شماره ۵۶۸ | ۱۳۹۴ چهارشنبه ۳۰ ارديبهشت
صفحه را ببند
سخنگوی شورا خطاب به اصلاح‌طلبان:
هر۱۰ نفرتان را حریفم
پر تنش‌ترین روز شورای چهارم پس از انتقاد از ستاد شورایاری‌ها به درگیری شدید لفظی بین چند عضو شورا منجر شد

شیده لالمی | هیچ‌کس منتظر دعوا نبود اما نطق محمد سالاری که تمام شد، دعوا شروع شد. درگیری لفظی بین چند نفر از اعضای شورا بالا گرفت و شورای چهارم تهران روی دیگرش را نشان داد.
 شورای شهر تهران دیروز یکی از پرتنش‌ترین روزهای کاری‌اش در چهارمین دوره را پشت سر گذاشت و بگو مگوهای سیاسی بین تعدادی از اعضای شورا به اوج رسید. قرار بود محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری که رئیس ستاد انتخابات شورایاری‌ها در ماه‌های اخیر بود، نطق پیش از دستور داشته باشد. نطق او اما فقط درباره حوزه تخصصی فعالیت‌های او در شورای شهر یعنی شهرسازی و معماری نبود، سالاری در این نطق درباره شورایاری‌ها هم حرف‌هایی زد. او گفت: «ضمن احترامی که برای آقای طلایی قایل هستم، اما نسبت به عدم برگزاری مراسم تحلیف اعضای شورایاری‌ها انتقاد دارم. قرار شد شورایاری‌ها هشتم اردیبهشت فعالیت خود را آغاز کنند که متاسفانه هنوز مراسم تحلیف آنها برگزار نشده و دلیل لغو آن هم مشخص نیست. اخباری مبنی بر تغییر وظایف شورایاری‌ها به گوش می‌رسد، درحالی‌که هرگونه تغییر در آیین‌نامه شورایاری‌ها باید به تصویب اعضای شورای شهر برسد.» سالاری درواقع به تشکیل هیأت امنای محلات در تهران انتقاد کرد و گفت که چنین تشکیلاتی نیاز به مصوبه شورای شهر دارد و ستاد هماهنگی تشکیلات شورایاری‌ها که زیر نظر طلایی کار می‌کند به تنهایی در این زمینه تصمیم‌گیرنده نیست. حرف‌های سالاری که تمام شد واکنش اعضای شورا و مشخصا اصولگرایان شورا آغاز شد.
«پرویز سروری»، عضو اصولگرای شورا در پاسخ به ابهاماتی که نسبت به انتخابات شورایاری‌ها مطرح می‌شود از ستاد شورایاری‌ها دفاع کرد و گفت: برخی دوستان فرصت‌ها را تبدیل به تهدید می‌کنند. شما چرا دچار توهم سیاسی هستید؟ انتخابات شورایاری‌ها، انتخابات بزرگی بود که در تراز انتخابات ملی برگزار شد و افتخاری برای شورای چهارم است، اما دوستان نکاتی را مطرح می‌کنند که این انتخابات دچار ابهام است.»
«مرتضی طلایی»، نایب‌رئیس شورای شهر تهران هم پس از سروری در مقام دفاع از خودش و ستاد شورایاری‌ها بر آمد و با بیان این‌که آقای سالاری این تذکر را روز یکشنبه مطرح کرد و مشخص نیست که چرا دوباره آن را در صحن علنی مطرح می‌کند، گفت: «تا زمانی که منابع ناشناس و مخبرین، منبع اطلاعاتی هستند ما به جایی نخواهیم رسید. من تلاش کردم نسبت به این گونه مسائل، موضع‌گیری نکنم. اما اگر یک سند درخصوص مداخله ما در فرآیند انتخابات داشتید، هرچه شما می‌گویید، می‌پذیرم اما ما اسنادی داریم که مشخص می‌کند چه اتفاقاتی در روند انتخابات شورایاری‌ها افتاده است که من درخصوص آن تا به حال حرفی نزدم و تقاضا دارم یک ساعت به ما وقت دهید تا در صحن شورا درخصوص آنچه انجام شده، به افکار عمومی توضیح دهم. تاکنون در کدام دوره برای شورایاری‌ها افتتاحیه گرفتند که ما این افتتاحیه‌ها را لغو کردیم. چه جلساتی در ستاد شورایاری‌ها برگزار کرده‌اند که من آن را لغو کرده‌ام. من ۳۰ جلسه با ستاد شورایاری‌ها داشتم و تمام این صحبت‌ها، اسنادش هم موجود است.»
