شماره ۵۸۹ | ۱۳۹۴ سه شنبه ۲۶ خرداد
صفحه را ببند
گاز ناشی از قرص برنج علت مسمومیت زائران عربستانی

حسین ذوالفقاری درباره آخرین نتایج تحقیقات در مورد حادثه مسمومیت شماری از اتباع عربستانی در مشهد گفت: در پی بررسی‌هایی که صورت گرفت، از نظر آزمایشگاهی معلوم شد که علت مسمومیت زائران عربستانی در مشهد، انتشار گاز ناشی از قرص برنج بود.
به گزارش ایسنا، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تصریح کرد: در بررسی‌های صورت گرفته از نظر قضایی، با احضار و بازداشت مدیر هتل و 4 نفر از کارکنان هتل، مشخص شد قرص برنجی را که به علت عدم آگاهی، تصور نمی‌کردند مشکلی ایجاد کند، در طبقه پنجم هتل برای کشتن حشرات موذی استفاده کرده بودند. براساس نظر کارشناسان و متخصصان معلوم شد که از طریق کانال کولر بخشی از اثرات سم استفاده‌شده در آن‌جا، به طبقات چهارم و پایین‌تر هتل تسری پیدا می‌کند و موجب مسمومیت می‌شود. ذوالفقاری گفت: با توجه به اعلام نظر وزارت بهداشت و درمان در ارتباط با اصل نوع مسمومیت و همچنین بازجویی‌هایی که از مدیر هتل و کارکنان صورت گرفت، نتیجه گرفته شد که هیچ‌گونه عمدی از ناحیه هیچ فرد، گروه و جریانی در کار نبوده است؛ بلکه در این مورد صرفا مثل خیلی از موارد دیگر، از قرص برنج استفاده شده است. ذوالفقاری که با برنامه «من طهران» شبکه خبری العالم گفت‌وگو می‌کرد، خاطرنشان کرد: این نوع قرص برنج خطرناک است و مدیر هتل و کارکنان این موضوع را نمی‌دانستند. این نوع قرص‌ها از‌ سال 1389 توسط وزارت بهداشت و درمان ممنوع اعلام شده است و کسی که این نوع قرص را فروخته، شناسایی شده و اکنون تحت تعقیب قرار گرفته است.
ترخیص اتباع عربستانی از بیمارستان
وی تصریح کرد: این نتایج نهایی است و درحال حاضر هم 4 نفر از هتل توحید مشهد در بازداشت هستند و کار درمان 37 نفر هم که قرنطینه شدند و معلوم شد که مسموم شده‌اند، تقریبا به خوبی پیش رفت و به جز آن 4 نفر اول، خوشبختانه دیگر از آن افراد مسموم کسی فوت نکرد و تاکنون هم 22 نفر ترخیص شده‌اند. ذوالفقاری افزود: هیچ دستی در کار نبوده است که بخواهد این کار را عمدی انجام بدهد یا بخواهد مشکلی بین دو کشور ایجاد بکند. از طرفی هم اطلاع‌رسانی برای مقامات عربستانی صورت گرفته است و کاردار آنها در آن‌جا در جریان روند کار قرار گرفته است. وی در پاسخ به این‌که آیا در هتل توحید فقط شهروندان سعودی اقامت داشتند و آیا شهروندان ایرانی هم بودند و چرا قربانیان این حادثه شهروندان سعودی بودند، تصریح کرد: این افراد ساعت دو و نیم صبح روز شانزدهم خرداد توسط کاروان نورالمهدی(عج) وارد فرودگاه مشهد می‌شوند و بلافاصله به هتل توحید منتقل و در طبقه دوم و چهارم مستقر می‌شوند. این اتفاق هم که می‌افتد کسی نمی‌دانسته است چون از قبل قرص برنج در طبقه پنجم برای دفع حشرات موذی کار گذاشته شده بود.
ذوالفقاری افزود: تا 23 ساعت بعد هم هیچ علایمی مشاهده نشده بود و بعد گذشت 23 ساعت از حضور زائران در هتل، علایم اولیه در برخی از افراد مشاهده می‌شود که این افراد را به بیمارستان منتقل می‌کنند و 4 نفری که فوت شدند، یک کودک دو ماهه، یک کودک پنج ماهه و یک کودک هفت یا هشت ماهه و یک نوجوان 12 ساله بودند که مقداری از نظر جسمی آسیب‌پذیری بیشتری داشتند و آنها بر اثر این سم جان خود را از دست دادند.
ذوالفقاری گفت: با کاردار عربستان در مشهد هماهنگی شد و ایشان آمد و دیدار و ملاقات کرد و از روند درمان آگاه شد و با خود این شهروندان عربستانی گفت‌وگو کرد و گزارش‌های اولیه به آنها داده شد و درواقع بدون هیچ‌گونه ممانعتی، در روند کل مسائل قرار گرفتند و همچنین
 قرار شد که ما گزارش کلی و نتیجه قضایی و پزشکی را از طریق وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران برای وزارت خارجه عربستان آن مقداری که لازم است، اعلام کنیم. معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در پاسخ به سوالی درباره تلاش عربستان برای سوءاستفاده از این حادثه و بلند شدن برخی صداها برای ممانعت از سفر شیعیان عربستان به ایران گفت: در ارتباط با این حادثه، اولا این نکته را عرض کنم که همه می‌دانند که هم مردم ایران و هم مسئولان جمهوری اسلامی ایران برای زائرانی که از کشورهای دنیا به ایران و مخصوصا مشهد مقدس سفر می‌کنند، احترام ویژه‌ای قایل هستند و زائران امام رضا(ع) جایگاه والایی نزد مردم و مسئولان ایران دارند. وی افزود: من چنین برداشتی ندارم که تا این لحظه مقامات سعودی، سوءبرداشتی از این حادثه داشته باشند؛ چون به هرحال ما هم شفاف‌سازی کرده‌ایم و پرونده هم مشخص و شفاف است و هم بررسی‌های پزشکی و هم بررسی‌های قضایی نشان می‌دهد که هیچ دلیلی وجود ندارد که عمدی در کار باشد که خدای نخواسته بخواهد یک تعداد زائری که مورد احترام و تکریم مقامات کشور و استان و مردم ایران هستند، آسیبی ببینند.
وی تصریح کرد: من تصورم این است که آنچه برای زائران مسموم شده عربستان در مشهد انجام شد، نمونه مشابه آن برای خود ایرانی‌ها از نظر رسیدگی سریع و پیگیری جدی و ورود سریع مقامات انجام نشده است. ذوالفقاری تاکید کرد: تیمی را متشکل از وزارت بهداشت و درمان، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت اطلاعات، دادستانی، وزارت امور خارجه و استانداری خراسان رضوی تشکیل دادیم و موضوع را بررسی کردیم.


تعداد بازدید :  175