شماره ۳۵۵ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد
صفحه را ببند
واکنش انجمن دیابت به تبلیغات ماهواره‌ای
فریب درمان قطعی دیابت در ترکیه را نخورید

شهروند| رئیس انجمن دیابت ایران در واکنش به تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای مبنی بر درمان قطعی دیابت در ترکیه از طریق جراحی متابولیک، با فریبنده خواندن تبلیغات مدعی درمان دیابت با جراحی، گفت: انجمن دیابت ایران نیز مانند دیگر مراکز فعال دنیا، این روش را توصیه نمی‌کند، مگر آن‌که «چاقی مفرط» علت بروز دیابت باشد. اسدالله رجب دراین‌باره به ایسنا گفت: این جراحی در کشور ما هم انجام می‌شد. این روش جراحی زمانی انجام می‌شود که نتوان هیچ اقدام دیگری برای بیمار انجام داد. او با بیان این‌که دیابت نوع یک جنبه ژنتیکی و ارثی داشته و قابل درمان نیست، در توضیح دیابت نوع 2 ادامه داد: این نوع از دیابت را می‌توان با تغییر در شیوه زندگی ازجمله اصلاح سبک غذایی و فعالیت جسمی مناسب کنترل کرد. بنابراین جهت درمان آن دلیلی برای جراحی وجود ندارد.
رجب درعین‌حال با اشاره افراد دارای چاقی مفرط گفت: زمانی که بی‌ام‌ای یا همان شاخص توده بدنی، بالاتر از 40 باشد، دیگر راه‌حلی غیر از جراحی برای کاهش وزن فرد وجود ندارد، بنابراین می‌توان با جراحی به درمان چاقی مفرط و درنهایت سایر بیماری‌های مرتبط با چاقی فرد کمک کرد؛ چراکه در صورتی که وزن‌ فرد کاهش نیابد، قند خون‌شان نیز کنترل نخواهد شد. اما باید تأکید کرد که با این کار نیز نمی‌توان بیماری را به‌طور کامل درمان کرد. از طرف دیگر امکان چاق شدن مجدد فرد نیز وجود دارد. نمونه‌های این موضوع نیز وجود دارد.
او درباره بیماران دیابتی دارایBMI کمتر از 40، گفت: وزن این دسته از بیماران را می‌توان با روش‌های بدون هزینه و بدون عوارض جانبی نظیر ورزش و فعالیت بدنی مناسب، رژیم غذایی سالم و همچنین مدیریت استرس، کاهش و به دنبال آن قند خونشان را نیز کنترل کرد.
به گفته رجب، جراحی‌هایی که در شبکه‌های ماهواره‌ای به‌عنوان درمان قطعی دیابت تبلیغ می‌شود، درحقیقت جراحی متابولیسم است و جهت کاهش وزن و رفع چاقی مفرط است. بی‌تردید این جراحی درمان قطعی دیابت نیست.
رجب گفت: در این تبلیغات ادعا می‌شود که با این جراحی دیابت به‌طور قطع درمان می‌شود، این درحالیست که چاقی مفرط برطرف و از این طریق به درمان دیابت کمک می‌شود.
رئیس انجمن دیابت در پایان تأکید کرد: در صورت نیاز به انجام جراحی جهت کاهش وزن و کمک به درمان دیابت، این جراحی به بهترین روش در داخل کشور انجام می‌شود و نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور نیست.
پیش از این وزیر بهداشت هم نسبت به این نوع درمان هشدار داده بود. حسن‌هاشمی گفته بود که درمان «دیابت» با «جراحی متابولیک» واقعیت ندارد و مردم نباید فریب این تبلیغات را بخورند. وزیر بهداشت توضیح داده بود: «در کارهای پزشکی که با تبلیغات به دنبال مشتری باشند، تخلف و تقلب زیاد است به‌خصوص این‌که در ماهواره‌ها و مجلات تبلیغ شود.» به گفته او، به دلیل این‌که بخش عمده‌ای از درآمد کشور ترکیه از توریسم درمانی است، بنابراین واضح است که خیلی از خدماتی که در کشورشان اقبال ندارد با تبلیغ سعی می‌کنند کسانی که ساده لوح هستند و چشم و گوششان به دیگران است را برای کسب درآمد جذب کنند.

 


تعداد بازدید :  244