جلسه شورا اما در ادامه تذکرات اعضای شورا وارد فازِ درگیری لفظی شدید شد. همه اعضا می‌خواستند درباره این موضوع صحبت کنند اما چمران، رئیس جلسه به دلیل محدودیت زمان گفت که ادامه تذکرات مطرح نشود و درنهایت تنها یک دقیقه زمان برای اسماعیل دوستی اختصاص یافت و همین یک دقیقه جنجال‌آفرین شد. دوستی درواقع خطاب به اعضای اصولگرای شورا صحبت کرد و گفت: «ما صبوری می‌کنیم و سخنی نمی‌گوییم اگر شما دلواپس هستید ما حتی دلواپس هم نیستیم زیرا ما به پیشرفت و آینده نظام مانند آفتابی روشن اعتقاد داریم .بحث شورایاری‌ها از نظر روانی و اجتماعی به صلاح شورای شهر تهران نیست.» پس از این جملات رضا تقی‌پور، سخنگوی شورا به حرف‌های دوستی اعتراض کرد و گفت: «اینها (اصلاح‌طلبان) می‌خواهند همه چیز را دوباره از اول شروع کنند.» اما دوستی با نگاهی به چمران با خونسردی گفت: «باز هم دوستان عصبانی شده‌اند!» بعد از این جمله بود که تقی‌پور درحالی‌که از شدت عصبانیت روی صندلی شورا بند نمی‌شد از جایش برخاست و با بیان این‌که این آقا شورا را به بازی گرفته است، به چمران اعتراض کرد که چرا به دوستی اجازه می‌دهد بدون اجازه صحبت کند. تقی‌پور حین عصبانیت در همان حال که از جایش برخاسته و ایستاده بود، با فریاد می‌گفت: «وقتی چرت و پرت می‌گویید، باید عصبانی شوند، مباحث از یکدیگر جداست. اگر لات‌بازی در بیاورید، ۱۰ تای شما(اصلاح طلبان) را حریف هستم.» پس از این جملات بود که تعدادی از اعضای اصولگرای شورا ازجمله کاشانی و رضازاده از روی صندلی‌هایشان بلند شدند و به سمت تقی‌پور رفتند و او را کشان کشان به گوشه‌ای کشاندند تا درگیری‌ها از این بیشتر نشود و آرامش به جلسه شورا باز گردد. چمران در ادامه جلسه و پس از این درگیری نسبتا شدید اجازه نداد سایر اعضا تذکر بدهند و حرف بزنند. چمران خلاف روال همیشگی‌اش در اداره جلسات پر تنش در ادوار گذشته شورا که اغلب خودش عصبی می‌شد، دیروز اما جلسه پر تنش شورا را با خونسردی و سعه صدر اداره کرد. جلسه شورای شهر تهران پس از کشمکش نسبتا طولانی دیروز که حدود ده دقیقه‌ای ادامه داشت، روال همیشگی‌اش را در پیش گرفت و وارد دستور جلسات شد. اعضای شورا همان‌ها که در جلسه با هم بگو مگویی کرده بودند در پایان جلسه جلوی چشم خبرنگاران و طوری که به آنها نشان بدهند دعوایی با هم ندارند، همدیگر را در آغوش کشیدند و بوسیدند. اتفاق دیروز اما فراتر از حاشیه‌های رسانه‌ای‌اش، روی دیگری از شورای شهر تهران در چهارمین دوره را در معرض دید همگان گذاشت؛ روی سیاسی و کمتر دیده‌شده‌ای از شورای شهر را. شورایی که در این دوره برای اولین بار دو فراکسیون فعال اصولگرا و اصلاح طلب دارد و به گفته برخی تحلیلگران بیش از هر دوره دیگری حتی به مراتب بیش از اولین دوره فعالیت شوراها، سمت و سوی فعالیت‌هایش تنه به تنه سیاست می‌زند. سیاستی که البته هر دو طرف اصلاح‌طلب و اصولگرا و حتی می‌توان گفت تقریبا همه 31 نفر عضو شورا با هوشمندی زیاد علاقه دارند آن را پشت فعالیت‌های شهری و اجتماعی شورا پنهان نگاه دارند تا مبادا در قضاوت افکار عمومی از آنها به‌عنوان افرادی یاد شود که در لباس اقدامات و برنامه‌های اجتماعی، اهداف سیاسی را دنبال می‌کنند. این روی پنهان مانده در دو‌سال گذشته دیروز از پرده برون افتاد و البته آنچه رسانه‌ها و افکار عمومی از چهره سیاسی شورای چهارم دیدند، بخش کوچکی از اختلاف نظرهای عمیقی است که شورای شهر تهران در چهارمین دوره به آن دچار است.

