شماره ۳۵۵ | ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۶ مرداد
صفحه را ببند
رئیس‌جمهوری در جمع متخصصان پژوهشگاه رویان:
حامی دولت، حامی ملت است

رئیس‌جمهوری گفت: برخی فکر می‌کنند هرکس حامی دولت شد چیز بدی است و هرکس مخالف شد شهامت دارد. درحالی‌که دولت کسی نیست و نماینده مردم است و هرچه افتخار دارد برای مردم قلمداد می‌شود.
به گزارش ایرنا، حجت‌الاسلام ‌والمسلمین‌ روحانی ضمن بازدید از پژوهشگاه رویان، وابسته به جهاددانشگاهی، در جمع پژوهشگران و مدیران جهاد در این مرکز، اظهار کرد: از این ملاقات پرافتخار با اندیشمندان و صاحب‌نظران و عزیزانی که سالیان دراز است تحت لوای پرچم جهاددانشگاهی و در اجرای فرمان امام(س) می‌خواهند به جهانیان ثابت کنند ما می‌توانیم خشنودم. ما به این گفته امام راحل که ما می‌توانیم، باور داریم و راه امام(س) و در ادامه راه رهبری‌مان را ادامه خواهیم داد.
روحانی گفت: در طول این ماه‌ها دولت تصمیم گرفت از بحران‌های سخت که عبور از آنها از دید برخی کارشناسان امکان‌ناپذیر بود، عبور کند و این موضوع به‌عنوان سند در نامه‌هایی که دلسوزان و اساتید دانشگاه به من می‌نوشتند وجود دارد. مثلا به من نوشتند که چرا پایان‌سال 92 را زمان پایین آمدن تورم به زیر 25‌درصد اعلام کردیم.
رئیس‌جمهوری نباید چیزی را اعلام کند که شدنی نیست. همچنین به من نامه نوشتند و گفتند که مرحله دوم هدفمندی را شروع نکنید چرا که دولت با شروع این مرحله با آنچنان مشکلاتی مواجه می‌شود که از همان اول پشیمان خواهد شد.
وی افزود: همچنین وقتی طرح تحول سلامت را مطرح کردیم برخی تعبیری به کار بردند که البته تعبیر خوبی نیست بعدا نگویید رئیس‌جمهوری تعبیر غیرفاخر به کار برد. آنها گفتند که این چاه ویل است البته کار خوبی کردند که نظر دادند. من می‌خواهم بگویم آن‌قدر سخت بود که حتی صاحب‌نظران باورشان نمی‌شد که بشود چنین کاری را انجام داد. روحانی گفت: وقتی اعلام کردیم بندر جاسک باید مرکز دوم صادرات نفت ایران شود چندین نامه برای من آمد که مگر شدنی است؟ ولی ما این تصمیم را گرفتیم و انشاءالله به حول و قوه الهی این کار مهم استراتژیک انجام می‌شود.
درواقع یکی از کارهای مهم دولت این است که محل صدور نفت را متنوع کند تا این‌که محل صدور نفت به یک اسکله و یک مکان در اندرون خلیج‌فارس و داخل تنگه هرمز محدود نشود و به بیرون از تنگه هرمز بیاید. اگرچه من می‌دانم که این کار، کار سختی است اما یک کار استراتژیک است و وقتی این کار با تلاش همه عزیزان انجام گرفت آن‌وقت خواهند نوشت چه کار بزرگی به دست مردم ایران انجام شده است.
رئیس‌جمهوری اظهار کرد: برخی در رسانه‌ها این را می‌نویسند که ما نباید به‌عنوان حامی دولت تلقی شویم فکر می‌کنند هرکس حامی دولت شد چیز بدی است و هرکس مخالف شد، شهامت دارد.  دولت کسی نیست دولت نماینده مردم است و هرچه افتخار دارد برای مردم قلمداد می‌شود. تمام عناوین حقوقی که ما داریم نیز برای مردم است. رئیس‌جمهوری اظهار کرد: بنده حسن روحانی هستم. اگر رئیس‌جمهوری ایرانم این برای مردم است و مردم 4‌سال این مسئولیت را به‌عنوان امانت در اختیار من گذاشتند.
و حتی وزیران هم مسئولیت‌شان به‌عنوان امانت است و ما به‌طورکلی باید امانتدار خوبی باشیم و آن را حفظ و پرجاذبه‌تر کنیم و
هر زمان مردم انتخابات بعدی را راه انداختند این مسئولیت را تحویل نفر بعد می‌دهیم. وی تأکید کرد:  اگر کسی از دولت حمایت کرد یعنی از ملت ایران و از اکثریت ملت ایران حمایت کرده. دولت و ملت همه باید دست به دست هم دهیم تا ایرانی آبادتر و سرافرازتر توأم با توسعه قابل قبول در حد این ملت بسازیم.
روحانی در ادامه با بیان این‌که توسعه هر معنایی داشته باشد بی‌تردید پایه آن علم، دانش، پژوهش و فناوری است، اظهار کرد:  کشوری که به پیشرفت رسیده در سایه علم بوده است و وقتی این پیشرفت حاصل شده که از تجربه دیگران استفاده می‌کنیم و هیچ اشکالی ندارد که بگوییم این تجربه را از این کشور اروپایی یا آسیایی یاد گرفته‌ایم یا این‌که دانشجو می‌فرستیم که یاد بگیرد.  دراین‌باره می‌توان از پیغمبر اکرم (ص) یاد گرفت وقتی در جنگ احزاب همه طرح‌ها مطرح شد.
سلمان فارسی به پیامبر گفت: ‌ای رسول‌الله ما ایرانیان تجربه‌ای داریم و من می‌خواهم این تجربه را در اختیار شما قرار دهم.  او بحث استفاده از خندق را مطرح کرد.  در این حال پیغمبر به او نگفت که من رسول‌الله و مدینه‌العلم هستم و وصل به آسمان هستم تو می‌خواهی از کشوری دیگر و از ایران به من رهنمود دهی. پیغمبر فکر کرد و گفت پیشنهاد خوبی است و ایشان خودشان هم شروع به کندن خندق کردند.
 دیگران گفتند یا رسول‌الله ما مستقل و مسلمانیم و آنها ایرانی‌اند. اما پیغمبر از تجربه ایران که دیاری بزرگ بود استفاده کردند و نگفتند اول باید شاه ایران خسرو پرویز بیاید و زانو بزند و اسلام را بپذیرد و همه به نفع اسلام شعار دهند آن‌وقت ما از تجربه آنها استفاده کنیم و نگفت رفتار آن شاه با ما خصمانه است یا خصمانه خواهد بود. علم که مرز نمی‌شناسد من نمی‌دانم بعضی‌ها آنچه به‌نام اسلام می‌گویند چگونه و از کجا آورده‌اند اسلام در علم مرز نمی‌شناسد و از علم در هر کجا باید استفاده کرد.
روحانی در ادامه گفت: حواسمان به پژوهش‌های گرانقیمت بی‌بدیل باشد. حواسمان جمع باشد که با کمترین حجم بهترین محصول را تحویل دهیم. البته در آن‌جایی که تحقیق از لحاظ کاربردی برای کارهای کشور ضروری است دولت اصلا محدودیتی برای در اختیار گذاشتن پول تحقیقات در هیچ شرایطی ندارد و من اگر بفهمم موسسه‌ای پژوهش و کار بزرگی انجام می‌دهد که برای کشور ضروری است هرچه پول بخواهد در اختیار قرار خواهم داد.


تعداد بازدید :  71