شماره ۵۸۲ | ۱۳۹۴ دوشنبه ۱۸ خرداد
صفحه را ببند
اخبار دیپلماسی

در دیدار با هیأت پارلمان اروپا
ظریف: با احساس مسئولیت به درخواست برای مقابله باعامل ناامنی در منطقه پاسخ دادیم
ایسنا|  المار بروک، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا که در راس هیاتی متشکل از اعضای پارلمان اروپا در تهران به‌سر می‌برد، با دکتر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفت‌وگو کرد.  در این دیدار، وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به روند مذاکرات هسته‌ای، رویکرد جمهوری اسلامی ایران به این مذاکرات را سازنده و با حسن نیت توصیف کرد و بر بی‌اثر بودن فشارها و تحریم‌ها علیه ملت ایران تأکید کرد.
محمدجواد ظریف ضمن تشریح چگونگی به وجود آمدن گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق، این سوالات را مطرح کرد، کدام کشورها از این گروه‌های تروریستی حمایت کرده؟، تجهیزات وسیع نظامی در اختیار آنها قرار می‌دهند؟، تسهیلات گسترده در اعزام نیروهای داوطلب از اقصی نقاط جهان به سوریه و عراق فراهم می‌آورند و نهایتا از نظر مالی تحت حمایت‌های کم نظیر خود قرار می‌دهند؟ وی با اظهار تاسف از ادامه حمایت‌های مالی برخی از کشورهای منطقه از داعش و دیگر گروه‌های تروریستی اظهار داشت:  این درحالی است که شعارهای ضد تروریسم این کشورها همیشه
 بلند است.
وزیر امور خارجه کشورمان تهدید تروریسم و افراط‌گرایی را تهدید مشترک همه کشورهای منطقه و غرب برشمرد و در این‌خصوص خواستار همکاری مشترک همه طرف‌ها در مبارزه علیه این تهدید مشترک شد. محمدجواد ظریف با تبیین سیاست جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با داعش گفت: بی‌ثباتی و ناامنی در هریک از کشورهای منطقه تأثیر مستقیم و غیرمستقیم بر ثبات و امنیت ما می‌گذارد، لذا با احساس مسئولیت به درخواست برادران‌مان در مقابله با عامل بی‌ثباتی و ناامنی پاسخ دادیم. وی در این رابطه از سیاست‌های برخی از کشورهای منطقه در مقابله با گروه‌های تروریستی انتقاد کرد و افزود: متاسفانه برخی از کشورهای منطقه ما تصور می‌کنند امنیت را می‌توانند با ناامنی دیگران بخرند.

بعیدی‌نژاد:  پیشرفت در مذاکرات تدوین متن‌ها روند کند و آهسته‌ای دارد
عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان گفت: باتوجه به ماهیت پیچیده مباحث، پیشرفت در مذاکرات تدوین متن‌ها روند کند و آهسته‌ای دارد. حمید بعیدی‌نژاد شنبه شب در صفحه اینستاگرامش نوشت:  بعد از پایان یافتن روز سوم مذاکرات و اتمام جلسه معاونین که تا ساعت یازده و نیم هم ادامه داشت، امروز صبح (شنبه به وقت محلی) معاونین وین را ترک کردند ولی قرار شد کماکان جلسات کارشناسی ادامه یابد.  بر این اساس روز شنبه دو جلسه کارشناسی در صبح و بعدازظهر درخصوص مباحث هسته‌ای و مباحث تحریم‌ها میان تیم‌های کارشناسی ایران و نمایندگان 1+5 برگزار شد که طی آنها متن پیوست‌های مربوطه مورد بحث و بررسی بیشتر قرار گرفت. با انجام این مرحله از مذاکرات کارشناسی، این دور از مذاکرات پایان یافت.  
پس از این مذاکرات، بلافاصله هماهنگی‌های لازم برای تعیین چارچوب و زمان‌بندی جلسات بعدی معاونین و کارشناسان صورت خواهد گرفت. در مجموع هرچند با توجه به ماهیت پیچیده مباحث، پیشرفت در مذاکرات تدوین متن‌ها روند کُند و آهسته‌ای دارد اما در این دور از مذاکرات، متن اصلی و پیوست‌های فنی درخصوص مباحث هسته‌ای و تحریم‌ها هرچه بیشتر تکمیل شد و بحث‌های مهمی برای امکان پالایش هرچه بیشتر این متون از موارد اختلافی صورت گرفت.  

سخنگوی کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا: موضع اروپا در قبال لغو تحریم‌ها با کنگره آمریکا متفاوت است
ایسنا|  یک مقام ارشد پارلمان اروپا با اشاره به سفر هیات‌های بلندپایه پارلمان اروپا به ایران در هفته جاری گفت: این سفر می‌تواند نقش مهمی را در اعتمادسازی میان ایران و اروپا در مسیر دستیابی به یک توافق جامع هسته‌ای ایفا کند. ریچارد هویت، سخنگوی کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا در این‌باره اظهار کرد: معتقدم سفر هیات‌های بلندمرتبه پارلمان اروپا به تهران می‌تواند پیامی به هر دو جناح محافظه‌کاران و اصلاح‌طلبان ایران در رابطه با حسن‌نیت اروپا در قبال برداشته شدن تحریم‌ها و مقایسه موضع کشورهای اروپایی با مواضع کنگره آمریکا باشد که در صورت دستیابی به توافق ایران بتواند فعالیت‌های بین‌المللی و تجاری خود را از سر گیرد.  او ادامه داد: واضح است که مذاکرات هسته‌ای که هم اکنون در وین در جریان است با پیشرفت‌های خوبی روبه‌رو بوده است اما دیدار مقامات اروپایی و ایرانی در هفته جاری می‌تواند به اعتمادسازی و ساده‌تر کردن تبادل امتیازات برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای کمک
قابل توجهی کند. سخنگوی کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا افزود: ملاقات‌هایی که در مجلس ایران انجام خواهیم داد به ما این فرصت را می‌دهد تا برخی از منتقدان توافق هسته‌ای را ملاقات کرده و با آنها برای ساخت یک رابطه جدید میان ایران و اروپا گفت‌وگو کنیم. 


تعداد بازدید :  293