رئیس کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری اعلام کرد: هشدار نسبت به تهدید حریم شهر تهران

رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران از تغییر کاربری در ناحیه ۶ منطقه ۱۸ شهرداری تهران انتقاد کرد و گفت این اقدام خلاف مصوبه شورایعالی شهرسازی و معماری است.
حافظی گفت: دیوان عدالت اداری با ابطال مصوبه شورایعالی معماری و شهرسازی منجر به ساخت ساز و تغییر کاربری شده است و حریم و فضای سبز شهر تهران مورد تعرض قرار گرفته است. او با اشاره به این‌که روی سخن امروز با وزیر کشور و استانداری تهران است، تصریح کرد: حریم و فضای شهر تهران یکپارچه است و تمام مشکلات موجود اعم از وضع آلودگی هوا، کمبود آب، بیکاری، کودکان کار و خیابان در این محدوده نیز یکپارچه است. مشکلات تهران از حریم آن جدا نیست از این رو برنامه‌ریزی برای رفع این معضلات نیز باید یکپارچه صورت گیرد. حافظی با بیان این‌که وفق قانون، حفظ فضای سبز و حریم شهر برعهده شهرداری است، گفت: براساس تأکید رهبری حریم شهر نقش کمربند سبز برای شهر تهران را دارد و توجه ویژه برای این امر برای همه الزامی است. رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر با بیان این‌که براساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده در‌سال 1404، 20‌درصد جمعیت شهری تنها در 0.6 مساحت کشور مستقر می‌شوند که این مسأله با بخشی‌نگری حل نمی‌شود، وی افزود: حریم تهران کمربند سبز پایتخت است و این درحالی است که در کیلومتر 15 بزرگراه فتح، شهرک دانشور با 2626 هکتار و 10‌هزار نفر جمعیت وجود دارد که براساس طرح جامع‌سال 86 به‌عنوان حریم شهر تهران مشخص شد و بعد از مدتی جزو محدوده شهر تهران و در ناحیه 6 منطقه 18 قرار گرفت که کاربری کشاورزی داشت اما با توجه به مصوبه‌ سال 88 هیأت دولت، مبنی بر تبدیل شهر قدس به شهرستان قدس، درحال حاضر شاهد بروز مشکلاتی در این منطقه هستیم چراکه دادستان شهرقدس و فرمانداری به استناد این مصوبه، نسبت به حضور شهرداری منطقه 18 در این منطقه طرح دعاوی کرده و حاصل این دعوا ارایه مجوزهای ساخت‌وساز توسط بخشداری شهرستان قدس است که اگر این مسأله ادامه یابد، شاهد بروز مرتضی گرد دوم خواهیم بود.
حافظی با بیان این‌که روز گذشته 15 نفر از پرسنل شهرداری منطقه 18 به علت تردد در این منطقه بازداشت شده و با قرار وثیقه آزاد شدند، گفت: باید استانداری و وزارت کشور به این موضوع ورود کنند و اجازه ندهند که مرتضی گرد دومی ایجاد شود.


تعداد بازدید :  283