شماره ۵۵۹ | ۱۳۹۴ شنبه ۱۹ ارديبهشت
صفحه را ببند
پس از تصویب طرح نظارت بر توافق هسته‌ای در سنا انجام شد:
نامه 150نماینده کنگره به اوباما برای ادامه مذاکرات هسته‌ای با ایران

ایرنا| جمعی از نمایندگاه کنگره آمریکا در نامه‌ای خطاب به باراک اوباما رئیس‌جمهوری، از او برای اتخاذ گزینه سیاسی و انجام مذاکرات برای حل مسأله برنامه اتمی ایران تشکر کرده و خواستار ادامه این روند شده‌اند.
 در این نامه خطاب به باراک اوباما آمده است: «در حالی که مذاکرات درباره برنامه اتمی ایران ادامه دارد، ما از شما می‌خواهیم که این روند را براساس چارچوب سیاسی که به تازگی اعلام شده ادامه دهید و به سوی دستیابی به توافقی محکم و قابل اثبات بین کشورهای گروه 1+5 و ایران که از دستیابی تهران به سلاح اتمی جلوگیری کند، پیش بروید. ما به سبب پیشرفت بزرگی که تاکنون به دست آمده، از شما و از تیم مذاکره‌کنندگان شما و نیز از شریکان ما در این ائتلاف سپاسگزاریم. این مسأله از امور سیاسی فراتر می‌رود. نتایج آن بسیار مهم و گزینه‌های آن بسیار خطیر است. ما باید برای جلوگیری از ایرانی مسلح به سلاح اتمی، هر مسیری را که به راه‌حلی قابل اثبات، قابل اجرا و دیپلماتیک منتهی شود، بپیماییم.»
در ادامه این نامه آمده است: اگر ایالات متحده آمریکا این مذاکرات را رها کند یا سبب شکست آن شود، نه‌تنها در اتخاذ راهی صلح‌آمیز برای جلوگیری از ایرانی اتمی شکست خورده‌ایم، بلکه راه دستیابی ایران به چنان هدفی را هموار کرده‌ایم. در این حال احتمالا سیاست تحریم‌های چندجانبه با شکست روبه‌رو می‌شود و در نتیجه ایران برنامه اتمی خود را بدون مانع و محدودیت تسریع می‌بخشد. این نمایندگان با تأکید بر این‌که «جنگ نمی‌تواند در نفس خود مایه امنیت باشد»، تصریح کردند که حمله نظامی تنها شاید بتواند برنامه اتمی ایران را یک یا دو‌سال عقب بیندازد؛ ما باید ابزارهای دیپلماتیک را در همه ظرفیت خود به کار گیریم و بگذاریم مذاکرات مسیر خود را بپیماید.
«به ویژه اکنون که هردو طرف چارچوب محکمی را برای توافق اعلام کرده‌اند، باید کار تدوین برنامه جامع مشترک اقدام را، به شکل باصلابت و اثبات‌پذیر، تا
30 ژوئن (9 تیرماه) نهایی کنی». «ما باید وقت و امکان لازم را در اختیار هیأت مذاکره‌کنندگان قرار دهیم تا به پیشرفت‌های خود در چارچوب سیاسی ادامه دهند و آن را به توافقی بلندمدت و اثبات‌پذیر تبدیل کنند؛ اگر در این راه توفیق نیافتیم آنگاه کنگره آماده اقدام است و گزینه‌های دیگری را که از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند به شما ارایه خواهد داد.» در پایان این نامه نام و امضای 150 نماینده کنگره نقش بسته است.
حمایت 150 نماینده کنگره از مذاکرات هسته‌ای با ایران درحالی انجام شد که مجلس سنای آمریکا روز پنجشنبه طرح الزام باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا به ارایه هر توافق هسته‌ای با ایران به کنگره این کشور، را تقریبا به اتفاق آرا تصویب کرد. سناتورها با 98 رأی موافق در برابر یک رأی مخالف، طرح موسوم به کورکر - منندز را تصویب کردند. تام کاتن سناتور جمهوریخواه آمریکایی تنها سناتوری بود که به این لایحه رأی منفی داد. طرح «کورکر - منندز» که با شماره رسمی لایحه «اس 615» در مجلس نمایندگان آمریکا به ثبت رسید، ریاست‌جمهوری آمریکا را ملزم می‌کند توافق نهایی با ایران را با تمام جزییات آن بلافاصله به کنگره آمریکا برای بازبینی ارایه دهد.
مجلس سنا با تصویب این طرح بر نقش نظارتی کنگره در این توافق تأکید کرد. این طرح باید به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا نیز برسد.
با تصویب این طرح در صحن کنگره سناتورها قادر خواهند بود تا پس از توافق هسته‌ای با ایران و تحویل آن توسط باراک اوباما به کنگره ظرف مدت پنج روز طی یک بازه زمانی سی روزه این توافق را مورد بررسی قرار دهند. تام کاتن، سناتور جمهوری‌خواه تنها کسی بود که به تصویب این طرح رأی مخالف داد. او دلیل مخالفتش را معرفی نکردن توافق هسته‌ای ایران به کنگره به‌عنوان یک قرارداد دانست. همچنین باربارا باکسل، سناتور جمهوری‌خواه کالیفرنیا نیز در این رأی‌گیری شرکت نکرد.
پس از تصویب این طرح سناتور باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی کنگره اظهار کرد که تصویب این طرح به کنگره کمک می‌کند تا در مسأله هسته‌ای ایران قدرت را از اوباما پس بگیرد. جان بینر، سناتور جمهوری‌خواه ایالت اوهایو نیز دراین‌باره گفت: تصویب این طرح توسط سناتورهای هر دو حزب (دموکرات و جمهوری‌خواه) به کنگره اطمینان می‌دهد که سناتورها در بررسی و نظارت بر توافق هسته‌ای با ایران نقش مهمی خواهند داشت. او ادامه داد: از سنا و همچنین باب کورکر برای تلاشی که در تصویب این طرح انجام دادند تشکر می‌کنم. رئیس‌جمهوری نیز پیشتر اعلام کرده است که این طرح را امضا خواهد کرد اما در صورتی که متمم‌هایی به آن اضافه شود ممکن است توافق هسته‌ای با ایران را به خطر بیندازد که البته ما نیز مخالف چنین اقدامی بودیم و این طرح بدون افزودن هیچ‌گونه متممی به تصویب رسید.

 


تعداد بازدید :  185