شماره ۵۷۶ | ۱۳۹۴ شنبه ۹ خرداد
صفحه را ببند
خبر

معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان خبر داد: وجود 11‌میلیون جوان مجرد در سن ازدواج
   سال آینده «جوانان» از «ورزش» جدا می‌شود
شهروند| تفکیک ورزش از جوانان در وزارت ورزش و جوانان، ابراز نگرانی از کاهش جمعیت جوان، سهم قابل توجه جوانان در بودجه امسال، افزایش تعداد سمن‌ها، تشریح مهم‌ترین مسائل حوزه جوانان از نگاه دولت و... از مهم‌ترین مسائلی است که معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در پیش خطبه‌های نماز جمعه دیروز به آن پرداخت.
محمود گلزاری همزمان با هفته جوان و سالروز ولادت حضرت علی‌اکبر(ع) با سخنرانی در پیش‌خطبه‌های نماز جمعه ديروز تهران، با بیان این‌که در ایران ما سنین 15 تا 29 سالگی را جزو قشر جوان حساب می‌کنیم، گفت: «جوانی دوره شکوهمند و ارزنده‌ای است که نه ضعف و ناتوانی دوران کودکی را دارد و نه وابستگی و محافظه‌کاری میانسالی در آن ایجاد شده و این دوره تنها دوره‌ای است که شاخصه‌های بزرگی مانند عدالت‌طلبی، مبارزه با ظلم و... در جوان وجود دارد.» او همچنین از آمار 11‌میلیون جوان مجرد در سن ازدواج ابراز نگرانی کرد: «میانگین سن ازدواج در تمام استان‌ها بالا رفته و در عین حال آمار طلاق نیز افزایش یافته است که ما در این خصوص در شورایعالی انقلاب فرهنگی و شورای فرهنگ عمومی کشور به‌طور جدی بر روی مباحث خانواده، همسریابی، کاهش طلاق و... فعالیت می‌کنیم و خوشبختانه معاونت فرهنگی و پیشگیری از جرم قوه قضائیه نیز همکاری خوبی با ما دارد.» گلزاری در ادامه از تأکید دولت و شخص وزیر بر تفکیک موضوع ورزش از جوانان در وزارت ورزش و جوانان خبر داد: «آقای گودرزی نیز در نامه‌ای به آقای نوبخت بر این موضوع تأکید کردند و تا آن‌جا که من در جریان هستم، بحث تفکیک ورزش از جوانان در دفتر معاون اول رئیس‌جمهوری درحال بررسی است و ما امیدواریم در ‌سال آینده یا حتی زودتر از آن موضوع تفکیک عملی شود.»
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با تأکید بر این‌که مسأله جوانان برای ما بسیار مهم است، ادامه داد: «برابر آخرین سرشماری عمومی کشور که در‌ سال 90 انجام شد، 31.5‌درصد از جمعیت کشورمان را جوانان شامل می‌شوند و این یعنی کمتر از یک‌سوم جمعیت ایران جوان است. این آمار نگران‌‌کننده است؛ چراکه در مقایسه با آمار ‌سال 85 جمعیت جوان کشور ما کم شده و اگر سیاست‌های ابلاغی مقام عظمای ولایت درخصوص جمعیت اجرا نشود، این نگرانی تشدید خواهد شد و ما نباید کاری کنیم که این سرمایه عظیم کم شود.»
او با اشاره به برنامه‌های دولت تدبیر و امید برای جوانان گفت: «برنامه‌های دولت نه ندیدن جوان است و نه جوان‌هراسی است که ما بخواهیم جوان را سرکش و عصیان‌گر و مخالف ببینیم و سیاست محدود کردن را برایشان ببینیم. ما به دنبال جوان‌فریبی نیز نیستیم یعنی نمی‌خواهیم با برنامه‌های نمایشی جوانان را فریب بدهیم و با دادن چند پست به چند جوان از مابقی آنان غافل شویم. برنامه‌های دولت جوان‌باوری و جوان‌یاوری است و ما هم خودمان و هم مردم باید جوانان را با تمام ارزش‌هایشان باور کنیم و بدانیم که آنان همچنان در تمامی عرصه‌ها اعم از عرصه‌های مذهبی، فرهنگی، علمی و فناوری، ورزشی و... حضور چشمگیری داشته و در دنیا نیز برجسته‌اند.» معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درخصوص فعالیت سازمان‌های مردم نهاد جوانان هم گفت: «در طول کمتر از 2 سالی که فعالیت خود را آغاز کرده‌ایم، تعداد سمن‌های جوانان را از 197 به 500 سازمان مردم نهاد ارتقا داده و برنامه‌ریزی کردیم تا پایان ‌سال تعداد این سمن‌ها را به هزار سمن برسانیم البته ما افزایش مشارکت‌ها را همراه با توانمندی می‌خواهیم و به آنان آموزش نیز خواهیم داد.»

قائم مقام وزیر رفاه:  شناسایی ۱۲‌میلیون نیازمند
هیچ نقشه‌ای از فقر در کشور وجود ندارد
شهروند| قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر شناسایی فقرا و طرح غربالگری اجتماعی به‌عنوان یکی از اقدامات اساسی تاکید کرد و گفت: در نظام بهزیستی باید مدل اقتصادی خودکفا طراحی شود. سید ابوالحسن فیروزآبادی با بیان این‌که این نهاد جزو معدود سازمان‌های وسیع در حوزه اجتماعی، فرهنگی و حمایتی است، گفت: با توجه به فرآیند هدفمندی یارانه‌ها مردم جامعه با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند و عدم تعادل در ظاهر و باطن جامعه وجود دارد که این شرایط مسئولیت‌ها را مضاعف کرده است. فیروزآبادی بر شناسایی فقرا و طرح غربالگری اجتماعی به‌عنوان یکی از اقدامات اساسی تاکید کرد و افزود:  باید درباره فقر، تعریف فقر و شناسایی سبک زندگی آحاد جامعه تفکر کرد، چرا که اکنون هیچ نقشه‌ای از فقر در کشور وجود ندارد. البته‌ سال گذشته برای ارایه بسته امنیت غذایی ۱۲‌میلیون نفر شناسایی شدند.قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حرکت به سمت بهزیستی اجتماع‌محور و خانه‌محور و پیاده‌سازی فرهنگ خیر جمعی را از مأموریت‌های مهم بهزیستی برشمرد و گفت:  اکنون به دنبال خیر جمعی هستیم؛ چنانکه اسلام نیز به آن تاکید ویژه کرده است و باید از این فرصت حداکثر بهره را ببریم.او با بیان این‌که تاکنون مدل اقتصادی در سازمان بهزیستی کشور مشاهده نشده است، اذعان کرد:  در نظام بهزیستی باید مدل اقتصادی خودکفا طراحی شود تا ثروت عظیم راکد به جامعه بازگردد.


تعداد بازدید :  224