توسط موج صوتی خلق شده‌اند، برخورد می‌کنند، به یک طرف کانال هل داده شده تا از توده سلول‌های عادی همراهشان جدا شوند.  میزان انحراف ایجاد شده توسط موج به ویژگی‌های سلول مانند اندازه و تراکم بستگی دارد.  
یکی از مزایای استفاده از صوت برای جداسازی سلول‌ها این است که فرآیند جداسازی بسیار ملایم انجام می‌گیرد و در مقایسه با شیوه‌های کنونی هیچ خطری برای سلول ایجاد نمی‌کند.  
نتایج آزمایشات انجام‌شده روی ابزار جدید بسیار مثبت بوده و دانشمندان درحال ثبت اختراع خود هستند.  آنها به دنبال انجام آزمایش‌های بیشتر ابزار ابداعی روی نمونه‌های خون بیماران سرطانی هستند تا تداوم دقت آن در شرایط زمان واقعی را بیازمایند.  
جزییات این مطالعه در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شد. 


تعداد بازدید :  116